|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Mój koralikowy świat ;D
Parę tygodni temu zaczęła się moja zajawka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój koralikowy świat ;D
musisz popracować nad loopami - polecam tutorial:
http://www.bizu.pl/strona/tutoriale/tytul/loopprosty Ponadto nie zostawiaj gołych drutów - wyglądają strasznie nieestetycznie, polecam też stosowanie jakichkolwiek przekładek - zakryją ładnie większe dziurki koralików. Kolorowo u Ciebie ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mi się podobają takie i moim klientkom także
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No cóż - klientkom się może i podobają gołe druty i krzywe loopy ale jak dla mnie są wyjatkowo nieestetyczne. Dużo nauki jeszcze przed tobą. Proponuje popodziwiac prace Rusałki bo wie o czym mówi.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Niestety styl Rusałki mi nie odpowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Aż mi ciśnienie podniosłaś - dzięki nie potrzebuję już kawy. Styl Rusałki Ci się nie musi podobać - popatrz jak są wykonane loopy, dobrane kamienie, dopracowane szczegóły i zrobione zdjęcia. A jeśli nie potrafisz przyjać ani krytyki ani rad dziewczyn które robią biżuterię nie od paru tygodni tylko od paru lat to nie wiem po co wystawiasz tu swoje prace. Początkujące biżuteryjki zwykle chcą się tu czegoś nauczyć a nie pochwalić się koralikiem na druciku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
żAż mi wszystko opadło i nie chce mi się nawet tłumaczyć, o co mi chodziło odsyłając cie do prac Rusałki (zresztą już to zrobiono za mnie)
No ale skoro się lubi byle jaki badziew to właściwie nie ma o czym dyskutować dalej. Pozostaje mi tylko życzyć powodzenie i równie radosnej twórczości
![]() |
#8 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() maggdik napisała już wszystko co trzeba. Podpisuję się wszystkimi kończynami. Cytat:
Jeśli będziesz kiedykolwiek chciała się czegoś nauczyć, to zapraszamy ponownie. Edytowane przez Eilo Czas edycji: 2012-04-27 o 17:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
loopy wszystkie bez wyjątku do poprawy, niektórych zagięć zupełnie nie można nazwać loopami........ i wskazana odrobina pokory. Ucz się, kiedy ktoś wskazuje Ci błędy kobieto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Też kiedyś robiłam sobie bransoletki z koralików .Ale teraz już nie mam na to czasu .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Masz też płeć... Nie wydaje mi się, aby słowo "kobieta" należało do niegrzecznych czy tych nie na miejscu. Ba, nawet uznałabym je za dość odpowiednie w tej sytuacji, bo się nie przedstawiłaś (a imię, które sugeruje Twój nick może równie dobrze należeć do mamy, siostry, córki, kuzynki, koleżanki, etc.).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
cóż, tak czy owak nie przyjęłaś sobie chyba do serca tego, co którakolwiek z nas Ci powiedziała...... pozostaje mi życzyć Ci powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Na początek zamiast się oburzać spojrz krytycznie na swoje prace i ZAINWESTUJ W PODSTAWOE NARZĘDZIA bo widać po jakości loopow ze ich po prostu nie masz. To, co pokazalaś niestety nie nadaje się do sprzedaży i bardzo się dziwię, ze masz odwagę komukolwiek cos takiego sprzedać. Ja bym spaliła się ze wstydu. Podstawowe loopy nie są trudne- moje kursantki wykonywały o niebo lepsze prace po pierwszych zajeciach (ale do tego TRZEBA MIEĆ ODPOWIEDNIE NARZĘDZIA
![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
..moje dziecko robi lepsze loopy.. ale ono wysłuchało rad, które się jej dawało .. Każda z nas była zachwycona swoimi pierwszymi pracami. Jednak z czasem "prace" te zostały schowane do szuflady lub rozmontowane, gdyż większości z nas byłoby wstyd coś takiego puścić w obieg. Jeśli chcesz naszej opinii, a chcesz.. po to wkleiłaś foty i założyłas wątek.. to przeczytaj i wyciągaj wnioski, po to jest forum.. a jeśli oburzają cię negatywne opinie a tym bardziej nie chcesz ich otrzymywać to skasuj wątek i nie zaśmiecaj forum.. na koniec radziłabym przejrzeć wątek dla zielonych, tam są różne bardzo przydatne informacje dla osób , które rozpoczynaja przygodę z biżu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie oburzam się, wstawiłam po prostu to co zrobiłam i to na co mam zbyt, ja już dawno zakończyłam dyskusje a wy dalej swoje , proszę bardzo śmiało hehehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.