|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
indeks studia
jak wiecie do 30 września trzeba złożyć indeks. I mam problem na karcie egzaminów mam 4.0 w egzaminy pierwszy termin i mam wpis poniżej w egzaminach poprawkowych również 4.0 , chodzi o to że poprawiałam pewien przedmiot i babka się machla wpisując i tu i tu 4.0 a chyba powinna na egzaminy pierwszy termin wpisać 2.0/4.0...
miałam do niej iść jutro i nagle dostaje odpowiedź na mejla , że dyżur odwołany i że jest chora ![]() albo w dziekanacie panie poradzą, ale przecież one nie mogą dopisać mi tego 2.0... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: indeks studia
nie wiem, jak u Ciebie na uczelni, ale u mnie spóźnienie się parę dni z indeksem nie miało żadnego znaczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
U mnie jednostki się nawet po kilka miesięcy z tym spóźniały i dalej studiują, ale panie w dziekanacie ich nie lubią ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poprawiałam egzamin w czerwcu jeszcze i dalej mam wpisane 2.0 bo wykładowca nie zgłosił zmian do dziekanatu.. więc pewnie dopiero w październiku coś pójdę załatwiać ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
u mnie takie błędy poprawiają panie w dziekanacie, tzn. oceny w złej rubryczce (choć prowadzący wpisuje u nas tylko ostateczną pozytywną ocenę, 2.0 się nie wpisuje a w dziekancie wbijają pieczątkę "niezaliczone" jeśli ktoś oblał ostatecznie cały kurs)
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie spinaj się, u mnie większość indeks oddaje z obsuwem. Spieszą się jedynie ci, którym zależy na stypendium.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
olej ciepłym moczem, jakby ci wpisała za niską ocenę to można by się zacząć martwić. zwłaszcza że to tylko karta ocen.
u mnie baby z dziekanatu zieją ogniem na tych którzy próbują oddać indeks po terminie więc ja bym złożyła kiedy trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Zawsze możesz napisać pismo z prośbą o przedłużenie terminu złożenia indeksu. Ale ja bym oddała, ewentualnie potem poszła to wyjaśnić, jakby babki to znalazły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mi też się zdarzały błędy i oddawałam wtedy indeks mówiąc pani z dziekanatu, że wiem, że tam w środku jest błąd, ale chcę się zmieścić w terminie, a prowadzącej zajęcia nie ma - wtedy zazwyczaj ona pisała karteczkę na tym indeksie, że jest coś do załatwienia z nim i już we własnym zakresie się tym zajmowała
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
U nas jest problem z oddaniem indeksu po terminie więc ja bym poszła zanieść indeks w terminie i powiedziała babce w dziekanacie że jest problem taki i taki. U mnie po to zbierają indeksy żeby je sprawdzić wszystkie czy na karcie, w indeksie i protokole jest to samo i wpisać do systemu opieczątkować indeks i zrobić wpis na nowy semestr. Więc lepiej oddać teraz indeks a potem to co się nie zgadza poprawisz i doniesiesz poprawione. Najwyżej sama babka w dziekanacie teraz ci powie żebyś zabrała to poprawić i przynieść poprawione i wtedy ci zrobią dopiero z indeksem ale przynajmniej będzie o tym wiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie było czegoś takiego jak oddanie indeksu po terminie...Zawsze trzeba było pilnować ( w tym roku skończyłam studia).Ja bym poszła i powiedziała jaka jest sprawa.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a u mnie na uczelni już od roku nie mamy indeksów i kobiety w dziekanacie też się uspokoiły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
U mnie się oddawało nawet w listopadzie jeszcze
![]() Albo bez kilku ocen. Ja bym oddała, panie w dziekanacie powinny sobie poradzić. A nawet jak nie to Ci zwrócą i pójdziesz sprawę załatwić.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Teoretycznie jeśli nie oddasz indeksu w terminie, uczelnia ma prawo skreślić Cię z listy studentów (przywrócenie toku kosztuje u mnie na uczelni kilka tysięcy), dlatego lepiej złożyć wniosek o przedłużenie sesji albo oddać indeks taki, jaki jest i zgłosić problem w dziekanacie
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja bym złożyła tak jak jest i powiedziała pani w dziekanacie, że jest taka sytuacja z tą oceną.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Jestem na pierwszym roku i mam problem tego typu, że źle wpisałam dane w indeksie- konkretnie w rubrykach z nazwiskami wykładowców wpisałam nazwy przedmiotów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Najlepiej zapytać się w dziekanacie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.