|  2016-02-11, 10:13 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-12 Lokalizacja: miasto 
				 | Candy bar - co sądzicie?

Witajcie, zastanawiam się nad zorganizowaniem u siebie na weselu candy baru - stolika ze słodkościami. Chociaż nie przewiduję za bardzo dzieci na weselu, to myśląc o takim stole myślę bardziej o sobie bo uwielbiam ciasta, ciastka, babeczki i różnego rodzaju kolorowe deserki    Przeszło mi przez myśl, że zrobiłabym to sama - upiekła muffinki, rogaliki, orzeszki, zrobiła jakieś deserki - tylko czy mi się będzie chciało w to bawić przed weselem? Poza tym nie umiem ozdabiać tak ładnie ciast, więc z tym byłoby gorzej. Nie mam pojęcia czy znajdę firmę w okolicy, która zajmuje się czymś takim i nie wiem ile to kosztuje. Byłam na weselu kiedyś gdzie było cos podobnego i bardzo się podobało gościom   Jak myślicie - ma to sens? I czy warto podejmować się samemu, oczywiście przy współudziale kogoś do pomocy, zorganizowania czegoś takiego? | 
|     |   | 
|  2016-02-11, 11:36 | #2 | 
| ctrl alt delete Zarejestrowany: 2013-05 Lokalizacja: San Escobar 
				 | 

Dot.: Candy bar - co sądzicie?

A czym sie różni candy bar od słodkiego stołu, który jest praktycznie na trzech z czterech wesel?    Na ile osób masz wesele? Nie wyobrażam sobie robienia deserków dla więcej niż 20  Jak nie umiesz ozdabiać ciast, to już masz odpowiedź  Firmę znajdziesz bez problemu. Każda cukiernia Ci to zrobi. Przecież na każdym, no dosłownie każdym weselu są jakieś słodkości  Osobiście popieram osoby słodki stół, dla mnie trochę dziwne jest stawianie na stole babeczek obok śledzia   | 
|     |   | 
|  2016-02-11, 17:32 | #3 | |
| Żona Gargamel Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Co do pierwszego postu. Powiem tak - wygląda to super ale na weselach tak naprawdę nie schodzi dużo słodkości. A jeśli się zdecydujesz to absolutnie nie sama, nie będziesz miała czasu a jeśli nie masz zdolności pod tym kątem to już tak ładnie nie będzie   | |
|     |   | 
|  2016-02-11, 20:03 | #4 | 
| Silveris Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Świdnik 
				 | 

Sporo pracy, zastanów się czy znajdziesz naprawdę na to czas - dodaj jeszcze stres związany z tak ważnym wydarzeniem i zapewniam, że odechce Ci się pieczenia i dekorowania - przed ślubem powinnaś wypocząć, zająć się sobą. Można zawsze zrobić fajne miejsce z ciastami, babeczkami, nawet czekoladkami, czy prostymi deserami - bo pomysł jest naprawdę fajny  Byle tylko przygotowanie nie zabierało Twojego cennego czasu. | 
|     |   | 
|  2016-02-11, 20:08 | #5 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Ja bym nie robiła sama - bo przed ślubem nie dasz rady albo w trakcie wesela będziesz zmęczona.  Zapytaj czy sala w cenie lub za dopłatą może zrobić deserki, lub ciasto postaw nie na stołach tylko na oddzielnym stoliku razem z np owocami. | 
|     |   | 
|  2016-02-11, 20:08 | #6 | |
				 | 

Cytat: 
  W końcu ciasta, babeczki czy inne desery są na absolutnie każdym weselu, co za problem postawić je po prostu na osobnym stole   | |
|     |   | 
|  2016-02-11, 22:04 | #7 | |
| żona bez ogona Zarejestrowany: 2014-09 
				 | 

Cytat: 
   Na pewno bym się sama nie podjęła organizacji czegoś takiego, no chyba, że w grę wchodziłoby przyjęcie na ok. 20 osób  Myślę, że cukiernia za takie galaretki, panna cotty trochę sobie policzy, dlatego nie wiem czy warto  Może po prostu zrób osobny stół z pokrojonymi ciastami, zamiast stawiać je na stołach dla gości. 
				__________________ ♥ | |
|     |   | 
|  2016-02-11, 22:21 | #8 | 
				 | 

Na weselach na których byłam z reguły był oddzielny stół z kawą i herbata a do tego z ciastami. Oprocz tego ciasta staly na stołach. Jak jest na mojej sali z ciastami nie wiem. Mam zamiar tam sie wybrać którejś soboty jak będzie wesele i zobaczyć jak to wyglada i co ewentualnie mozna by zmienic.  Faktycznie macie racje że robienie tego samodzielnie na wesele na 120 osób mija się z celem. Chociaż te deserki to i tak mnie kuszą. Ja uwielbiam takie rzeczy a z reguły na weselach ciasta są kiepskie. Chciałabym aby u mnie było inaczej. Ale i tak bede musiała zweryfikować swoje plany dzięki Waszym radom   Choć jeszcze chodzi mi po głowie upieczenie czegos od siebie np. rogalikow orzeszkow i zrobienie szyszek  Ale do października moje plany mogą ulec zmianie ;-) | 
|     |   | 
|  2016-02-11, 22:43 | #9 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Cytat: 
 Może zamów ciacho w sprawdzonej cukierni? | |
|     |   | 
|  2016-02-11, 22:55 | #10 | |
				 | 

Cytat: 
  U nas się ciasta, cukierki i ciasteczka daje na stół, w tym samym czasie co kawę, czyli po obiedzie. Później, gdy wjeżdża zimna płyta to się zazwyczaj zostawia trochę słodkiego na osobnym stole. Ale może się przyjmie, bo np. moja sala już oferuje słodki stół  Tak samo nie ma u nas wiejskich stołów, podobno mus w niektórych regionach   | |
|     |   | 
|  2016-02-11, 23:52 | #11 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2014-09 
				 | 

na moim weselu ciasta byly podane po obiedzie do kawy,wtedy na stolach nie bylo zadnych sledzi czy salatek,potem zostaly przeniesione wszystkie ciasta i dolozono roznych innych slodkosci na   jeden osobny stolik,i dopiero wtedy podano zimne przekaski

| 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2016-02-12, 06:48 | #12 | 
| sajkolidżist Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Beskidy 
				 | 

Ja polecam poszukać wśród znajomych amatorów pieczenia   Nam słodki stół robi znajoma za niedużą kwotę. To jej pierwsze tego typu zamówienie, ale piecze torty i ciasta, więc da radę, a przy okazji zrobi sobie reklamę  My się zdecydowaliśmy na słodki stół ze względu na mnóstwo amatorów słodyczy wśród gości. | 
|     |   | 
|  2016-02-12, 06:59 | #13 | |
				 | 

Cytat: 
    No w każdym razie - dalej uważam, że rozchodzi sie tylko o formę podania. Mozna postawić ciasto na stole miedzy śledziem i galaretą, mozna dać między obiadem a zimną płytą, i mozna zrobić osobny słodki stół - ale koniec końców to jest to samo ciasto. | |
|     |   | 
|  2016-02-12, 10:36 | #14 | ||
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
 U nas zaczyna się od przyjazdu MP i toastu szampanem, następnie jest gorące danie (zupa i drugie), następnie pierwszy taniec na o potem to już wiadomo kolejne dania wjeżdżają w rożnych odstępach czasowych, tort i oczepiny. Napisałam do jednej firmy znalezionej na fb i wiecie co powaliła mnie laska, bo spytałam ile kosztuje co obejmuje i takie tam, no i oczywiście poprosiłam o przysłanie mi zdjęć stołów które zrobili. I wiecie co? Wysłała mi zdjęcie znalezione w necie   nie wiem czy ona myślała że nie umiem wyszukiwać przez grafikę???    już widzę jak skorzystam z ich usług    Jeszce jej nie odpisałam   | ||
|     |   | 
|  2016-02-12, 11:22 | #15 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-01 
				 | 

Super pomysł, choć gdybym miała wybierać z coś z dodatkowych atrakcji weselnych wolałabym wynająć fotobudkę! W 2015r. byłam dwukrotnie na weselu i to z fotobudką wspominam lepiej (zdjęcia) niż to z candy barem (tłuszczyk)    | 
|     |   | 
|  2016-02-12, 22:07 | #16 | 
| ... choć nie Westwood Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Polska B 
				 | 

Dla mnie słodki stół to takie must have. Samo ciasto jakoś tak smutno dla mnie wygląda, uwielbiam wszelkiego rodzaju deserki, babeczki, słodycze, fontannę czekoladową plus ozdoby. U mnie na weselu cieszyło się to ogromnym zainteresowaniem    
				__________________  Dopóki nie skorzystałem z Internetu,  nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem | 
|     |   | 
|  2016-02-12, 22:12 | #17 | ||
				 | 

Cytat: 
    wolę zdjęcia od fotografa   ale może dla małolatów na studniówkach jest to dobra atrakcja  Cytat: 
  dlatego będę o tym myśleć cały czas   | ||
|     |   | 
|  2016-02-12, 22:25 | #18 | 
| ... choć nie Westwood Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Polska B 
				 | 

Tylko myśl o tym w kategorii gości, nie swojej. Ja niestety nie byłam ani sekundy przy słodkim stole. I brak czasu i apetytu. Jak oglądam zdjęcia czy film to nie mogę odżałować   A fotobuski ja akurat bardzo lubię, sama miałam (oczywiscie do tego fotograf) i polecam. Fajna pamiątka, fajnie mieć zdjęcie swojego dziadka w zupełnie innym ujęciu....  ale wiadomo, co kto lubi  Ja np chciałam mieć słodki stół, fotobudkę i barmana, bo sama bardzo lubię te atrakcje. 
				__________________  Dopóki nie skorzystałem z Internetu,  nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem | 
|     |   | 
|  2016-02-12, 22:48 | #19 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2016-02-14, 15:31 | #20 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

byłam na weselu gdzie był candy bar i muszę przyznać, że jest to świetny pomysł. wygląda to efektownie, a do tego można skonsumować wielu słodkości w niewielkich ilościach.  a co powiecie na muffinkowy tort? 
				__________________ Moje ślubne inspiracje | 
|     |   | 
|  2016-02-14, 22:58 | #21 | |
| sajkolidżist Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Beskidy 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2016-02-15, 08:33 | #22 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

U nas jest stół z ciastem, kawą, herbatą i najczęściej też owocami. Ma on tylko i wyłącznie aspekt praktyczny - nie zawala stołów  Jest od początku zrobiony i sobie czeka   Taki candy bar spotkałam raz na brunchu w restauracji. Fajne bo desery były w malutkich kokilkach czy szklaneczkach. Wygodna forma. Ale nie było tam cukierków, babeczek itd. My nie robimy czegoś takiego. Jeśli pojawią się jakieś dzieci to nie będą nakręcone cukrem:P Ale u nas nie ma takich słodkich osób. Samej to nie polecam. Znaczy część rzeczy można przygotować - jakieś pianki w słoikach, cukiereczki czy inne gotowe słodkości. Ale to co wymaga pieczenia to już za duży kłopot. Zwłaszcza jak się nie ma super zdolności:P | 
|     |   | 
|  2016-02-17, 11:36 | #23 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

Cytat: 
 W każdym razie to wygląda pięknie jeśli zajmie się tym utalentowany cukiernik. Samorobka raczej nie zrobilaby takiego efektu. No chyba, że panna młoda byłaby cukiernikiem  ale to wymaga dużo pracy, a przed samym ślubem tego brak. Oczywiście, że można samemu upiec jakieś ciasteczka, rogaliki, czy muffiny, ale nie nazwalabym tego candy barem. Ja też nie zrozumiałam fenomenu foto budek aż po dziś dzień. Nie chciałabym takiej na moim weselu. | |
|     |   | 
|  2016-02-17, 12:03 | #24 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2016-02 Lokalizacja: United Kingdom 
				 | 

Moim zdaniem zwyczajnie wez namiary na bardzo dobra cukiernie, przetestuj co maja do zaoferowania i zrob konkretne zamowienie. Moim zdanbiem bardzo dobry pomysl.

__________________ If You Wanna Make The World A Better Place Take A Look At Yourself And Then Make A Change          | 
|     |   | 
|  2016-02-17, 12:09 | #25 | 
				 | 

Do października mam czas na kombinowanie   na pewno w jakiejś formie zrobię coś w tej sprawie, albo po prostu wzbogacę mocno stół na którym będą ciasta i kawa, albo jeszcze coś innego wymyślę   | 
|     |   | 
|  2016-02-17, 12:13 | #26 | 
				 | 

[1=fbf4f81e41525779832788c  d71e9a6a506251643_6580de1  7ecce4;55867816]Candy bar to co innego niż typowy słodki stół, który oferują sale weselne ;-) na słodkim stole zazwyczaj wystawiają po prostu ciasta plus ewentualnie dodatkowo jakieś babeczki, deserki z galaretek, czekoladki, rurki... Candy bar przygotowany przez profesjonalistów to inna bajka: wymyslnie dekorowane muffiny, cake popsy, jakieś deserki z super dekoracjami, motywem, słodycze pięknie zaprezentowane w ładnych szklanych naczyniach.[/QUOTE] Czyli candy bar to po prostu ładniejszy i bardziej amerykański słodki stół   | 
|     |   | 
|  2016-02-18, 14:34 | #27 | |
				 | 

Cytat: 
  Chodzi mi o coś takiego:   Wątpię, aby panna młoda dała radę sama to przygotować na swój ślub, jeśli nie zajmuje się tym zawodowo  Bo w grę wchodzi nie tylko talent, ale i akcesoria, które trzeba mieć lub specjalnie zakupić. Jeśli zaś, panna młoda sama chce upiec dodatkowe ciasta, babeczki, rogaliki, to dla mnie będzie to po prostu słodki stół, ale nie candy bar. | |
|     |   | 
|  2016-02-18, 18:43 | #28 | 
				 | 

[1=fbf4f81e41525779832788c  d71e9a6a506251643_6580de1  7ecce4;55945341]Dokładnie   Chodzi mi o coś takiego:[/QUOTE] No jakbym ja zobaczyła coś takiego na weselu, to bym pomyślała tylko "O, jaki ładny słodki stół"  Jakiejś wielkiej jakości dodanej nie widzę, dekoracja jak dekoracja  Wolałabym po prostu DOBRE ciasta i słodycze, forma podania jest raczej drugorzędna. Ale co do samodzielnego wykonania całkowicie sie zgadzam. | 
|     |   | 
|  2016-02-19, 02:30 | #29 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2016-02-19, 07:59 | #30 | 
				 | 

[1=fbf4f81e41525779832788c  d71e9a6a506251643_6580de1  7ecce4;55982016]Może to po prostu bardziej marketingowa nazwa.[/QUOTE] Dokładnie  Dla gościa to raczej wszystko jedno jak to sie nazywa w sprzedaży   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum ślubne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

2017: 34
 2017: 34