Ciągle kłamie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 14:58   #1
brzydkie
Rozeznanie

Ciągle kłamie

Zauwazylam ze mam problemy z mowieniem prawdy rodzicom.Ogolnie jak bylam mlodsza czesto krytykowali mnie moje zainteresowania,wybory ,zachowania.Zazwyczaj malo im mowie.A jesli nie chce czegos powiedziec a dociekliwi sa to cos wymyslam.
Nie mam tak z kazdym ,mam mnostwo ludzi ,z ktorymi umiem szczerze pogadac,siostry nigdy nie oklamuje.
Po prostu zle sie czuje z klamstwemalbo boje sie pozniej ze sie cos wyda..A i nawet nie chodzi ze mam w tym wiekszy cel ,ale po prostu mysle ze taka odpowiedz bylaby dla ncih bardziej do przyjecia.ostatnio oszukalam ze u chlopaka bylo duzo ludzi brat chlopaka jego dziewczyna rodzice.. ..zeby nie mysleli ze sama z nim w domu bylam..I po co tam jechalam.
bez sensu.
Albo cos..Wkurzaja mnie dociekliwosci i pytania.Nie mam zlych rodzicom ,wiem, ze mnie kochaja ale zwyczajnie im nie ufam i boje sie zbednych komentarzy.
Jest mi przykro ze tak robie i zle sie z tym czuje ale robie tom odruchowo.Tak jest prosciej .Niz sie buntowac i tlumaczyc z kazdego kroku..jak sie tego oduczyc?

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....

Edytowane przez brzydkie
Czas edycji: 2012-05-20 o 15:01
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 15:00   #2
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
Dot.: Ciągle kłamie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
Zauwazylam ze mam problemy z mowieniem prawdy rodzicom.Ogolnie jak bylam mlodsza czesto krytykowali mnie moje zainteresowania,wybory ,zachowania.Zazwyczaj malo im mowie.A jesli nie chce czegos powiedziec a dociekliwi sa to cos wymyslam.
Nie mam tak z kazdym ,mam mnostwo ludzi ,z ktorymi umiem szczerze pogadac,siostry nigdy nie oklamuje.
Po prostu zle sie czuje z klamstwemalbo boje sie pozniej ze sie cos wyda..A i nawet nie chodzi ze mam w tym wiekszy cel ,ale po prostu mysle ze taka odpowiedz bylaby dla ncih bardziej do przyjecia.ostatnio oszukalam ze u chlopaka bylo duzo ludzi ..zeby nie mysleli ze sama z nim w domu bylam..I po co tam jechalam.
bez sensu.
Albo cos..Wkurzaja mnie dociekliwosci i pytania.Nie mam zlych rodzicom ,wiem, ze mnie kochaja ale zwyczajnie im nie ufam i boje sie zbednych komentarzy.
Jak tylko zobaczyłam tytuł już chciałam napisać 'to go rzuć'.
Stary 2012-05-20, 15:08   #3
Asiulek87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Jak tylko zobaczyłam tytuł już chciałam napisać 'to go rzuć'.
Ha ha ! Nie ty jedna Wystarczyło napisać " Ciągle kłamiĘ :
Co do tematu...też miałam podobnie ze swoimi rodzicami...ale rzadko się to zdarzało jednak.Starałam się, aż tyle nie kłamać.
Najlepsza rada..szczera rozmowa.Na spokojnie.Udowodnij im, iż jesteś godna zaufania i jesteś odpowiedzialna.
Asiulek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 15:39   #4
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiulek87 Pokaż wiadomość
Ha ha ! Nie ty jedna Wystarczyło napisać " Ciągle kłamiĘ :
A już myślałam, że przechodzisz etap mówienia innej prawdy ze swoim TŻ

Co do tematu...też miałam podobnie ze swoimi rodzicami...ale rzadko się to zdarzało jednak.Starałam się, aż tyle nie kłamać.
Najlepsza rada..szczera rozmowa.Na spokojnie.Udowodnij im, iż jesteś godna zaufania i jesteś odpowiedzialna.

Jestem też tego samego zdania - rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Zawsze możesz powiedzieć, że chcesz pobyć sama z chłopakiem albo po prostu powiedzieć rodzcom co i jak i dodać, że zrobisz tak czy tak i nikt nie będzie w stanie zmienić twojej decyzji.

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 15:48   #5
agniesikk
Zakorzenienie

Ja uważam, że skłamanie dla dobra sprawy, to nic złego, sama czasem tak robię, bo rodzice nie muszą o wszystkim wiedzieć (nawet jak snują swoje domysły, to nigdy nie mówią ich głośno), ale jak widzisz, że kłamiesz już tak bez powodu, to się opanuj i przestań. Innej rady nie ma.

Zależy jacy są Twoi rodzice, niektórym to po prostu lepiej nie mówić, że się idzie na noc/na wieczór do chłopaka, bo zaraz będą się schizować, że im wnuka w brzuchu przyniesiesz. Moja mama tak robi, a mi się z nią nie chce gadać, że się zabezpieczam, wiem wszystko na temat antykoncepcji itp., więc sobie odpuszczam.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-05-20 o 15:50
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 15:55   #6
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Jestem też tego samego zdania - rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Zawsze możesz powiedzieć, że chcesz pobyć sama z chłopakiem albo po prostu powiedzieć rodzcom co i jak i dodać, że zrobisz tak czy tak i nikt nie będzie w stanie zmienić twojej decyzji.
Rozmowa rozmową, ale ja jestem tego zdania, że czasem trzeba po prostu coś przemilczeć i czegoś nie dopowiedzieć, a nie od razu kłamać. Nie da się wzystkiego rodzicom powiedziec, co nie znaczy, że trzeba ich na okrągło oszukiwać.

kudlik_kk, co do Twojego podpisu...
Faceci są jak papier toaletowy - kleją się do każdej d***

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości