|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ciągle kłamie
Zauwazylam ze mam problemy z mowieniem prawdy rodzicom.Ogolnie jak bylam mlodsza czesto krytykowali mnie moje zainteresowania,wybory ,zachowania.Zazwyczaj malo im mowie.A jesli nie chce czegos powiedziec a dociekliwi sa to cos wymyslam.
Nie mam tak z kazdym ,mam mnostwo ludzi ,z ktorymi umiem szczerze pogadac,siostry nigdy nie oklamuje. Po prostu zle sie czuje z klamstwemalbo boje sie pozniej ze sie cos wyda..A i nawet nie chodzi ze mam w tym wiekszy cel ,ale po prostu mysle ze taka odpowiedz bylaby dla ncih bardziej do przyjecia.ostatnio oszukalam ze u chlopaka bylo duzo ludzi brat chlopaka jego dziewczyna rodzice.. ..zeby nie mysleli ze sama z nim w domu bylam..I po co tam jechalam. bez sensu. Albo cos..Wkurzaja mnie dociekliwosci i pytania.Nie mam zlych rodzicom ,wiem, ze mnie kochaja ale zwyczajnie im nie ufam i boje sie zbednych komentarzy. Jest mi przykro ze tak robie i zle sie z tym czuje ale robie tom odruchowo.Tak jest prosciej .Niz sie buntowac i tlumaczyc z kazdego kroku..jak sie tego oduczyc? ![]()
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2012-05-20 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dot.: Ciągle kłamie
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ha ha ! Nie ty jedna
![]() ![]() Co do tematu...też miałam podobnie ze swoimi rodzicami...ale rzadko się to zdarzało jednak.Starałam się, aż tyle nie kłamać. Najlepsza rada..szczera rozmowa.Na spokojnie.Udowodnij im, iż jesteś godna zaufania i jesteś odpowiedzialna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem też tego samego zdania - rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Zawsze możesz powiedzieć, że chcesz pobyć sama z chłopakiem albo po prostu powiedzieć rodzcom co i jak i dodać, że zrobisz tak czy tak i nikt nie będzie w stanie zmienić twojej decyzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że skłamanie dla dobra sprawy, to nic złego, sama czasem tak robię, bo rodzice nie muszą o wszystkim wiedzieć (nawet jak snują swoje domysły, to nigdy nie mówią ich głośno), ale jak widzisz, że kłamiesz już tak bez powodu, to się opanuj i przestań. Innej rady nie ma.
Zależy jacy są Twoi rodzice, niektórym to po prostu lepiej nie mówić, że się idzie na noc/na wieczór do chłopaka, bo zaraz będą się schizować, że im wnuka w brzuchu przyniesiesz. Moja mama tak robi, a mi się z nią nie chce gadać, że się zabezpieczam, wiem wszystko na temat antykoncepcji itp., więc sobie odpuszczam. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-05-20 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
kudlik_kk, co do Twojego podpisu... Faceci są jak papier toaletowy - kleją się do każdej d*** ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.