clean program, odchudanie przed i po operacji kręgosłupa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 19:00   #1
dziewczynka_wawa
Przyczajenie

clean program, odchudzanie przed i po operacji kręgosłupa

Witajcie, rozpoczynam wątek dotyczący mojego zmagania z wagą, bólem, rekonwalescencją i życiem po rozwodzie.

Daty przełomowe
09.01.2012 - rozpoczynam odchudzanie
04.08.2012 - najniższa waga -22 kg /62kg przy 160 cm, wesele Piotra/
ok. 10.08.2012 - ból, koniec treningów, załamanie, zaczął się efekt jojo
31.10.2012 - wypis ze szpitala; do opracji muszę zrzucić 8 kg
15.11.2012 - rozprawa rozwodowa
21.11.2012 - operacja usunięcia przepuklin w odcinku lędzwiowym

Tak więc mam 19 dni na zrzucenie 8 kg. Oczywiście jak się nie uda to trudno, jednak im więcej tym lepiej. Jedynym, tycim problemem jest fakt, że nie moge uprawić żadnego sportu, poza spacerami.

Walczę z dietą http://www.cleanprogram.com/. Sprawdziłam na sobie, że daje efekty nie tylko jako zrzucenie wagi, ale i świetnie wygląda po niej cera, paznokcie i oczka

Trzymajcie za mnie kciuki.
Wasza Dziewczynka
dziewczynka_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 22:01   #2
dziewczynka_wawa
Przyczajenie

Dot.: clean program, odchudanie przed i po operacji kręgosłupa

Plan 04-11-2012/nd/
7.00 nordic
9.30 miseczka zupy krem pieczarkowo-porowego z rukolą
11.30 ok. 2 marchewki lub jabłko
13.00 sałatka łosoś wędzony, sałata dębowa, rukola, oliwa, warzywa
2 h nordic lub ćwiczeń dla chorych na kręgosłup
15.00 garść słonecznika pestek
19.00 szklanka zupy pomidorowej czystej z imbirem, rukolą
Stary 2012-11-05, 15:54   #3
la'Mbria
Zakorzenienie

hej, ja trochę nie w temacie, ale podpytam o operację-jesli nie chcesz pisać tu, to proszę odp. na priv
Gdzie i z jakiego powodu robisz operację, jaką, czy odbarczasz, czy może wstawiasz dyski? pytam bo sama jestem na pograniczu- tzn. ja bym bardzo chciała iść pod nóż, zrobić cokolwiek z moim kręgosłupem (też lędźwiowy), bo ból jest czasem nie do zniesienia, natomiast lekarze uważają, że moja dyskopatia nie jest na tyle powazna, żeby juz operować, że powinnam rehabilitować i na razie żyć tak jak umiem (ciągając za sobą nóżkę i utykając jak Quasimodo )
co do diety- ja mam do zrzucenia też sporo- według dietetyka tylko 15 kg,według mojego ortopedy- nawet 30 kg...ortopeda chciałby żebym ważyła jak najmniej, najlepiej na poraniczu niedożywienia- żeby "odciążyć" kręgosłup

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 11:19   #4
dziewczynka_wawa
Przyczajenie

Witaj,
zatem przepisując: "stwierdzono obecność wielopoziomowych przepuklin centralno-lewobocznych krążków międzykręgowych /3 poziomy/ i rwa kulszowa lewostronna. W wieku 28-u lat uważam, że sprawa, która się ciągnie od 3 miesięcy i była leczona bez jakiegokolwiek efektu a bol jest nie do opisania, nie ma innego rozwiązania. 2-óch rehabilitantów /jeden z 40-letnim stażem/ nie daje większych szans w powodzeniu rehabilitacji twierdząc, że będzie długotrwała, ciężka, bolesna a wcale nie musi przynieść efektu.
Jedyne co mi sprawia ulgę, bo nie ujmuje bólu, to chód. Stąd nordic, spacery itd.
Nie mogę pracowac, spac, korzystać z toalety, schylać się, ubierać, kasłać, śmiać się, prowadzić auta. Wszystko, co jest związane z przeponą boli, z inną pozycją niż pionowa boli, nawet trzymanie laptopa na kolanach jest dużym dyskomfortem. Stąd moja decyzja o operacji jak najszybciej. Będę ją miała w Klinice Neurologii Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie.

dziś:
bułeczka orkiszowa z rzodkiewką
pasta bakłażanowa: zgrilowane do miękkości/piekarnik, blacha, patelnia, grill/ do czarnej skórki, bez przebijania - bakłażan, 1 chilli, 1/2 cebuli /dowolnej/, 1 mała czerwona papryka, 1 /2 małe/ ząbek czosnku; obieramy lub wygrzebujemy miąższ, siekamy, doprawiamy 3 łychami dobrej oliwy z oliwek, solą, pieprzem i łyżka siekanej natki, i łychą siekanej kolendry, opcjonalnie dodajemy posienaego pomidorka bez pestek.
zupa pieczarkowa krem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości