|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
róż :>
hej dziewczyny
![]() Oczywiscie ja z pytaniem ![]() ![]() Jak mam nakładać róż tak aby nie było widać różnicy między szyją i policzkami? Bo ja nakładam odrobine powyżej żuchwy i zwykle kolor różu i kolor szyji mi sie nie "zlewają" tylko widać dokładnie kontur różu. Probowałam tak w domku i nie wychodziłam na dworek bo po prostu mi wstyd. aha i jeszcze jedno jaki kolor różu pasuje do osoby z jasną wręcz taką różowawą karnacją? Mam ciemne oczy i jasny brąz włosy ale cere jasną. Troche jak porcelana wygląda ![]() ile kosztuje Pure Blush Maybellina? Z góry milion buziaków ![]() dziękuję ![]()
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: róż :>
Lee napisał(a):
> hej dziewczyny ![]() > Oczywiscie ja z pytaniem ![]() ![]() Na pewno się postaramy ![]() > Jak mam nakładać róż tak aby nie było widać różnicy między szyją i policzkami? A czy koniecznie musisz nakałdać róż w tym miejscu? Przy takiej jasnej cerze bardzo ładnie wygląda buzia jak muśniesz różem policzki w miejscu zaznaczonych kości policzkowych. Ale wtedy również powinien być delikatny. Ma on ożywić cerę, dodać jej zdrowszego rumieńca, ale broń boże nie może się odcinać plamą. > Bo ja nakładam odrobine powyżej żuchwy i zwykle kolor różu i kolor szyji mi sie nie "zlewają" tylko widać dokładnie kontur różu. Probowałam tak w domku i nie wychodziłam na dworek bo po prostu mi wstyd. Ewidentnie ten kolor musi być dla Ciebie za ciemny. > aha i jeszcze jedno jaki kolor różu pasuje do osoby z jasną wręcz taką różowawą karnacją? Mam ciemne oczy i jasny brąz włosy ale cere jasną. Troche jak porcelana wygląda ![]() to zależy jaką masz karnację. Chłodną i chłodny kolorek włosów? - to wtedy najlepszy będzie jaśniutki róż, malinowa lub arbuzowa czerwień. Ewentualnie morelowy- róż; Jeśli jest zdecydowanie cieplejsza - to jasny łosoś, morela, ciepłe odcienie beżu, czerwień z brązem.. > ile kosztuje Pure Blush Maybellina? > Tego niestety nie wiem ![]() > Z góry milion buziaków ![]() > dziękuję ![]() Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo serdecznie dziękuję
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witaj Lee,
dobierajac kolor rózu pamiętaj aby był on w miarę naturalny (tzn. nie ostry róz, bardzo ciemny brąz itp). Piszę tu o makijażu dziennym (bo wieczorowy to już zupełnie inna bajka). Tak jak pisze Aga - sprawdż w jakich tonacjach jest Ci dobrze - w ciepłych czy zimnych. Możesz tego dokonać przykładając do twarzy rózne koloru apaszek czy też ubrac (a nawet kolorowych kartek papieru). Przed nałożeniem różu na policzki zmieszaj go z pudrem ( w odcieniu Twojej skóry) - to ułatwi Ci nakładanie i pozbycie się'granic'. Lepiej nałozyc tym sposobem kilka wartsw niz jedną, a mocną. Jeżeli granice są zbyt mocne możesz je jeszcze dodatkowo zapudrować. Przy malowaniu zawsze strzepuj nadmiar pudru z pędzelka. Pozdrawiam serdecznie Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuję jeszcze raz za rady, są mi szalenie pomocne. Ładniej mi chyba w barwach ciepłych. Bo ubieram sie głównie w czerwieniach, brązach, khaki, toffi... lubie też kolor żółty (ale słonkowy) Postaram sie dobrać odpowiedni róż i zastosować sie do Waszych wskazówek.
Dziekuje serdecznie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.