co na piersi??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-07-27, 22:40   #1
grosikk
Raczkowanie

co na piersi???

Witam.
Co polecacie na "luźne" piersi po karmieniu?Jakieś ćwiczenia i jakieś dobre kremy?
PA!PA!
grosikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-29, 20:07   #2
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Re: co na piersi???

Podciągam wątek

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-29, 20:14   #3
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Nie mam zielonego pojęcia
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-29, 20:20   #4
teofano
Zadomowienie

Ja miałam ten sam problem. Kremik dla mnie super Fermete Buste Yves Rocher. Co do innych firm "poskacz" po ocenach w Kosmetyku Wszechczasów. Ponoć Norel produkty są dobre. Ja dodatkowo "katowałam" się chłodnymi prysznicami. Ruchy okrężne z prysznicem w łapce wokół każdej piersi z osobna tak pięć okrążen na jeden cycuś i jeszcze na koniec po dekoldzie. Ze dwa, trzy razy. Co do ćwiczeń. Znajdź sobie jakąś nie zastawioną ścianę. Łapki na nią połóż, tak jak do pompek. I dociskaj się do niej, wiesz co mam na myśli? Takie pseudopompki. Dobrze jest też siąśc sobie po turecku. Złożyć dłonie przed sobą. Tak jak do modlitwy, fiu, fiu co za określenia. Ale staram się obrazowo. I dociskaj rękę do ręki. Taki docisk trzymaj przez kilka sekund. Wyluzuj i od nowa Polska Ludowa. I tak do bólu. wiele ćwiczonek na ten nasz górny atrybut znajdziesz w komiksach (kolorowych pisemkach dla babencji) Tyle od mej skromnej osoby. Więcej pomysłów nie pamiętam czego serdecznie żałuję
teofano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-29, 20:54   #5
sistar
Gość

Ok to teraz ja. Jako ze jestem w temacie - nie mowie, ze mam jakis cudowny srodek ale probuje odzyskac biust sprzed ciazy (a wlasciwie sprzed dwoch).
Uzywam wlasnie w/w Fermete Buste, zuzylam jakies 1/2 opakowania, ale mam jakies glupie wrazenie, ze nie widac efektow. Tak na pocieszenie, maz twierdzi, ze widac efekt. Wiec juz sama nie wiem. Na razie go jeszcze pouzywam, pozniej pewnie ocenie w KW. Moge tylko napisac, ze ma konsystencje emulsji, wiec ma tendencje do zasychania w pompce - tak wiec przy uzywaniu go raz dziennie, za kazdym razem wydlubuje taki zaschniety skrzepik, co mnie przyznaje denerwuje. Oprocz tego same zalety - ladnie pachnie itd.
Ostatnio kupilam zel Oriflame'u, Bust-Boost - to typowy zel, napina skore, uzylam go dwa razy dla testu, ale wracam do Fermete zeby go wykonczyc, dla sprawiedliwej potem oceny. Oriflame poczeka sobie do tego czasu
Teraz cwiczenia. Na aerobicu szczegolnie polecali z tym dociskaniem rak do siebie, z tym ze rece sa odwrocone (wnetrze dloni do wnetrza drugiej dloni, ale palce na wew.stronie nadgarstkow). Poza tym "okragle lokcie" - czyli rece odsuniete jak najdalej od siebie - oczywiscie w granicach rozsadku.
No, to tyle ode mnie
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-29, 23:12   #6
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Pytanie jest troszkę za mało rozwinięte - nic nie napisałaś o swoim problemie i o obecnym wyglądzie biustu.Kiedy skończyłaś karmienie,jak duże zmiany zaszły w wyglądzie biustu , jakie kosmetyki używałaś w czasie ciąży i w czasie karmienia?

Wiele wskazówek dot.pielęgnacji biustu znajdziesz w artykule ,który pisałałam własnie na ten temat.

U wielu kobiet biust wraca do ładnego wyglądu po ok 2- 3 latach od porodu - to sprawa hormonów ,czasu, wykonanych zabiegów, nie można spodziewać się ,że w ciągu roku wygląd biustu zmieni się na lepszy, przecież 9 miesięcy trwały bardzo gwałtowne zmiany hormonalne , rozrost gruczołu piersiowego , potem też jeszcze trwała burza hormonalna.

Uważam ,że kremy do pielęgnacji biustu powinnny być używane codziennie,
bardzo dobrym , bogatym w składniki kremem jest krem firmy Maystar - (seria Body Star Strie Cream), ciekawe kosmetyki do pielęgnacji ciała ma firma De Noyle's i wiele innych firm oferujących swoje kosmetyki gabinetom kosmetycznym- kosmetyki te są dostępne w niektórych gabinetach kosmetycznych.
Firma Norel ma dobre opinie oraz ATW Żel do biustu - lubiany i popularny preparat.
Krem , który będzie miał działanie odżywiające skórę przyczyni się do poprawy elastyczności skóry. Bardzo ważne jest aby krem nie tylko nakładać ale przede wszystkim wykonywać na nim regularny masaż biustu (jak zrobić to prawidłowo może pokazać kosmetyczka w gabinecie kosmetycznym lub zwróć się z tym pytaniem do p. Piotra Szczotki naszego specjalisty w dziedzinie masażu na www.wizaz.pl
Jeśli chodzi o ujędrnienie biustu to działanie będzie miał przede wszystkim masaż , a krem ma spełniać tylko zadanie odżywcze i poślizgowe.
Uważam ,że powinnaś zacząć od intensywnej,codziennej pielęgnacji biustu - dobrze byłoby zacząć od peelingu (dla wrażliwej skóry lepszy będzie drobnoziarnisty peeling do twarzy, jeśli skóra nie jest wrażliwa to może być peeling do ciała), pomocne będą naprzemienne natryski (woda ciepła - nie gorąca , woda chłodna - nie zimna) , można masować pod prysznicem szorstką myjką - wiele porad znajdziesz na www.wizaz.pl w artykule dot. pielęgnacji biustu.
Zabiegi w gabinecie kosmetycznym powinny być włączone do kuracji - polecam wszelkie zabiegi z gipsową maską termoaktywną , z algami, Mini Lift , zabieg na biust np.Germaine de Capuccini, Gerard's , pomocna może być elektrostymulacja)
I jeszcze jedno ... pamiętaj o tym ,że zabiegi pielęgnacyjne biustu powinny stać się nawykiem, przy okazji zabiegów naucz się badać piersi , najważniejsze jest aby były zdrowe.
I taka uwaga... tabletki antykoncepcyjne - dobrze dobrane mogą przyczynić się do lekkiego powiększenia się biustu a to sprawi ,że skóra będzie lepiej napięta , ale nie jest to regułą i nie każda kobieta ma takie objawy w trakcie stosowania tabletak antykoncepcyjnych.
Życzę powodzenia i mam nadzieję ,że udało mi się chociaż troszkę ukierunkować działanie.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-29, 23:19   #7
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Re: co na piersi???Do Grosikka

Skoro to pytanie znalazło się na forum plotkowym to nie możesz oczekiwać ,że znajdę je błyskawicznie.Jeśli masz pytania dot. kosmetyki,pielęgnacji - jakieś Twoje pytanie pozostaje długo bez odpowiedzi zawsze możesz wysłac pytanie na mojego maila.Zawsze staram się odpowiedzieć na pytania zadane do mnie. Niestety doba ma tylko 24 godziny - a ja nie jestem bezrobotną kosmetyczką i nie mam możliwości spędzania całych dni przy komputerze.Dlatego nie obrażaj się tylko zadaj pytanie bezpośrednio do mnie - też może się zdarzyć,że nie dostaniesz błyskawicznie odpowiedzi... ale na pewno w miarę moich możliwości postaram się odpowiedzieć.A pytania staraj się zadawać precyzyjne -tak aby było w nich jak najwięcej informacji o stanie Twojej skóry - porada internetowa nigdy nie zastąpi osobistej konsultacji - ale chociaż troszkę mogę pomóc jeśli wiem o jaki problem chodzi.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-30, 23:27   #8
Zita
Raczkowanie

Re: co na piersi???Do Grosikka

Do tych wszystkich cennych, fachowych informacji z zakresu pielęgnacji biustu proponuję dorzucić jeszcze kasetę "Cindy Crawford - nowe wyzwanie" (kaset VHS z 1996 r.) Jest tam 70 min. świetnych ćwiczeń, kształtujących m.in. barki, ramiona, plecy. Ćwiczenia na mięśnie klatki piesiowej, z użyciem 1 kg hantli są rewelacyjne. Wiem, sama sprawdziłam i dlatego polecam.

Zita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-31, 08:23   #9
DORCIA
Raczkowanie

GG do DORCIA

witaj,
Napewno zgodzę się z ćwiczeniami polecanymi przez Teofano. A ja jeszcze polęcę Ci żelik Avonu. Ja nie karmiłam piersią ale po diecie troszkę mi oklapły i muszę JE ratować. Zurzyłam pół opakowania i choć nie sterczą jak u młódki to napewno skóra stała się bardziej jędrna.
Pozdrawiam
DORCIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-18, 19:18   #10
cattt
Mrs Mrau

Dot.: Re: co na piersi???

ehhh ja sobie dziś obiecałam,ze codziennie bede wykonywała masaż piersi według porad P.Szczotki ,zobaczymy co z tego wyjdzie :/
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości