![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Candy bar - co sądzicie?
Witajcie, zastanawiam się nad zorganizowaniem u siebie na weselu candy baru - stolika ze słodkościami. Chociaż nie przewiduję za bardzo dzieci na weselu, to myśląc o takim stole myślę bardziej o sobie bo uwielbiam ciasta, ciastka, babeczki i różnego rodzaju kolorowe deserki
![]() Przeszło mi przez myśl, że zrobiłabym to sama - upiekła muffinki, rogaliki, orzeszki, zrobiła jakieś deserki - tylko czy mi się będzie chciało w to bawić przed weselem? Poza tym nie umiem ozdabiać tak ładnie ciast, więc z tym byłoby gorzej. Nie mam pojęcia czy znajdę firmę w okolicy, która zajmuje się czymś takim i nie wiem ile to kosztuje. Byłam na weselu kiedyś gdzie było cos podobnego i bardzo się podobało gościom ![]() Jak myślicie - ma to sens? I czy warto podejmować się samemu, oczywiście przy współudziale kogoś do pomocy, zorganizowania czegoś takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ctrl alt delete
|
Dot.: Candy bar - co sądzicie?
A czym sie różni candy bar od słodkiego stołu, który jest praktycznie na trzech z czterech wesel?
![]() Na ile osób masz wesele? Nie wyobrażam sobie robienia deserków dla więcej niż 20 ![]() Jak nie umiesz ozdabiać ciast, to już masz odpowiedź ![]() Firmę znajdziesz bez problemu. Każda cukiernia Ci to zrobi. Przecież na każdym, no dosłownie każdym weselu są jakieś słodkości ![]() Osobiście popieram osoby słodki stół, dla mnie trochę dziwne jest stawianie na stole babeczek obok śledzia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Co do pierwszego postu. Powiem tak - wygląda to super ale na weselach tak naprawdę nie schodzi dużo słodkości. A jeśli się zdecydujesz to absolutnie nie sama, nie będziesz miała czasu a jeśli nie masz zdolności pod tym kątem to już tak ładnie nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Silveris
|
Sporo pracy, zastanów się czy znajdziesz naprawdę na to czas - dodaj jeszcze stres związany z tak ważnym wydarzeniem i zapewniam, że odechce Ci się pieczenia i dekorowania - przed ślubem powinnaś wypocząć, zająć się sobą.
Można zawsze zrobić fajne miejsce z ciastami, babeczkami, nawet czekoladkami, czy prostymi deserami - bo pomysł jest naprawdę fajny ![]() Byle tylko przygotowanie nie zabierało Twojego cennego czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja bym nie robiła sama - bo przed ślubem nie dasz rady albo w trakcie wesela będziesz zmęczona.
Zapytaj czy sala w cenie lub za dopłatą może zrobić deserki, lub ciasto postaw nie na stołach tylko na oddzielnym stoliku razem z np owocami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() Na pewno bym się sama nie podjęła organizacji czegoś takiego, no chyba, że w grę wchodziłoby przyjęcie na ok. 20 osób ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Na weselach na których byłam z reguły był oddzielny stół z kawą i herbata a do tego z ciastami. Oprocz tego ciasta staly na stołach. Jak jest na mojej sali z ciastami nie wiem. Mam zamiar tam sie wybrać którejś soboty jak będzie wesele i zobaczyć jak to wyglada i co ewentualnie mozna by zmienic.
Faktycznie macie racje że robienie tego samodzielnie na wesele na 120 osób mija się z celem. Chociaż te deserki to i tak mnie kuszą. Ja uwielbiam takie rzeczy a z reguły na weselach ciasta są kiepskie. Chciałabym aby u mnie było inaczej. Ale i tak bede musiała zweryfikować swoje plany dzięki Waszym radom ![]() Choć jeszcze chodzi mi po głowie upieczenie czegos od siebie np. rogalikow orzeszkow i zrobienie szyszek ![]() Ale do października moje plany mogą ulec zmianie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może zamów ciacho w sprawdzonej cukierni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Ale może się przyjmie, bo np. moja sala już oferuje słodki stół ![]() Tak samo nie ma u nas wiejskich stołów, podobno mus w niektórych regionach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
na moim weselu ciasta byly podane po obiedzie do kawy,wtedy na stolach nie bylo zadnych sledzi czy salatek,potem zostaly przeniesione wszystkie ciasta i dolozono roznych innych slodkosci na jeden osobny stolik,i dopiero wtedy podano zimne przekaski
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
sajkolidżist
|
Ja polecam poszukać wśród znajomych amatorów pieczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() ![]() No w każdym razie - dalej uważam, że rozchodzi sie tylko o formę podania. Mozna postawić ciasto na stole miedzy śledziem i galaretą, mozna dać między obiadem a zimną płytą, i mozna zrobić osobny słodki stół - ale koniec końców to jest to samo ciasto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas zaczyna się od przyjazdu MP i toastu szampanem, następnie jest gorące danie (zupa i drugie), następnie pierwszy taniec na o potem to już wiadomo kolejne dania wjeżdżają w rożnych odstępach czasowych, tort i oczepiny. Napisałam do jednej firmy znalezionej na fb i wiecie co powaliła mnie laska, bo spytałam ile kosztuje co obejmuje i takie tam, no i oczywiście poprosiłam o przysłanie mi zdjęć stołów które zrobili. I wiecie co? Wysłała mi zdjęcie znalezione w necie ![]() ![]() ![]() ![]() już widzę jak skorzystam z ich usług ![]() ![]() ![]() Jeszce jej nie odpisałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Super pomysł, choć gdybym miała wybierać z coś z dodatkowych atrakcji weselnych wolałabym wynająć fotobudkę! W 2015r. byłam dwukrotnie na weselu i to z fotobudką wspominam lepiej (zdjęcia) niż to z candy barem (tłuszczyk)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
... choć nie Westwood
|
Dla mnie słodki stół to takie must have. Samo ciasto jakoś tak smutno dla mnie wygląda, uwielbiam wszelkiego rodzaju deserki, babeczki, słodycze, fontannę czekoladową plus ozdoby. U mnie na weselu cieszyło się to ogromnym zainteresowaniem
![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wolę zdjęcia od fotografa ![]() ale może dla małolatów na studniówkach jest to dobra atrakcja ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
... choć nie Westwood
|
Tylko myśl o tym w kategorii gości, nie swojej. Ja niestety nie byłam ani sekundy przy słodkim stole. I brak czasu i apetytu. Jak oglądam zdjęcia czy film to nie mogę odżałować
![]() A fotobuski ja akurat bardzo lubię, sama miałam (oczywiscie do tego fotograf) i polecam. Fajna pamiątka, fajnie mieć zdjęcie swojego dziadka w zupełnie innym ujęciu.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
byłam na weselu gdzie był candy bar i muszę przyznać, że jest to świetny pomysł. wygląda to efektownie, a do tego można skonsumować wielu słodkości w niewielkich ilościach.
a co powiecie na muffinkowy tort?
![]() |
#21 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
U nas jest stół z ciastem, kawą, herbatą i najczęściej też owocami. Ma on tylko i wyłącznie aspekt praktyczny - nie zawala stołów
![]() ![]() Taki candy bar spotkałam raz na brunchu w restauracji. Fajne bo desery były w malutkich kokilkach czy szklaneczkach. Wygodna forma. Ale nie było tam cukierków, babeczek itd. My nie robimy czegoś takiego. Jeśli pojawią się jakieś dzieci to nie będą nakręcone cukrem:P Ale u nas nie ma takich słodkich osób. Samej to nie polecam. Znaczy część rzeczy można przygotować - jakieś pianki w słoikach, cukiereczki czy inne gotowe słodkości. Ale to co wymaga pieczenia to już za duży kłopot. Zwłaszcza jak się nie ma super zdolności:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W każdym razie to wygląda pięknie jeśli zajmie się tym utalentowany cukiernik. Samorobka raczej nie zrobilaby takiego efektu. No chyba, że panna młoda byłaby cukiernikiem ![]() Ja też nie zrozumiałam fenomenu foto budek aż po dziś dzień. Nie chciałabym takiej na moim weselu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem zwyczajnie wez namiary na bardzo dobra cukiernie, przetestuj co maja do zaoferowania i zrob konkretne zamowienie. Moim zdanbiem bardzo dobry pomysl.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Do października mam czas na kombinowanie
![]() na pewno w jakiejś formie zrobię coś w tej sprawie, albo po prostu wzbogacę mocno stół na którym będą ciasta i kawa, albo jeszcze coś innego wymyślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
ctrl alt delete
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;55867816]Candy bar to co innego niż typowy słodki stół, który oferują sale weselne ;-) na słodkim stole zazwyczaj wystawiają po prostu ciasta plus ewentualnie dodatkowo jakieś babeczki, deserki z galaretek, czekoladki, rurki... Candy bar przygotowany przez profesjonalistów to inna bajka: wymyslnie dekorowane muffiny, cake popsy, jakieś deserki z super dekoracjami, motywem, słodycze pięknie zaprezentowane w ładnych szklanych naczyniach.[/QUOTE]
Czyli candy bar to po prostu ładniejszy i bardziej amerykański słodki stół ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wątpię, aby panna młoda dała radę sama to przygotować na swój ślub, jeśli nie zajmuje się tym zawodowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ctrl alt delete
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;55945341]Dokładnie
![]() No jakbym ja zobaczyła coś takiego na weselu, to bym pomyślała tylko "O, jaki ładny słodki stół" ![]() ![]() Wolałabym po prostu DOBRE ciasta i słodycze, forma podania jest raczej drugorzędna. Ale co do samodzielnego wykonania całkowicie sie zgadzam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
ctrl alt delete
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;55982016]Może to po prostu bardziej marketingowa nazwa.[/QUOTE]
Dokładnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.