|
Notka |
|
Cannes – makijaże gwiazd Razem z L'Oreal Paris zapraszamy Was do udziału w konkursie. Do wygrania, aż 50 zestawów pięknych kosmetyków z najnowszej, limitowanej kolekcja do makijażu L'Or Electric... |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cannes - makijaże gwiazd: niezapomniany szyk czerwonego dywanu
Pierwszy makijaż dedykuję jednej z najbardziej rozchwytywanych gwiazd młodego pokolenia Hollywood Kristen Stewart.
Najbardziej jest ona znana z roli Belli w bijącej rekordy popularności Sadze Zmierzchu. Zarówno grająca przez nią bohaterka, jak i sama aktorka w makijażu zwracają szczególną uwagę na prostotę i klasyczny szyk. Niemniej jednak podczas jednego z największych festiwali filmowych aktorka zaprezentowała nam się w nowej bardzo kobiecej odsłonie. Jej twarz w tym wydaniu wyglądała bardzo naturalnie i delikatnie, więc śmiało mogę powiedzieć, że jest to makijaż zarówno na dzień jak i na "duże wyjście". Trzeba także zwrócić uwagę na to, iż aktorka posiada jasną cerę, więc ten makijaż będzie odpowiedni dla dziewczyn o jasnej karnacji. Dlatego też zaprezentuję go na podobnym typie urody. Wykonanie makijażu ![]() Krok 1. Na powieki nakładamy bazę pod cienie. Krok 2. Przypudrowujemy powieki sypkim pudrem (teraz nam się wszystko będzie dobrze trzymało). Krok 3. Na ruchomą część powieki nakładamy cień o odcieniu ciepłego, słonecznego brązu. Krok 4. Pędzelkiem do rozcierania wyciągamy cień lekko nad załamanie powieki (spokojnie dziewczyny, to jest tylko baza pod przyszły makijaż). Krok 5. Perłowym cieniem w kolorze szaro-brązowym (najlepszy będzie taki z drobinkami pięknie mieniący się w blasku fleszy ![]() Krok 6. Górna partię powieki rozpoczynając od cieniowania, a kończąc pod łukiem brwiowym malujemy jasnym beżowym cieniem. Krok 7. NA twarz nakładamy matujący podkład o naturalnym odcieniu. Czynność tę wykonujemy po pomalowaniu oka, ponieważ brokatowe cienie lubią się osypywać, a na niepomalowanej twarzy łatwo się ich pozbyć ![]() Krok 8. Wszelki niedoskonałości zakrywamy korektorem, zwracając szczególna uwagę na "worki pod oczami" ![]() Krok 9. Dodatkowo twarz matujemy sypkim pudrem. Najlepszy w tym wypadku będzie puder mineralny, który nadaje twarzy naturalny wygląd bez efektu maski. Krok 10. Kości policzkowe zaznaczamy delikatnie różem o jasnym, naturalnym odcieniu. Krok 11. Rzęsy podkręcamy zalotką, aby nasze oko się pięknie otworzyło. Tuszujemy czarną maskarą. Dodatkowo w celu dodania hollywoodzkiego glamu pokusiłam się o przyklejenie kępek rzęs w końciku oka (doskonale sprawdzą się również sztuczne rzęsy, tak zwane "połówki"). Krok 12. Aktorka zgodnie z tegorocznymi trendami ma ładnie podkreślony łuk brwiowy, zatem i ja zaznaczyłam brwi żelem i starannie ułożyłam grzebyczkiem. Krok 13. Na koniec usta podkreślamy bezbarwnym błyszczykiem. Mam nadzieję, że spodobało wam się moje wykonanie. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.