|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dieta rozdzielna - kto się do mnie dołączy? :)
Witam
Od 27 grudnia stosuję dietę rozdzielną, tj. nie łączę białek z węglowodanami. Od tamtego czasu schudłam 1,5 kg i czuję się o wiele lepiej niż przedtem. To był zdecydowanie strzał w dziesiątkę! Zdarzają mi się małe grzeszki (w gościach niestety czasem nie ma wyboru i trzeba zjeść "normalny" posiłek), aczkolwiek poza tym staram się jeść nie łącząc białek z węglowodanami. W tym tygodniu zapisuję się na fitness i liczę na jeszcze większe efekty. Może ktoś się do mnie przyłączy? Będziemy się mogli wymieniać swoimi jadłospisami, co pewnie tylko ułatwi nam naszą dietę ![]() To jak, kto jest chętny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta rozdzielna - kto się do mnie dołączy? :)
Widzę, że nie ma chętnych zatem potraktuję ten wątek jako swój dziennik. Będę opisywać w nim, co zjadłam i jak mi idzie. Być może to kogoś przekona i dołączy do mnie, bo razem jest jednak łatwiej stosować dietę
![]() Dzisiejszy jadłospis: śniadanie: dwie kromki chleba (domowego) z pomidorem i szczypiorkiem + ogórek kiszony II śniadanie: dwie mandarynki obiad: rosół (niestety tu naruszyłam zasady diety rozdzielnej, ale mama zrobiła...), udko z kurczaka bez skóry + buraczki + ogórek konserwowy kolacja: pół wędzonej makreli (125g) + pomidor |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ile chcesz stracić kg ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Chciałabym schudnąć 5 kg, nie więcej ![]() Dołączasz do mnie? Było by miło mieć wsparcie ![]() Dzisiejszy jadłospis: śniadanie: 3 kromki domowego chleba z pomidorem + przyprawa z suszonych pomidorów przekąska: banan II śniadanie: Bułka pełnoziarnista z pomidorem przekąska: dwie małe marchewki obiad/kolacja: udko z kurczaka z sałatą i pomidorem. Nie wiem czy coś będę jeszcze dzisiaj jadła, raczej nie, bo czuję się już najedzona. Podrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dzisiejszy jadłospis:
śniadanie: bułka z kiełkami z brokuła i pomidorem przekąska: kawałek ciasta (urodzinowe ![]() II śniadanie: bułka z kiełkami i pomidorem obiad: udko z kurczaka + ogórek kiszony + pomidor podwieczorek: mandarynka kolacja: pół wędzonej makreli Dodatkowo dzisiaj pierwsze zajęcia fitness za mną, godzinka TRX. Czuję się teraz padnięta, jedynie o czym marzę to o masażu i spaniu ![]() Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj zawaliłam
![]() śniadanie: 2 jajka na miękko + kilka rzodkiewek + papryka II śniadanie: nalewka grochówki ![]() obiad: makaron z warzywami gotowanymi na parze (cukinia, papryka żółta i czerwona, pieczarki) przekąska: parówka z koncentratem:/ deser: 2 krówki i banan + szklanka pepsi:/ godzinka fitness była. Generalnie zawaliłam dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
e tam głowa do góry i się nie poddawaj
![]() ja wczoraj ładnie owsianka, grapefruit, potrawka z kurczaka i kaszy jaglanej i warzyw, jabłko, tuńczyk z warzywami ja też miałabym 5 kg do zrzucenia ale przywaliłam 2,5 kg przez święta i sylwestra ![]() rzuciłam też kawę-herbatę, nabiał, papierosy piję tylko inkę, ziółka ( oprócz wody oczywiście ) i jem wit. d3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak robisz potrawkę z kurczaka?
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dzisiejszy dzień był całkiem ok
![]() śniadanie: dwie kromki (jedna z pomidorem, druga z wędzonym łososiem) II śniadanie: banan obiad: zupa cebulowa z tartym serem bez grzanek, na drugie danie pierś z kurczaka z warzywami robione na parze + buraczki przekąska: 2 plasterki szynki
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze menu:
śniadanie: sałata z papryką, ogórkiem zielonym i suszonymi pomidorami II śniadanie: kawałeczek wędzonego łososia (jakieś 40dkg) obiad: rosół z kurczakiem, naleśniki z fetą i szpinakiem przekąska: 2 ciasteczka kolacja: warzywa i kurczak robione na parze (cukinia, papryka) + buraczki na zimno. Dieta chyba nie jest dla mnie. Ogólnie fajnie się czuję, kiedy nie łączę węglowodanów i białek, ale przez te wizyty u rodziny wszystko psują:/
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Za mało jesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.