|
Notka |
|
Medycyna estetyczna - medycyna przysz³o¶ci Jak pozbyæ siê zmarszczek, utrzymaæ m³ody i naturalny wygl±d skóry? Wszystko, co chcia³aby¶ wiedzieæ o medycynie estetycznej. Na Twoje pytania odpowiada Dr Iwona Marycz-Langner. |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
obwis³a skóra w ca³kiem m³odym wieku
Witam,
Mam 43 lata, czujê siê wci±¿ m³oda. Mam du¿o energii, ale od niedawna zaczê³am zauwa¿aæ, ¿e moje skóra na twarzy zaczyna wiotczeæ i trochê...opadaæ. Niestety moja mama i babcia mia³y ten sam problem, wiêc przypuszczam, ¿e mam to w genach. Mamy do¶æ szczup³e twarze, a wed³ug mnie to tylko pogarsza efekt zwiotczenia. Od niepamiêtnych czasów u¿ywam kremów przeciw starzeniu siê skóry, ¿eby mi skóra nie 'opada³a', ale to nie pomaga ![]() Czy s± jakie¶ zabiegi, które mog³yby mi pomóc? Zale¿y mi na ³adnym wygl±dzie, nie chcê wygl±daæ jak moja babcia... |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Dot.: obwis³a skóra w ca³kiem m³odym wieku
W miarê up³ywu czasu twarz zmienia swój kszta³t i owal, skóra traci jêdrno¶æ i niestety dotyczy to ka¿dego z nas. U jednych ten proces rozpoczyna siê pó¼niej u innych wcze¶niej. Na pewno wchodzi Pani w wiek, kiedy nale¿y zacz±æ walkê z up³ywaj±cym czasem. Najlepsza zawsze jest walka wielokierunkowa. Najskuteczniejszymi z zabiegów bêd± terapia laserowa przeprowadzana laserem frakcyjnym nieablacyjnym, zabiegi wolumetryczne i soft lifting przeprowadzane przy pomocy kwasu hialuronowego. Ja swoim pacjentkom w zale¿no¶ci od stanu skóry proponujê 1-2 zabiegi fraxelem, a kilka tygodni pó¼niej iniekcje kwasu hialuronowego. Dla odtworzenia objêto¶ci policzków, wype³nienia g³êbszych zmarszczek i mocniejszego zliftingowania skóry podajê ,,gêsty” kwas hialuronowy (Sub Q), który podkre¶la rysy twarzy, uwydatnia ko¶ci policzkowe, brodê, podbródek i nadaje twarzy ponownie m³odzieñczy wygl±d. Aby poprawiæ samo napiêcie i jêdrno¶æ skóry oraz dodatkowo wyg³adziæ drobne zmarszczki wykonujê zabiegi preparatem kwasu hialuronowego o mniejszej cz±steczce. Najczê¶ciej stosujê preparat Restylane Vital lub Restylane Vital Light. Pacjentkom zawsze przypominam o nieopalaniu siê (70% zmarszczek wywo³uje s³oñce) i o stosowaniu w domu odpowiedniej pielêgnacji (na dzieñ kremy z filtrem a na noc z retinoidami). O wyg³ad nale¿y dbaæ regularnie. Zabiegi 1-2 razy w roku pozwol± na d³ugo oddaliæ my¶l o liftingu chirurgicznym twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 916
|
Dot.: obwis³a skóra w ca³kiem m³odym wieku
Polecam przede wszystkim trening czyli najlepiej p³ywanie, si³owniê.
Poza tym zabiegi- np. fal± radiow±. Szczególnie na twarz. I dobre preparaty ujêdrniaj±ce. Ale przede wszystkim ruch bo poprawia i stan miê¶ni i skóry. Co do zabiegów i si³owni- polecam korzystaæ z ofert zakupów grupowych, sama tak robiê i jest to bardzo atrakcyjna cenowo forma dbania o siebie. Je¶li palisz-rzuæ palenie bo to ono przy¶piesza wiotczenie skóry (niszczenie w³ókien kolagenowych). Kolagen w skórze niszczy te¿ za du¿o cukru w diecie. Natomiast zapobiega mu dieta bogata w karoten czyli ciemne warzywa i owoce. |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.