Wieczór kawalerski i problemy z nim - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 09:38   #1
zfieszak
Raczkowanie

Wieczór kawalerski i problemy z nim

Witam drogie Panie
Chciałam zapytać Was o zdanie, bo mam już taki kołowrotek w głowie, że chciałabym poznać inne opinie na ten temat.
Mój chłopak będzie świadkiem na ślubie swojej siostry i wspólnie z kolegami będą organizować dla pana młodego 3 wieczory kawalerskie (w różnych miastach, skąd pochodzi m.in.)
Wiem jednak, że w naszym mieście "urozmaicą" wieczór tańczącymi-rozebranymi paniami (czy też panią).
No i to jest mój problem.
Po pierwsze od zawsze i ja i on wiemy o moim zaniżonym poczuciu własnej wartości, mojej atrakcyjności itp. co oczywiście przekłada się na swoista zazdrość wobec pełnych sexappealu kobiet. A po drugie można określić mnie jako feministkę i po prostu nie przemawia do mnie idea płacenia kobiecie za rozbieranie i ocieranie się o facetów.
Mój luby tłumaczy, że to taka tradycja, że trzeba itd a kiedy mówiłam że przecież i tak dowiem się czy nie było tam "Za ostro" odpowiadał mi, że z takich wieczorów kawalerskich nic na "zewnątrz nie wychodzi".
To też jest dla mnie problem. Bo jeżeli w tej męskiej paczce panuje zmowa milczenia wobec wieczorów kawalerskich to wobec czego jeszcze? Zdrady? Przeraża mnie to ;/
Nie wiem czy Wy czujecie podobnie, ale ja po prostu WIEM, że kiedy wróci z tego wieczoru i przez następne dni będzie między nami bardzo cicho...
Ja nigdy nie miałam fantazji o zapraszaniu na swój wieczór panieński rozebranego faceta, więc boli mnie dodatkowo, że dla niego to niezastąpiony element ;/
Jakie Wy macie przeżycia i przemyślenia w tej kwestii?
zfieszak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 09:45   #2
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Wieczór kawalerski i problemy z nim

Cytat:
Napisane przez zfieszak Pokaż wiadomość
Mój chłopak będzie świadkiem na ślubie swojej siostry i wspólnie z kolegami będą organizować dla pana młodego 3 wieczory kawalerskie (w różnych miastach, skąd pochodzi m.in.)
dlaczego aż 3 ??

jedna impreza im nie wystarczy...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 09:50   #3
bluesky89
Zakorzenienie

Ja myślę, że troszkę przesadzasz. Nie możesz kochana od razu myśleć, że jak Twój TŻ pójdzie na wieczór kawalerski to od razu Cię zdradzi, czy zdarzy się tam coś, czego mógłby żałować. Z tymi 3 wieczorami to może lekka przesada, ale radziłabym Ci porozmawiać z nim na spokojnie i powiedzieć co Cię martwi. Nie pisz czarnych scenariuszy
Stary 2011-03-12, 09:57   #4
zfieszak
Raczkowanie

Organizują 3 wieczory dla trzech grup kolegów - z jego rodzinnej miejscowości, z uczelni no i z aktualnego miejsca pracy i zamieszkania.

@bluesky89 - nie mówię o zdradzie, wiem że mój kochany nie posunąłby się tak daleko. Ale tu racjonalność mojego wywodu się kończy Skoro irytuje mnie, gdy jego koleżanki nadmiernie często w trakcie rozmowy w pubie z nim klepią go po udzie, czy się "przyklejają", to tak samo (a raczej gorzej:P) będzie mnie irytowała świadomość, że jakaś laska kręci mu pupą przed oczami...
Stary 2011-03-12, 10:06   #5
bluesky89
Zakorzenienie

Zazdrośnica No wiesz, chcą dobrze uczcić ślub kolegi, przyjaciela, więc moim zdaniem nie masz się czego obawiać. Mój TŻ był na paru wieczorach kawalerskich i podejrzewam, że też mieli takie 'atrakcje' ale ufam mu i wiem, ze mnie na prawdę kocha i tylko ja go na prawdę pociągam, a nie jakaś laska, którą nago widziało milion facetów.
Stary 2011-03-12, 11:44   #6
zfieszak
Raczkowanie

no nie ukrywam, że zazdrosna bywam, ale to normalny strach przed utratą czegoś, co dla człowieka jest bardzo ważne
i może to zabrzmi brutalnie, ale postaraj się mnie zrozumieć - studiuję, to co studiuję i mam w mózgu zakodowane, że nie ma czegoś takiego jak "pociągam go tylko ja". Facet (i kobieta również) mogą kochać, być absolutnie wiernymi ale trzeba pogodzić się z tym, że ktoś inny będzie im się podobał, wywoływał seksualne podniecenie itd. To odziedziczyliśmy po zwierzętach, ale (w przeciwieństwie do nich), stworzyliśmy związki i jesteśmy zazdrośni nawet o fantazjowanie o seksie z innymi partnerem.
Rozumiesz teraz trochę lepiej mój punkt widzenia?
Stary 2011-03-12, 12:06   #7
bluesky89
Zakorzenienie

Rozumiem Cię, wiem co możesz czuć ale mamy kompletnie inne podejście do tego. Też jestem cholernie zazdrosna o mojego TŻ, ale ja nie robiłam mu problemów i tak samo wydaje mi się, że on nie robiłby mi problemów, gdybym mu powiedziała, ze np na moim wieczorze panieskim będzie męski striptiz ;p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 12:19   #8
zfieszak
Raczkowanie

ok, bluesky89, mówisz o striptizie, ale jakie masz podejście do tzw. lapdance?
Bo podejrzewam, że samo rozbieranie się przez kobietę bym zniosła, ale gdy próbuję sobie wyobrazić jak się ociera o mojego mężczyznę to zbiera mi się na płacz. Który z nich się wtedy nie podnieci?
Stary 2011-03-12, 12:26   #9
Antilia
Uzależnienie

A od kiedy to striptiz jest taką wielką tradycją? ani tata ani dziadek nigdy o czymś takim nie wspominali

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 12:34   #10
zfieszak
Raczkowanie

@Antilia
dlatego też Was o to pytam - w mojej rodzinie nie ma po prostu takiej praktyki. Nie chodzi mi nawet o rodziców, ale o moje pokolenie - owszem, robi się babskie i męskie popijawy, ale bez takich ciekawostek.
Już sama zwątpiłam czy słusznie się martwię
Stary 2011-03-12, 12:35   #11
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
ok, bluesky89, mówisz o striptizie, ale jakie masz podejście do tzw. lapdance?
Bo podejrzewam, że samo rozbieranie się przez kobietę bym zniosła, ale gdy próbuję sobie wyobrazić jak się ociera o mojego mężczyznę to zbiera mi się na płacz. Który z nich się wtedy nie podnieci?
Ufasz mu?
Skąd wiesz, że on sobie pozwoli na jakieś ocieranie?
ja wierzę w zdrowy rozsądek mojego TŻ i nigdy nie przyszło mi do głowy, ze na takim wieczorze on mógłby sobie pozwolić na coś więcej. Nigdy się tym nie martwiłam, bo ufamy sobie bezgranicznie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 12:48   #12
zfieszak
Raczkowanie

Ufam, ufam, ale nie wierzę już w tzw. bezgraniczne zaufanie. Mam swoje doświadczenia i wiem, że zawsze muszę zostawić sobie trochę miejsca na siebie i swoje obawy, bo choć może i najczęściej okazuje się że był bezzasadne to po prostu świadczą o tym, że nie pozwalam na wszystko i zaznaczam wyznawane przez siebie wartości.

Wczoraj powiedział w rozmowie coś takiego, że jeśli koledzy "zrzucą" się na taką "atrakcję" to nie powinno się odmawiać, nie wypada. Stąd moje wątpliwości co jest tu tak naprawdę, do cholerci, ważne.
Stary 2011-03-12, 14:00   #13
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: Wieczór kawalerski i problemy z nim

Hihi ja bym swojemu nie pozwoliła Zresztą takie striptizy mnie nigdy nie kręciły Nie wiem co w tym fajnego Nie lepiej się dobrze napić, pośmiać lub zorganizować sobie jakieś inne rozrywki???

Myśmy w tamtym roku organizowali-ja panieński-TŻ kawalerki-i obyło się bez tancerek i tancerzy I też było super
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 14:18   #14
zfieszak
Raczkowanie

widzisz, Joasiunia, takie wieczory o których piszesz to dla mnie normalka i zrozumiała sprawa Dziewczyny się przebierają, wręczają młodej zabawne prezenty, plotkują, organizują kosmiczne nieraz konkursy i zabawy i jest przesympatycznie
ale to?
dobra, teraz dziwne pytanie - jak powiedzieć facetowi "nie godzę się, żebyś tam poszedł"? Przeczuwam nadciągającą wówczas straszna kłótnię, teksty o ograniczaniu, braku zaufania itd Jak przez to przejść?
Stary 2011-03-12, 14:25   #15
bluesky89
Zakorzenienie

to powiedz mu wprost to co myślisz.
Bedzie kłótnia, no ale trudno, skoro Ci sie to nie podoba, masz prawo wyrazić swoją opinie. Może nie mów mu tego w kłótni, tylko w spokojnej, normalniej rozmowie. Wspomnij o wieczorze kawalerskim i powiedz mu to co myślisz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 14:44   #16
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: Wieczór kawalerski i problemy z nim

Na spokojnie powiedz co myślisz co czujesz... A czy On by chciał,żeby wokół Ciebie kręcili się wyrozbierani faceci? Wymachujący yyy tym i owym? Hehe

Powodzenia trzymam kciuki!
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 14:56   #17
zfieszak
Raczkowanie

dzięki, myślę że dojdziemy do jakiegoś porozumienia

wiesz, on ma ten komfort, że WIE, że ja nigdy bym się na coś takiego nie pokusiła. Nie dlatego, że jestem moherkiem czy nudziarą, ale mam określone jasno poglądy co do nagości i jej publicznego pokazywania i wie o tym doskonale
Stary 2011-03-12, 14:59   #18
bluesky89
Zakorzenienie

powodzenia
Stary 2011-03-12, 19:34   #19
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja Ci sie nie dziwie, tez bym nie chciala, zeby moj narzeczony bral udzial w imprezie gdzie tancza gołe babki tak samo jak mnie nie kręcą pokazy chippendalesów dlatego mam nadzieje, ze na moim wieczorze panienskim nie bedzie takich niespodzianek

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 07:02   #20
zfieszak
Raczkowanie

o swój wieczó, kiedy już do niego dojdzie, sienei martwię, bo sama sobie nie zażyczę półnagiego faceta a moje koleżanki znają mnie na tyle, żeby wiedzieć że pewnie bym go przegoniła

trochę mi lżej na sercu widząc, że jednak innym kobietom przeszkadza patrzenie na striptizerkę przez ich mężczyzn, bo naprawdę już wmawiałam sobie że popadam w paranoję
Stary 2011-03-13, 15:46   #21
Chardon
Zadomowienie

Hmm, ja Cię rozumiem w pełni. Z TŻtem jestem od 4,5 roku, od 5 miesięcy jesteśmy zaręczeni. I mimo, że czuję się atrakcyjna, że wiem, że TŻ mnie kocha i mu ufam to nie wyobrażam sobie żeby brał udział w wieczorze kawalerskim ze striptizem ani tym bardziej lapdance!
U mnie to jest kwestia postrzegania wierności Bo dla mnie zdradą jest już samo patrzenie na nagość innej kobiety (mam na myśli striptiz, nie pójście na plażę ;p).

Tylko tak szczerze to nie wiem czemu wydaje Ci się to problemem w kwestii powiedzenia o tym TŻtowi? Ja miałam już taką sytuację tzn. wieczór kawalerski szwagra mojego TŻta... Mój TŻ poznał moje zdanie na temat swojego udziału w tym "cudownym" wieczorze. I wiesz? Zrozumiał moje podejście, poszedł tylko na pierwszą część imprezy czyli do klubu na parę głębszych, a potem zadzwonił żebym po niego przyjechała, bo reszta towarzystwa zmieniała miejsce "zabawy".

Więc wiesz, nie taki TŻ straszny jak go malują Skoro Cię kocha to jaką różnicę mu zrobi nie pójście na striptiz? Przecież napić się z kolegami może zawsze
Stary 2011-03-13, 17:46   #22
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
co oczywiście przekłada się na swoista zazdrość wobec pełnych sexappealu kobiet.
Beda mieli duzo szczescia jesli trafia na pelno sexappealu kobiete
Przewaznie to wygladajace tanio, wulgarne dziewuchy wiec nie stresowalabym sie

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 18:04   #23
Juliette88
Zadomowienie

Cytat:
Mój luby tłumaczy, że to taka tradycja, że trzeba itd
Nie ma takiej tradycji, jest tylko głupie papugowanie z amerykańskich filmów, które zaczęło się jakieś 15 lat temu Nie ma żadnego wymogu dla takich "atrakcji", raczej korzystanie z okazji, żeby zobaczyć gołą babę bez konsekwencji Dla mnie to prostactwo, a z prostakiem nie chciałabym być, ot co.

Cytat:
a kiedy mówiłam że przecież i tak dowiem się czy nie było tam "Za ostro" odpowiadał mi, że z takich wieczorów kawalerskich nic na "zewnątrz nie wychodzi".
To też jest dla mnie problem. Bo jeżeli w tej męskiej paczce panuje zmowa milczenia wobec wieczorów kawalerskich to wobec czego jeszcze? Zdrady? Przeraża mnie to ;/
To przecież oczywiste, że prawie żaden kumpel nie wydałby takiego zdradzającego przed jego dziewczyną. Mało wiesz o świecie, skoro dopiero chłopak musiał Cię oświecić

Kwiatuszek
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 20:14   #24
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Tak szczerze to nie dizwie ci sie ani troche. Ja także nie zniosłabym sytuacji kiedy mój luby zabawia się dobrze w towarzystwie kolegów i striptizerek, myślę że nie chciałby żeby na moim panieńskim byli Chippendales

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 21:44   #25
betterw
Raczkowanie

Porozmawiaj z nim szczerze, na spokojnie. To nieprawda, że striptiz na Wieczorze Kawalerskim MUSI być albo, że jest to TRADYCJA. W ogóle nawet sam wieczór kawalerski nie jest żadną tradycją w Polsce! To może być, ale nie musi. I masz prawo nie zgodzić się na robzbierane panienki, zwłaszcza zamawiane do prywatnego domu. Jeśli już teraz wiesz i on też wie, że będziesz się z tym czuła niesmacznie i będą ciche dni oraz pretensje do niego, to chyba jest delikatnie mówiąc niemądry, że mimo wszystko chce do tego dopuścić. Ja bym nie zrobiła czegoś, mając pewność, że sprawi to przykrość mojemu TŻ. Pozatym panienki na wieczorze kawalerskim i panowie na panieńskim to już nie modne. Zauważyłam, że coraz częściej koledzy fundują, np. przejażdżkę kładem, a koleżanki wizytę w spa.

P.S. A co jego siostra na to, że jej brat chce zamówić panienkę jej przyszłemu mężowi?

Edytowane przez betterw
Czas edycji: 2011-03-13 o 21:45
betterw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 07:42   #26
blueberry88
Zakorzenienie

Dla mnie to kwestia zaufania. Ja na tyle ufam mojemu TŻ, że to nie problem. Jednak jeśli dla Ciebie to takie trudne, to po prostu powinien z tego zrezygnować albo Cię naprawdę przekonać, żebyś czuła się z tym dobrze. Tym bardziej jeśli masz problemu z poczuciem własnej wartości. Powinien to rozumieć.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 08:58   #27
zfieszak
Raczkowanie

muszę przyznać, że potraficie wesprzeć
jesteśmy już po rozmowie, całe szczęście zrozumiał moje racje i zgodził się ze mną. Widać, co przyznaję i kajam się, nie doceniałam go należycie

w toku rozmowy padłą również kwestia jego siostry, ale w kontekście poprzedniego wieczoru kawalerskiego, w którym również uczestniczył jej narzeczony - kiedy powiedział jej, że pojawiła się striptizerka, podobno się tylko roześmiała. Nie wiem jak będzie wyglądało to teraz, ale i tak widać, że należy do innego typu kobiet niż ja :P

pozostała tylko kwestia, o którą sam zapytał - co ma zrobić, jeśli to nie on, tylko np. brat młodego "zafunduje" taką atrakcję - jak ma się zachować? wyjść, wyrazić swoje oburzenie czy po prostu wtedy uznajemy że to nie jego wina? przyznam, że zawahałam się...
Stary 2011-03-14, 09:05   #28
pam5
Raczkowanie

do zfieszak:
ja się nie dziwię, że się niepokoisz, lepiej dmuchać na zimne.Poza tym wyznaję zasadę ograniczonego zaufania w stosunku do kierowców i drugiej połówki, nawet sobie samej nigdy do końca nie ufam,potrafię przewidzieć swoje zachowanie w 99%, no ale ten 1% zawsze zostaje.A nie od dziś wiadomo, że to okazja czyni złodzieja, czyż nie?Zresztą nie podobałoby mi się, gdyby mój facet nie tylko gapił się na striptizerki, ale przede wszystkim żeby one ocierały się o niego....Byliśmy kiedyś na St.Pauli, do tamtego momentu myślałam, że jestem bardzo tolerancyjna i daleko mi było do okazywania zazdrości ....ALE DZIEWCZYNY!!! JA JUŻ NIGDY WIĘCEJ NIE CHCĘ TEGO PRZEŻYWAĆ!!!Mimo tego,że mój TŻ wcale jej nie zachęcał bo rozmawialiśmy sobie normalnie ze znajomymi,usiedliśmy w najdalszym kącie,weszliśmy przecież tylko na piwo,siedzimy sobie i pijemy , a tu striptizerka podchodzi i zaczyna przed nim machać cyckami, a gdy nie zwracał uwagi, zaczęła się o niego ocierać...normalnie myślałam,że ją trzasnę w głupi dziób!!!! Zatkało mnie,bo w życiu się tego nie spodziewałam, zresztą nigdy nie myślałam,że potrafię tak być o mojego faceta zazdrosna(do tamtego momentu nie rozumiałam zazdrośnic),a to co się wtedy działo wewnątrz mnie to tylko ja wiem. Zwykłe dziewczyny potrafią być nachalne, a co dopiero striptizerka, albo prostytutka, która jest nastawiona na kasę
pam5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 11:48   #29
zfieszak
Raczkowanie

ojej, nie zazdroszczę przeżycia, absolutnie
znając mnie, pewnie wyszłabym z codziennej szaty osoby układnej i spokojnej i obudziłabym w sobie lwicę
Stary 2011-03-14, 11:51   #30
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliette88 Pokaż wiadomość
Nie ma takiej tradycji, jest tylko głupie papugowanie z amerykańskich filmów, które zaczęło się jakieś 15 lat temu Nie ma żadnego wymogu dla takich "atrakcji", raczej korzystanie z okazji, żeby zobaczyć gołą babę bez konsekwencji Dla mnie to prostactwo, a z prostakiem nie chciałabym być, ot co.
ooo, z ust mi to wyjęłaś. Dla mnie faceci, którzy nie wyobrażają sobie wieczoru kawalerskiego bez widoku gołej panienki, to prostaki i tyle. Zresztą w drugą stronę tak samo. Chippendalesi to dla mnie rozrywka poniżej pewnego poziomu.
A czy z takich wieczorów "na zewnątrz" nic nie wychodzi, to nie byłabym taka pewna... znam przypadek, gdzie jednak wyszło b. dużo i ślub się nie odbył. Nie mówię, że na każdym wieczorze ze striptizerkami dzieją się niestworzone rzeczy, ale jednak uważam, że obawy są uzasadnione.
Sama nie mam problemu, żeby TŻ wybrał się do klubu z kumplami, czy coś takiego, bo Mu ufam, wiem, jaki jest itd. Ale gdybym wiedziała, że zabawiał się z kolegami z ocierającą się o nich panienką, to byłabym nie tyle zazdrosna , co zniesmaczona i rozczarowana.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości