|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Majowy, babski wieczór;)
Witajcie!
![]() ![]() a)warzywną sałatką, b) zrobieniem spagettii bez mięsa( wybaczcie spolszczoną nazwę) c) gyrosem, d) siekanymi marchewkami, e) sałatką z mozzarellą, oliwkami, bazylia i pomidorami ![]() Jak pewnie zauważyłyście, niektóre z moich propozycji nie są tak bardzo zdrowe, bo zależy mi również na czymś co będzie pożywne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowy, babski wieczór;)
E i C są super
![]() ![]() ![]() Załączam moje insp w takich przypadkach ![]()
![]() |
#3 |
La Moderatoiure
|
A np. podaję z głowy:
1. Sałatka ziemniaczana: ugotowane pokrojone ziemniaki, musztarda, majonez light, posiekany czosnek, sól, pieprz, świeży szczypiorek Lub na szybko: mix sałatek, truskawki, gruszka, ser kozi Do sałatek można podać pieczone skrzydełka/nóżki w sosie miodowym 2. Penne z gotowaną piersią kurczaka w sosie pomidorowym z chilli, czosnku, serka kremowego albo mascarpone. 3. Deser truskawkowy: truskawki w pucharkach przełożone ubitą śmietaną i pokruszonymi herbatnikami. 4. Smoothie: pomarańcza, limonka, banan, mleczko kokosowe, miód do smaku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rady, kochane jesteście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim gosciom smakuje taka oto szybka goraca przystawka. Na majowke mysle tez sie sprawdzi. Co najlepsze- jest banalna i szybka Paróweczki w ciescie 1 gotowe ciasto francuskie z Lidla(żadne tam mrozone) parówki boczek w plastrach żołtko/sezam ketchup Ciasto ponacinaj w kształt trojkątów, parówki obierz z osłonek,przekroj na pol, na ciasto rozłoz plaster boczku,parówke i zawijaj jak rogaliki. Posmarowac roztrzeoany zoltkiem i posypac sezamem. Piec 10 min az sie zezłocą w 170st
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
![]() REWELACJA ![]() Jak i gdzie wynajdujesz TAKIE cuda ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
wszystkie propozycje są ok. zależy kto co lubi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mniam, aż się zrobiłam głodna. To chyba wpadnę do Was imprezę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Widze, że rozważasz sałatkę. Moim zdaniem pożywna i smaczna jest sałatka z ryżem i kurczakiem. Często ją robię, gdy mam gości. Do tego ananas, majonez, sól, pieprz do smaku. Prosta i naprawdę fajna przekąska :- )
Ostatnio na imprezie jadłam też takie "koperty" z ciasta francuskiego, w środku z papryką, pieczarkami. Można też dołożyć do farszu jakieś mięso czy szynkę. Co kto lubi. Wycinasz kawałek ciasta, z którego zrobisz kopertę, wkładasz do środka farsz (nie za dużo, by się koperta nie rozwaliła), zaklejasz "kopertę" i dajesz do piekarnika na chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Brzmi smacznie, co piszecie, jak nie trzeba się katować dietą to ja proponuję brokuła z kurczakiem, kukurydzą, słonecznikiem i majonezem, tudzież też inne przekąski jak zawinięta w szynkę szwardzwaldzką feta z suszonymi pomidorami, mini tortilki z serem wędliną i czym tam zapragniesz, lub zwykłe kajzerki zapieczone z serem, na moich wieczorkach zawsze się sprawdzają, ale moje koleżanki to łakomczuchy, na deser najczęściej jemy owoce w czekoladzie... :P smacznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
my z przyjaciółkami w ramach odstresowania się od sesji planujemy w przyszły piątek wieczór sushi
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
niesamowicie prezentują się "
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.