![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Zabierz Babci ...
http://www.tvn24.pl/0,1523264,wiadomosc.html
Dla jednych żart,dla innych świetny pomysł. Czy zawiodły inne sposoby motywowania młodych ludzi do brania udziału w wyborach? W mojej rodzinie nie jest tajemnicą,że ekstra motorem do głosowania,jest chęć przeciwdziałania "szkodom" poczynionym przez Babcię ![]() Babcia jest staruszką mało sprawną,więc jest zawożona,za każdym razem kiedy CHCE głosować. Mam poglądy zupełnie inne niż ona,ale zabranie jej możliwości głosowania-podłość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabierz Babci ...
Ja tam zabierać nie muszę, babcia głosować nie będzie
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
co za paranoja. kare smierci od razu
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
E tam, ja się czuję urażona tym, że to (moherowe) babcie wybierają nam rząd (który jaki jest - każdy widzi) - a młodzież zamiast ruszyć tyłki do urn to woli narzekać - czy w związku z tym też mogę się zgłosić do prokuratury tudzież innego miejsca i domagać się zadośćuczynienia?
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nu to troche obrazliwe, ale w pierwszej chwili ,gdy to uslyszalam, od kolezanki zasmialam sie.
Nie, nie szydze ze starszych ludzi ;p Po prostu dla mnie to niedorzeczne , aczkolwiek w pewien sposb smieszne ![]() Potraktowalam to z dystansem ;p acha i zeby nie bylo ![]() abosultnie nie jestem za tym, aby komus odbierac prawo do glosowania ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dostalam tego sms.
Szczerze? W pierwszej chwili mnie to rosmieszylo... ale potem stwierdzilam ze wcale smieszne to nie jest.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
acha gdybym byla babcia nie obrazilabym sie
![]() dla mnie to po prostu zwykly zart ![]() nie popadajmy w paranoje, ze to jakas zakrawa na starszych ludzi ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Na początku wydaje się to śmieszne ale w rzeczywistości wcale tak nie jest...
Ludzie dużo narzekają ale sami nie pójdą i nie zagłosują. A żarty typu "zabierz babci..." nie są wcale takie śmieszne tylko wsumie żałosne ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę dac kciuk do dołu widząc, jakimi bzdurami zajmują się ludzie.
To nie do Ciebie, Mango, nie pije do tego, że założyłaś temat; po prostu rozwala mnie, że ten żarcik, czy może: ''żarcik'' narobił wszędzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
"ZBLIżAJą SIę WYBORY...
Dodano: 01.10.2007 godz. 20:53 Uwaga! Zbliżają się wybory. Jeżeli chcesz uratować nasz KRAJ, a nie masz jeszcze prawa do głosu, weź udział w akcji "Zabierz babci dowód". Jeżeli natomiast możesz już głosować - nie lekceważ tego. Los ojczyzny leży w Twoich rękach!" Ze strony zatroskanej Dody. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
A ja tam nie mam nic przeciwko,aby zabrać babciom dowód osobisty coby nie zagłosowały na PiS.
![]() ![]() Edit: Moja mamka jest już babcią ![]() ![]() Oczywiście,że żartuje sobie i traktuje to z przymrużeniem oka,ooo tak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tekst mnie rozbawił i nie wiem o co to halo całe. TO ŻART
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak już to ojciec Rydzyk może być ich idolem ![]() I bez przesady,prawo głosu ma każy,komu gwarantuje go konstytucja. Niech każdy skorzysta z tego prawa ,to będzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No,taak kazdy może głosować,a potem mamy co mamy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy powinni karać pomysłodawców,przyznaje,ż e się nad tym nie zastanawiałam, sama idea mnie zirytowała,a że "wrednych" od niej nie przybędzie,jedynie może się ujawnią w akcji,fakt. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja przez parę lat siedziałam w komisji wyborczej.
Uwierzcie że w ponad 80% osoby głosujące były starszymi osobami. I jak po sumie w niedzielę ksiądz kazał głosować na PIS tak babcie oddały głosy na PIS. Bo tak ksiądz kazał. Owszem, każdy ma prawo głosu, ale dzięki temu mamy teraz w kraju to, co mamy.
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
mnie to rozbawilo (moze kiepskie poczucie humoru mam no trudno.) a to iż "powinna zajac sie tym prokuratura" .. nie skomentuje
kazdy ma prawo głosu, ale taka prawda, ze niestety przez "moherowe berety" krajem rządza tacy ludzie jacy rzadzą. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
W miasteczku w który jestem zameldowana na szczęście głosują i młodzi i starzy. Nikt u nas nie musi nikomu nic zabierać. zresztą od czasu kiedy jestem pełnoletnia zauważyłam że u mnie zawsze wygrywa SLD. Więc i tym razem się nie zdziwię się jeśli ta partia obejmie prowadzenie
![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mnie to bawi. Może dlatego, że mam babcię, fankę Radia Maryja, która na bank głosuje na PiS.
A co do apelu Dody to ja jestem za. Może i jest głupia i w ogóle, ale ma poparcie u młodych ludzi, którzy jej słuchają. Dlaczego ma ich nie nakłaniać do głosowania? Np. w Stanach bardzo popularne jest, że gwiazdy angażują się w wybory. I w jednym szeregu stają Bono i Paris Hilton. I co z tego? Każdy przecież ma swoją publikę i trafi do kogoś innego. U nas to jest nadal temat tabu i gwiazdy udają, że nie biorą w kampanii udziału. Najlepszy przykład. W ostatnim odcinku Tańca z gwiazdami, Justyna Steczkowska opowiadała, jak to jest poszkodowana, bo nie mogła trenować przez koncerty w Stanach. Zapomniała dodać, że była tam razem z Nelly Rokitą i p. Kaczyńską i występowała na wiecach politycznych. Wstyd czy co?
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Rozbawiło mnie to, choć na miejscu autora tego hasła do śmiechu by mi nie było. Dla mnie to jest paranoja. Napiszesz coś dla żartu, ktoś to przeczyta, zinterpretuje na swoje potrzeby, albo po prostu wykorzysta - ale nie jako żart, i już jest cała akcja
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Agitują na rzecz głosowania,lub jego zaniechania(to rzadziej),nie proponują uniemożliwiania głosowania innym,tylko dlatego,że się jeszcze prawa głosu nie ma.Przeczytaj dokładnie do czego zachęca niedorosłych fanów,którzy,jak piszesz,jej słuchają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kurcze. A skąd wiadomo, że wszystkie babcie głosują na PiS?
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
martini a za kim nasz Doda?
Proszę oświeć mnie ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja głosuje na pewno. Nadin nie wiem, a czy to ważne? Przecież tu nie chodzi o to, żeby ludzie głosowali tak jak ona, tylko żeby głosowali w ogóle. (ale na marginesie dodam, że jeżeli Doda znów kocha Radzia, to pewnie na PO, bo on jest ich radnym, a jeżeli nadal toczą wojnę, to pewnie na PiS ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami wystarczy nie pomóc w wyjściu z domu... "Babcia,my idziemy głosować,lub gdziekolowiek po cokolwiek,a Ty siedz w domu i pomyśl o swoich niegodziwych zachciankach" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
bez przesady to tylko,zart i nie ma czego roztrzasac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.