![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Farba do włosów złoty blond, karmel, ciemny blond
Wiem, ze prosciej jest pojsc po prostu do drogerii i wybrac farbe, ale
1.jestem daltonistka 2. boje sie jaki odcien wyjdzie na moich wlosach(kiedys mialam ciemny blond, ale teraz mam mysie). szukam czegos co zabarwiloby mi wlosy na same wakacje (2 miesiace), zeby kolorek zmyl sie w tym czasie, bo ide do nowej szkoly i nie chce zaczynac z jakimis wyplowialymi wlosami z odrostami, zwlaszcza, ze chodzi do tej szkoly moj love ![]() cena nie gra roli, ale zeby mozna ja bylo kupic w rossmanie lub w naturze, ewentualnie na allegro. macie jakies foty z takimi kolorkami (pokrewnymi tez, bo jeszcze sie nie zdecydowalam nie wiem co pasuje do szaro-niebieskich oczu i do reszty)?. podawajcie jakies sprawdzone firmy, ok? dziekowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Farba do włosów złoty blond, karmel, ciemny blond
jeszcze melody z pussycat dolls ma super wloski, woem ze na tych fotkach slabo widac, ale lepszych nie udalo mi sie znalezc jak znajde to od razu wkleje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
mialam jasniejsze wlosy niz teraz, ale zauwazylam, ze odkad uzywalam szamponu do wlosow brazowych bardzo sie przyciemnily, musze kupic taki do blond. duzo moich kolezanek uzywalo szamponow koloryzujacych i jedna z szatynki zrobila sie w kasztanowa laske, druga z brazowej w ruda, mi chyba tes sie uda. pozdro
edit - cos takiego chyba da sie u mnie zrobic - ciemny blond, ale jak dla mnie jasny rudy. ale to sa podobne odcienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
naprawde? moze nie mam jakiegos zaswiadczenia lekarskiego, ale kiedy zobacze gdzies ladnu kolor, to nigdy nie moge znalezc podobnego, nawet jesli jest tuz obok. chodzi mi zwlaszcza o te trzy kolorki, slyszalam, ze jasne kolory wlosow pogrubiaja twarz, a ja jestem bardzo chuda na twarzy, pomozcie mi prosze
![]() ![]() a jaki odcien blondu dalibyscie joasi jablczynskiej, bo podobno jestem do niej podobna tylko ze mam jasniejsze wlosy? co myslicie o tej farbie? http://www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=560 szukam idenycznego odcienia, tylko innej firmy, bo ta farba zostaje na wlosach (podobno) 4 miesiace, powstaja odrosty i strasznie niszczy wlosy http://www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=446 http://www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=603 i jeszcze te, takie kolory, tylko szampony koloryzujace lub rozswietlajace, koniecznie dobrej jakosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
a co myslicie o kolorku anetki kreglickiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ale szamponetka nie rozjasnia, prawda? a moje wlosy sa ciemniejsze od tego miodowego blondu, wiec nie wiem.Chyba musze farba....Ten castin Loreala faktycznie bardzo ladny.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Niby szamponetki nie rozjasniaja, ale Casting podobno ma takie wlasciwosci. Nie dziwie sie wcale, bo kolezanka zwrocila mi dopiero wczoraj uwage na to, ze ma on w skladzie utleniacz!!! Tez marze o takim kolorze, ale na karmelkowy i miodowy Casting sie nie zdecyduje, bo to pierwszy produkt koloryzujacy, ktory nie zmyl sie z moich wlosow (nawet farby sie zmywaly szybko i szamponetki Palette) :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Lea, a ja zazdroszczę że Ci się nie zmył,z moich znikł po paru myciach..pewnie dlatego,że nakładałam na rozjaśniane włoski..może za drugim razem dłużej potrzyma...poza tym wiele zależy od koloru, rudości zmywają się najszybciej:/
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie wcale nie zadroszcze, bo kolor bynajmniej byl sredni :/ Poza tym szampon to szampon- jest po to zeby sie zmywal (szczegolnie jesli kosztuje tyle kasy)
![]() Chiii1986- tak. Tobie raczej sie zmyl nie z powodu rudosci, ale wlasnie dlatego ze nakladalas go na rozjasniane wlosy. Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2007-10-20 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A masz moze zdjecia?Jak wyszedl miodowy blond CASTINGIEM?
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
HeJ.
![]() ![]() POZDRAWIAM MADZIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
O matko, ile czasu Ci zajęło pisanie tego posta, bo wydaje mi się, że używanie na przemian małych i dużych liter, trochę utrudnia pisanie na klawiaturze..
![]() Właśnie zastanawiam, się nad zmianą koloru na miodowy. Pamiętam jak kiedyś szalałam za kolorem włosów sióstr Olsen i właśnie wpadłam na pomysł, czy nie spróbować zmienić czegoś na roztrzepanej, korzystając z okazji, że fryzjerka do mojej mamy przychodzi ![]() Mam rozjaśniane włosy, do tego myję je codziennie, więc zastanawiam się czy ten cały Casting nie zmyje się z moich włosów jeszcze szybciej.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Szybka decyzja - Casting Creme Gloss Miodowy Blond 832. A co mi tam. Ponoć do 28 myć ![]()
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Złocisty blond - Palette 10 min color nr 850.
Wyszło mi dokładnie tak jak na opakowaniu farby, i jestem bardzo zadowolona ![]() Złapało super. Wyszło mi tzw,,stare złoto" , naturalny, dość ciepły, ciemny blond. Nie ma żadnej różnicy między odrostami a resztą. Trzymałam farbę troszkę dłużej - 20 min - no i miałam jasną ,,bazę" Na ciemnych włoskach, farbowanych wcześniej na brązy, może wyskoczyć rudo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja też czaję się na miodowy blond (czy jakos tak) Castinga.Boję sie, że wyjdą rude.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez doris10095 Czas edycji: 2010-01-27 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
jaką farbą mogłabym uzyskać taki kolor ja na zdjęciu? dodam, że mam rozjaśniane włosy- b. jasny blond (garnierem nr 100). Chciałabym coś zmienić i uzyskać ciepły, złoty jasny blond (jak na zdjęciu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
jeszcze raz wklejam zdjęcie, bo jakiś błąd mi wyskoczył..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
HEEEJ!!
![]() Jestem blondynką, mój naturalny to średni blond, rok temu rozjaśniłam i mam jasny. Jednak teraz bardzo doskwieraja mi odrosty. Nie chce ponownie rozjasniać bo mimo że jasne włosy strasznie mi sie podobają, to to je strasznie niszczy, a mam cieniutkie i rzadkie włosy. Myślałam o karmelowej farbie, albo zmieszać jakiś sredni blond z karmelowym. Lub miodowym. Nie wiem czy będzie mi to pasować, mam niebieskie oczy. :P Pomocy :P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
kamis77 dołączam się ja tez mam bardzo jasny blond z 3-4 cm odrostami bym chciała taki jak na zdj ciepły blond taki bardziej naturalny
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- czy jeśli mam 3-4 cm odrosty w kolorze mysiego blondu a reszta włosów bardzo jasny blond to czy równo mi zafarbuje ta farba wszystkie włosy?Schwarzkopf Natural&Easy - Wielotonowa farba do włosów srebrzysty średni popielaty blond nr 542 bardzo mi się podoba ten kolor proszę o pomoc ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- lub takim Essential Color Schwarzkopf 205 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Kamiss77
Powinien Ci taki wyjsc po tych farbkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
witam.Używałam jednej i drugiej i niestety ale żadna z nich nie rozjaśni 4cm odrostów a reszta rozjaśnionych włosów nabiera fajnego blasku nadają sie tylko do odświeżania koloru a szkoda bo maja fajne odcienie takie ciepłe i z refleksami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Hmm no tak na rozjasnianvyh najladniej wychodzi szczegolnie ta druga ale pare osob na odrosty tez kladla i nawet rozjasnialy hmm to chyba juz od naturalnych wloskow zalezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Czy jak użyję którejś z tych dwóch farb powyżej, to wyjdzie mi mniej więcej taki kolorek jak na zdjęciu?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
może możecie polecić również jakąś farbę z Garniera- bo bardzo lubie farby tej firmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
nie wyjdzie ci taki na rozjaśnionych bo to są martwe włosy musiałabyś co jakiś czas przez kilka tyg farbować by martwy włos przyjął kolor bo inaczej będzie się szybko spłukiwał wiem z doświadczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.