|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rady w sprawie dodatków, mody, zakupu
Wiele z Was/nas prosi na forum o rady w sprawie dodatków, butów, ewentualnego zakupu danej rzeczy.
Jestem ciekawa - jak reagujecie na takie rady udzielane przez koleżanki, siostry czy przyjaciółki, jednym słowem "w realu"? Czy z większym zaufaniem podchodzicie do rad udzielanych tu na forum niż przez osoby bliskie? Czy same udzielacie takich rad czy raczej tylko w skrajnym przypadku, gdy koleżanka chce naprawdę popełnić jakąś gafę modową i wystawić się na pośmiewisko (czytaj obrabianie pewnej części ciała) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rady w sprawie dodatków, mody, zakupu
Lubie wysłuchiwać i udzielać rad i ogólnie dyskutować o modzie, ciuchach i dodatkach nie tylko w sieci ale i w realu. Nie mam problemu z wysłuchiwaniem uwag krytycznych, doceniam zainteresowanie, ale nie zawsze się do nich stosuje
![]() Sama udzielam rad IRL tylko bardzo bliskim osobom, albo gdy ktoś mnie wyraźnie poprosi/zapyta o zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak właśnie sobie myślę, że czasem lepiej usłyszeć od "obcej" osoby, bo nie ma wtedy ryzyka braku obiektywności, szczerości, złośliwości.
Poza tym bywa, że w życiu obracamy się wśród osób w podobnym wieku, ubierających się w podobnych/tych samych sklepach, w podobnym do naszego stylu. Czasem pewnie dobrze wpuścić w obieg trochę "świeżej modowej krwi". Sama udzielam rad tylko i wyłącznie zapytana wyraźnie o zdanie. Doświadczenie nauczyło mnie jednego - najlepiej nie radzić komuś czegoś co jest mu diametralnie obce - nawet jeśli wyszłoby mu na dobre. Osoba, która nigdy nie nosiła mini czy szpilek czy dajmy na to kapeluszy z szerokim rondem, fascynatorów, nagle się do nich nie przekona. "Myszka" nie będzie chciała zwracać na siebie uwagi, a lwica salonowa nie da się zamieść do kąta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Pomimo tego, że już od dawna nie jestem nastolatką to prawie zawsze słucham rad dotyczących ubrań udzielanych przez moją mamę.
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.