![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wieczór kawalerski i problemy z nim
Witam drogie Panie
![]() Chciałam zapytać Was o zdanie, bo mam już taki kołowrotek w głowie, że chciałabym poznać inne opinie na ten temat. Mój chłopak będzie świadkiem na ślubie swojej siostry i wspólnie z kolegami będą organizować dla pana młodego 3 wieczory kawalerskie (w różnych miastach, skąd pochodzi m.in.) Wiem jednak, że w naszym mieście "urozmaicą" wieczór tańczącymi-rozebranymi paniami (czy też panią). No i to jest mój problem. Po pierwsze od zawsze i ja i on wiemy o moim zaniżonym poczuciu własnej wartości, mojej atrakcyjności itp. co oczywiście przekłada się na swoista zazdrość wobec pełnych sexappealu kobiet. A po drugie można określić mnie jako feministkę i po prostu nie przemawia do mnie idea płacenia kobiecie za rozbieranie i ocieranie się o facetów. Mój luby tłumaczy, że to taka tradycja, że trzeba itd a kiedy mówiłam że przecież i tak dowiem się czy nie było tam "Za ostro" odpowiadał mi, że z takich wieczorów kawalerskich nic na "zewnątrz nie wychodzi". To też jest dla mnie problem. Bo jeżeli w tej męskiej paczce panuje zmowa milczenia wobec wieczorów kawalerskich to wobec czego jeszcze? Zdrady? Przeraża mnie to ;/ Nie wiem czy Wy czujecie podobnie, ale ja po prostu WIEM, że kiedy wróci z tego wieczoru i przez następne dni będzie między nami bardzo cicho... Ja nigdy nie miałam fantazji o zapraszaniu na swój wieczór panieński rozebranego faceta, więc boli mnie dodatkowo, że dla niego to niezastąpiony element ;/ Jakie Wy macie przeżycia i przemyślenia w tej kwestii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wieczór kawalerski i problemy z nim
Cytat:
![]() jedna impreza im nie wystarczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że troszkę przesadzasz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Organizują 3 wieczory dla trzech grup kolegów - z jego rodzinnej miejscowości, z uczelni no i z aktualnego miejsca pracy i zamieszkania.
@bluesky89 - nie mówię o zdradzie, wiem że mój kochany nie posunąłby się tak daleko. Ale tu racjonalność mojego wywodu się kończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zazdrośnica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no nie ukrywam, że zazdrosna bywam, ale to normalny strach przed utratą czegoś, co dla człowieka jest bardzo ważne
![]() i może to zabrzmi brutalnie, ale postaraj się mnie zrozumieć - studiuję, to co studiuję i mam w mózgu zakodowane, że nie ma czegoś takiego jak "pociągam go tylko ja". Facet (i kobieta również) mogą kochać, być absolutnie wiernymi ale trzeba pogodzić się z tym, że ktoś inny będzie im się podobał, wywoływał seksualne podniecenie itd. To odziedziczyliśmy po zwierzętach, ale (w przeciwieństwie do nich), stworzyliśmy związki i jesteśmy zazdrośni nawet o fantazjowanie o seksie z innymi partnerem. Rozumiesz teraz trochę lepiej mój punkt widzenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię, wiem co możesz czuć ale mamy kompletnie inne podejście do tego. Też jestem cholernie zazdrosna o mojego TŻ, ale ja nie robiłam mu problemów i tak samo wydaje mi się, że on nie robiłby mi problemów, gdybym mu powiedziała, ze np na moim wieczorze panieskim będzie męski striptiz ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ok, bluesky89, mówisz o striptizie, ale jakie masz podejście do tzw. lapdance?
Bo podejrzewam, że samo rozbieranie się przez kobietę bym zniosła, ale gdy próbuję sobie wyobrazić jak się ociera o mojego mężczyznę to zbiera mi się na płacz. Który z nich się wtedy nie podnieci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Uzależnienie
|
A od kiedy to striptiz jest taką wielką tradycją?
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
@Antilia
dlatego też Was o to pytam - w mojej rodzinie nie ma po prostu takiej praktyki. Nie chodzi mi nawet o rodziców, ale o moje pokolenie - owszem, robi się babskie i męskie popijawy, ale bez takich ciekawostek. Już sama zwątpiłam czy słusznie się martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd wiesz, że on sobie pozwoli na jakieś ocieranie? ja wierzę w zdrowy rozsądek mojego TŻ i nigdy nie przyszło mi do głowy, ze na takim wieczorze on mógłby sobie pozwolić na coś więcej. Nigdy się tym nie martwiłam, bo ufamy sobie bezgranicznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ufam, ufam, ale nie wierzę już w tzw. bezgraniczne zaufanie. Mam swoje doświadczenia i wiem, że zawsze muszę zostawić sobie trochę miejsca na siebie i swoje obawy, bo choć może i najczęściej okazuje się że był bezzasadne to po prostu świadczą o tym, że nie pozwalam na wszystko i zaznaczam wyznawane przez siebie wartości.
Wczoraj powiedział w rozmowie coś takiego, że jeśli koledzy "zrzucą" się na taką "atrakcję" to nie powinno się odmawiać, nie wypada. Stąd moje wątpliwości co jest tu tak naprawdę, do cholerci, ważne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hihi ja bym swojemu nie pozwoliła
![]() ![]() ![]() ![]() Myśmy w tamtym roku organizowali-ja panieński-TŻ kawalerki-i obyło się bez tancerek i tancerzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
widzisz, Joasiunia, takie wieczory o których piszesz to dla mnie normalka i zrozumiała sprawa
![]() ![]() ale to? dobra, teraz dziwne pytanie - jak powiedzieć facetowi "nie godzę się, żebyś tam poszedł"? Przeczuwam nadciągającą wówczas straszna kłótnię, teksty o ograniczaniu, braku zaufania itd Jak przez to przejść? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
to powiedz mu wprost to co myślisz.
Bedzie kłótnia, no ale trudno, skoro Ci sie to nie podoba, masz prawo wyrazić swoją opinie. Może nie mów mu tego w kłótni, tylko w spokojnej, normalniej rozmowie. Wspomnij o wieczorze kawalerskim i powiedz mu to co myślisz. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
Na spokojnie powiedz co myślisz co czujesz... A czy On by chciał,żeby wokół Ciebie kręcili się wyrozbierani faceci?
![]() ![]() ![]() Powodzenia trzymam kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dzięki, myślę że dojdziemy do jakiegoś porozumienia
![]() wiesz, on ma ten komfort, że WIE, że ja nigdy bym się na coś takiego nie pokusiła. Nie dlatego, że jestem moherkiem czy nudziarą, ale mam określone jasno poglądy co do nagości i jej publicznego pokazywania i wie o tym doskonale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci sie nie dziwie, tez bym nie chciala, zeby moj narzeczony bral udzial w imprezie gdzie tancza gołe babki
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
o swój wieczó, kiedy już do niego dojdzie, sienei martwię, bo sama sobie nie zażyczę półnagiego faceta a moje koleżanki znają mnie na tyle, żeby wiedzieć że pewnie bym go przegoniła
![]() trochę mi lżej na sercu widząc, że jednak innym kobietom przeszkadza patrzenie na striptizerkę przez ich mężczyzn, bo naprawdę już wmawiałam sobie że popadam w paranoję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Hmm, ja Cię rozumiem w pełni. Z TŻtem jestem od 4,5 roku, od 5 miesięcy jesteśmy zaręczeni. I mimo, że czuję się atrakcyjna, że wiem, że TŻ mnie kocha i mu ufam to nie wyobrażam sobie żeby brał udział w wieczorze kawalerskim ze striptizem ani tym bardziej lapdance!
U mnie to jest kwestia postrzegania wierności ![]() Tylko tak szczerze to nie wiem czemu wydaje Ci się to problemem w kwestii powiedzenia o tym TŻtowi? Ja miałam już taką sytuację tzn. wieczór kawalerski szwagra mojego TŻta... Mój TŻ poznał moje zdanie na temat swojego udziału w tym "cudownym" wieczorze. I wiesz? Zrozumiał moje podejście, poszedł tylko na pierwszą część imprezy czyli do klubu na parę głębszych, a potem zadzwonił żebym po niego przyjechała, bo reszta towarzystwa zmieniała miejsce "zabawy". Więc wiesz, nie taki TŻ straszny jak go malują ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przewaznie to wygladajace tanio, wulgarne dziewuchy wiec nie stresowalabym sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Nie ma takiej tradycji, jest tylko głupie papugowanie z amerykańskich filmów, które zaczęło się jakieś 15 lat temu
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Tak szczerze to nie dizwie ci sie ani troche. Ja także nie zniosłabym sytuacji kiedy mój luby zabawia się dobrze w towarzystwie kolegów i striptizerek, myślę że nie chciałby żeby na moim panieńskim byli Chippendales
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Porozmawiaj z nim szczerze, na spokojnie. To nieprawda, że striptiz na Wieczorze Kawalerskim MUSI być albo, że jest to TRADYCJA. W ogóle nawet sam wieczór kawalerski nie jest żadną tradycją w Polsce! To może być, ale nie musi. I masz prawo nie zgodzić się na robzbierane panienki, zwłaszcza zamawiane do prywatnego domu. Jeśli już teraz wiesz i on też wie, że będziesz się z tym czuła niesmacznie i będą ciche dni oraz pretensje do niego, to chyba jest delikatnie mówiąc niemądry, że mimo wszystko chce do tego dopuścić. Ja bym nie zrobiła czegoś, mając pewność, że sprawi to przykrość mojemu TŻ. Pozatym panienki na wieczorze kawalerskim i panowie na panieńskim to już nie modne. Zauważyłam, że coraz częściej koledzy fundują, np. przejażdżkę kładem, a koleżanki wizytę w spa.
P.S. A co jego siostra na to, że jej brat chce zamówić panienkę jej przyszłemu mężowi? Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-13 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to kwestia zaufania. Ja na tyle ufam mojemu TŻ, że to nie problem. Jednak jeśli dla Ciebie to takie trudne, to po prostu powinien z tego zrezygnować albo Cię naprawdę przekonać, żebyś czuła się z tym dobrze. Tym bardziej jeśli masz problemu z poczuciem własnej wartości. Powinien to rozumieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
muszę przyznać, że potraficie wesprzeć
![]() jesteśmy już po rozmowie, całe szczęście zrozumiał moje racje i zgodził się ze mną. Widać, co przyznaję i kajam się, nie doceniałam go należycie ![]() w toku rozmowy padłą również kwestia jego siostry, ale w kontekście poprzedniego wieczoru kawalerskiego, w którym również uczestniczył jej narzeczony - kiedy powiedział jej, że pojawiła się striptizerka, podobno się tylko roześmiała. Nie wiem jak będzie wyglądało to teraz, ale i tak widać, że należy do innego typu kobiet niż ja :P pozostała tylko kwestia, o którą sam zapytał - co ma zrobić, jeśli to nie on, tylko np. brat młodego "zafunduje" taką atrakcję - jak ma się zachować? wyjść, wyrazić swoje oburzenie czy po prostu wtedy uznajemy że to nie jego wina? przyznam, że zawahałam się... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]() ja się nie dziwię, że się niepokoisz, lepiej dmuchać na zimne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ojej, nie zazdroszczę przeżycia, absolutnie
![]() znając mnie, pewnie wyszłabym z codziennej szaty osoby układnej i spokojnej i obudziłabym w sobie lwicę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czy z takich wieczorów "na zewnątrz" nic nie wychodzi, to nie byłabym taka pewna... znam przypadek, gdzie jednak wyszło b. dużo i ślub się nie odbył. Nie mówię, że na każdym wieczorze ze striptizerkami ![]() Sama nie mam problemu, żeby TŻ wybrał się do klubu z kumplami, czy coś takiego, bo Mu ufam, wiem, jaki jest itd. Ale gdybym wiedziała, że zabawiał się z kolegami z ocierającą się o nich panienką, to byłabym nie tyle zazdrosna , co zniesmaczona i rozczarowana. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.