|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wspólny pokój...
drogie Wizażanki - mam pytanie do tych z Was, które mają dwójkę lub więcej dzieci...Czy Wasze pociechy mieszkają we wspólnym pokoju? Jeśli tak to od którego momentu? A jeśli nie to dlaczego? Macie za sobą jaieś nieudane próby czy uważacie, że dzieci powinny być osobno? jeśli mieszają razem to kiedy najlepiej zrobić przeprowdzkę ? Zastanawiam się ponieważ mam prawie dwuletniego synka i półroczną córeczkę i chciałabym wreszcie wyekmitować małą z naszej sypialni. mamy dużą sypialnię i chcemy ją zamienić na pokój dziecięcy a z pokoju syka zrobic sypialnię. Nie wiem tylko czy to nie za wcześnie...Mala jeszcze się budzi okolo 5 na karmienie ale myśle, że usłayszę ją z sypialni. Tylko czy nie będą się na wzajem budzić. No i jak z zasypianiem? Na razie uczę małą zasypiania samodzielnego - bez klepania etc. jesteśmy na etapie, że siedzę sobie przy jej łóżeczku i czytam książkę, mała niby nie zwraca na mnie uwagi ale jakbym tylko wyszła to płacze. Siedzę sobie więc i czytam i codziennie troszkę odsuwam krzesło...Może z braciszkiem byłoby jej raźniej i nasz wieczorny rytuała nie trwałby półtorej godziny? Jeśli macie jakieś rady albo przemyślenia to podzielcie się...Oczywiście wszystkie Wizażanki nawet "bezdzietne" mające w tej sprawie jakieś zdanie też proszę o radę. Co robić?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny pokój...
Hej! Ja co prawda nie mam jeszcze dwójki (ale mieć będę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W sumie racja ale my niestety mamy domek i raczej nie ma możliwości powiększenia metrażu...Może do garażu ją....
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam.
Mam 2 corki 6 i 2,5 roku, od roku maja wspolny pokoj i nie ma problemow z zasypianiem. Przed spaniem czytam im bajki a pozniej wlaczam kolysanki i po jakims czasie spokojnie usypiaja. Od kiedy maja wspolny pokoj jest im wieczorem razniej ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Myślę, że w tej sprawie kluczowe znaczenie ma wiek dzieci. Starsze - tak jak w przypadku Freyi - zasypiają spokojnie, a napewno jest im raźniej w razie jakichś lęków itd... Mój 2,5 letni syn też dobrze znosi, a nawet lubi towarzystwo starszych dzieci w swoim pokoju, wtedy się bawią i zasypiają. co innego, kiedy dziecko ma pół roku - wtedy zazwyczaj marudzi przy zasypianiu, a starsze może być po prostu senne i ciągle wybudzane też zacznie marudzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.