|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() O rany...boję się :(
Dręczy mnie myśl, że już 1/4 wakacji minęła... :( Teraz idę do 3 gimnazjum i strasznie się boję...przeokropnie...boj ę się tych wszystkich klasówek, kartkówek, które nie dają mi spać w trakcie roku szkolnego. Jestem trochę inna niż moi równieśnicy, otóż oni niczym się nie przejmują co związane ze szkołą, a ja bardzo. Jestem sumienna i wogóle taka, że zawsze muszę mieć dobre oceny. Teraz będzie się to bardzo liczyć, bo chcę się dostać do wymarzonego liceum. Na dodatek jeszcze dojdzie ten egzamin...dobrze się uczę, nawet bardzo, miałam świadectwo z paskiem w tym roku, ale boję się cały czas, że coś schrzanię w trakcie roku szkolnrgo, a te wyczekane i upragnione wakacje przelatują mi przez palce... Proszę o pomoc i parę słów pocieszenia...co mogę zrobić...? :( ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: O rany...boję się :(
co zrobic?są wakacje,odstersuj się i przestan martwić się na zapas.będzie ok...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
Karola, nie taki diabel strraszny
![]() bedzie okey, naprawde teraz sie ciesz wakacjami a nie zamartwiaj na zapas ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 3 klasę juz za soba... [teraz idę do 1 liceum] i powiem Ci , że to wcale nie bylo takie straszne. U mnie było tak samo jak w poprzednich latach. Niektórzy uczyli się więcej, bo wiadomo - trzecia klasa, oceny na koniec są przeliczane na punkty. Ale ja szczerze mówiąc uczyłam się mniej niz w poprzednich latach i w tej trzeciej klasie dałam sobie luzu.. a i tak na koniec nauczyciele tak naciągali wszystkim oceny, więc skonczylam ze średnią 5,4. Druga sprawa to testy - my w szkole mielismy powtórki, ale tak w ogole to się nie uczyłam na nie i napisałam na 94 pkt. Ja nie radzę się na to uczyc, mimo, że panuje pogląd, że testy są trudne. Tak na prawdę nauka niewiele tu pomoże. Tylko sie zestresujesz i nabierzesz przekonania, że nic nie umiesz (ja mialam takie poczucie, kiedy przeglądałam podręczniki np. od biologii). A ten egazamin to po pierwsze jest na myślenie, a po drugie jest łatwy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Myślę podobienie jak Joey, też idę teraz do 1 klasy liceum, i myślę , że nie nie masz się czym przejmować. W 3 klasie będziecie mieć pewnie powtórki z różnych przemiotów, więc sobie wszystko przypomnisz. Jesteś sumienna i systematyczna więc pewnie nie będziesz mieć zaległości. Mnie pomogło rozwiązywanie testów. Rób sobie np. w weekend jeden humanistyczny a drugi mat- przyr. Po pewnym czasie dojdziesz do wprawy i będzie Ci to szybko szło
![]() ![]() Na razie nie przejmuj się 3 klasą i testami i ciesz się wakacjami ![]() ![]() Ps. Ja miałam 91 pkt ze egzaminu i 5.3 średnią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
To ja sie dolącze do grona absolwentów gimnazjum
![]() Joey, Ines - ale z was kujonki ![]() ![]() ![]() ***Karola*** glowa do gory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. i w przyszlosci chcem zostac lekarzem ![]() ![]()
o O o O o O o O o O o O o O o O O o O o O o O o O o O o O o O o o O o O o O o O o O o O o O o O O o O o O o O o O o O o O o O o Edytowane przez martaa65 Czas edycji: 2005-07-18 o 13:27 Powód: bo ja tak chce i juz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Aj, nie martw sie na zapas
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Skąd ja to znam?! Też idę do 3 gimnazjum.I również się boję.A chcę iść do jednej z najlepszych szkół w Krakowie (do jedynki
![]() ![]() ![]() ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
pomyśl, że później czeka Cię paskudna walka o miejsce w dobrym liceum, maksymalnie stresująca matura, a jeszcze później rekrutacja na studia, czyli egzaminy (nowa matura bez egzaminów?- jeden wielki śmiech), niemiłe panie w dziekanatach, czekanie na wyniki, relacje przerażonych znajomych, którzy się nie dostało. Następnie sesja za sesją i stres, stres, stres.... I co? trzecia klasa gimnazjum wydaje się znośniejsza?
![]() P.S. Gimnazjum było fajne. Trzecia klasa najfajniejsza. Luz totalny, przynajmniej w moim wykonaniu. Nie olewałam niczego, ale też nie siedziałam wiecznie nad książkami i miałam średnią bodajże 5,3... czyli można ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim, naprawdę, pocieszyłyście mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Łooo Matko, dziewczyny dołujecie mnie
![]() ![]() ***Karola***, pamietaj ze przy rekrutacji licza sie tez dodatkowe pkt , ktore mozna dostac za rozne konkursy, udzial w roznych akcjach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam goraco ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Marta nie przesadzaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.