|
Notka |
|
Cannes – makijaże gwiazd Razem z L'Oreal Paris zapraszamy Was do udziału w konkursie. Do wygrania, aż 50 zestawów pięknych kosmetyków z najnowszej, limitowanej kolekcja do makijażu L'Or Electric... |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Cannes - makijażowe inspiracje gwiazd!
Witam wszystkich !
Zapraszam was do przeglądania mojego mini bloga, w którym będą zamieszczone moje makijaże zainspirowane gwiazdami w Cannes. Uwielbiam bawić się makijażami dlatego, w miarę możliwości zamieszczę tu kilka wskazówek jak z podstawowego zestawu kosmetyków, który każda z nas na pewno posiada w domu stworzyć coś na wzór dzieł makijażystów. Prace oceniajcie obiektywnie bo tak jak każdy wciąż się uczę, a nie od dziś wiadomo, ze praktyka czyni mistrza ![]() Edytowane przez andziorek89 Czas edycji: 2012-05-20 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Wybaczcie za powtórne wpisy ale to dlatego, że od kilku dni próbowałam dodać wątek i niestety nic nie było widać, ale już jest ok więc zapraszam na pierwszy makijaż zainspirowany gwiazdą tegorocznego czerwonego dywanu w Cannes Fan Bingbing !
Do wykonania była górna, czarna kreska podkreślona eyelinerem oraz pomalowane usta w kolorze pomarańczowym! Niestety nie miałam tak owej szminki dlatego zastosowałam mały trik w postaci pomarańczowego cienia na ustach i błyszczyka. Fan ma bardzo bladą cerę dlatego na twarz nałożyłam bardzo jasny podkład i przypudrowałam ją równie jasnym pudrem. Końcowy efekt myślę, że wyszedł w miarę ale nadrobię to kolejnymi makijażami już niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Kolejny makijaż z serii gwiazdy Cannes poświęciłam Paz Vega. Urocza dama, z szalenie czerwonymi ustami i przyciemnionym okiem.
Obiecuję, że kolejny makijaż będzie już bardziej mocniejszy jednak jeszcze tym razem postawiłam na kreskę i wyraźne usta. Czerrrrwone usta!! Myślę, że ten kolor pasuje do każdej kobiety tylko trzeba dobrać sobie odpowiedni odcień. Zdjęcia makijażu podobnie jak kosmetyków, które zastosowałam tak jak poprzednio możecie podziwiać poniżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Tym razem gwiazda zeszłorocznego Cannes Bar Refaeli. Urocza blondynka, która olśniła czerwony dywan dzienną wersją smoky eye. Osobiście uwielbiam tę właśnie wersję bo doskonale podkreśla każdy rodzaj oczu. W swoim przypadku zastosowałam odcienie granatu i szarości. Myślę, że końcowy efekt idealnie wpasowuje się do oryginału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Cannes - makijażowe inspiracje gwiazd!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie sądziłam, że tzw. Make up no make up będzie tak trudny do wykonania ! Makijaż wykonany na Diane Kruger, drobnej blondynce mimo, że był bardzo dyskretny to jednocześnie bardzo piękny. Przekonałam się na własnej skórze, że ciężko jest wykonać make up gdzie głównym zadaniem jest wyostrzenie detali takie jak oczy czy kości policzkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wieczorowe smoky eye zostawiłam na deser
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Smoky eye wygląda genialnie! Zarówno dzienna, jak i wieczorowa wersja, aczkolwiek ta pierwsza jest u mnie faworytem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
w pierwszym makijazu jest ci do twarzy!! jest super
![]() ____________________ Mój nowiutki blog ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.