|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
clean program, odchudzanie przed i po operacji kręgosłupa
Witajcie, rozpoczynam wątek dotyczący mojego zmagania z wagą, bólem, rekonwalescencją i życiem po rozwodzie.
Daty przełomowe 09.01.2012 - rozpoczynam odchudzanie 04.08.2012 - najniższa waga -22 kg /62kg przy 160 cm, wesele Piotra/ ok. 10.08.2012 - ból, koniec treningów, załamanie, zaczął się efekt jojo 31.10.2012 - wypis ze szpitala; do opracji muszę zrzucić 8 kg 15.11.2012 - rozprawa rozwodowa 21.11.2012 - operacja usunięcia przepuklin w odcinku lędzwiowym Tak więc mam 19 dni na zrzucenie 8 kg. Oczywiście jak się nie uda to trudno, jednak im więcej tym lepiej. Jedynym, tycim problemem jest fakt, że nie moge uprawić żadnego sportu, poza spacerami ![]() Walczę z dietą http://www.cleanprogram.com/. Sprawdziłam na sobie, że daje efekty nie tylko jako zrzucenie wagi, ale i świetnie wygląda po niej cera, paznokcie i oczka ![]() Trzymajcie za mnie kciuki. Wasza Dziewczynka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: clean program, odchudanie przed i po operacji kręgosłupa
Plan 04-11-2012/nd/
7.00 nordic 9.30 miseczka zupy krem pieczarkowo-porowego z rukolą 11.30 ok. 2 marchewki lub jabłko 13.00 sałatka łosoś wędzony, sałata dębowa, rukola, oliwa, warzywa 2 h nordic lub ćwiczeń dla chorych na kręgosłup 15.00 garść słonecznika pestek 19.00 szklanka zupy pomidorowej czystej z imbirem, rukolą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hej, ja trochę nie w temacie, ale podpytam o operację-jesli nie chcesz pisać tu, to proszę odp. na priv
Gdzie i z jakiego powodu robisz operację, jaką, czy odbarczasz, czy może wstawiasz dyski? pytam bo sama jestem na pograniczu- tzn. ja bym bardzo chciała iść pod nóż, zrobić cokolwiek z moim kręgosłupem (też lędźwiowy), bo ból jest czasem nie do zniesienia, natomiast lekarze uważają, że moja dyskopatia nie jest na tyle powazna, żeby juz operować, że powinnam rehabilitować i na razie żyć tak jak umiem (ciągając za sobą nóżkę i utykając jak Quasimodo ![]() co do diety- ja mam do zrzucenia też sporo- według dietetyka tylko 15 kg,według mojego ortopedy- nawet 30 kg...ortopeda chciałby żebym ważyła jak najmniej, najlepiej na poraniczu niedożywienia- żeby "odciążyć" kręgosłup
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj,
zatem przepisując: "stwierdzono obecność wielopoziomowych przepuklin centralno-lewobocznych krążków międzykręgowych /3 poziomy/ i rwa kulszowa lewostronna. W wieku 28-u lat uważam, że sprawa, która się ciągnie od 3 miesięcy i była leczona bez jakiegokolwiek efektu a bol jest nie do opisania, nie ma innego rozwiązania. 2-óch rehabilitantów /jeden z 40-letnim stażem/ nie daje większych szans w powodzeniu rehabilitacji twierdząc, że będzie długotrwała, ciężka, bolesna a wcale nie musi przynieść efektu. Jedyne co mi sprawia ulgę, bo nie ujmuje bólu, to chód. Stąd nordic, spacery itd. Nie mogę pracowac, spac, korzystać z toalety, schylać się, ubierać, kasłać, śmiać się, prowadzić auta. Wszystko, co jest związane z przeponą boli, z inną pozycją niż pionowa boli, nawet trzymanie laptopa na kolanach jest dużym dyskomfortem. Stąd moja decyzja o operacji jak najszybciej. Będę ją miała w Klinice Neurologii Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. dziś: bułeczka orkiszowa z rzodkiewką pasta bakłażanowa: zgrilowane do miękkości/piekarnik, blacha, patelnia, grill/ do czarnej skórki, bez przebijania - bakłażan, 1 chilli, 1/2 cebuli /dowolnej/, 1 mała czerwona papryka, 1 /2 małe/ ząbek czosnku; obieramy lub wygrzebujemy miąższ, siekamy, doprawiamy 3 łychami dobrej oliwy z oliwek, solą, pieprzem i łyżka siekanej natki, i łychą siekanej kolendry, opcjonalnie dodajemy posienaego pomidorka bez pestek. zupa pieczarkowa krem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.