2012-05-24, 17:11
|
|
Raczkowanie
|
studenka germanistki szuka pracy w Niemczech
siema dziewczyny,
wiem, że bardzo modna jest od ostatnich kilku lat praca w Niemczech w roli opiekunki do osób starszych. Zastanawiam się, znaczy się jestem zdeterminowana i podjęłam decyzje o urlopie dziekańskim (studentka pierwszego roku germanistki) aby wyjechać do Niemiec na rok, odciążyć finansowo rodziców i nabrać swobody językowej. Z chęcią podejmę się pracy w zastępstwo na kilka miesięcy. Mam 20 lat, pracowałam przez wiele lat jako wolontariuszka w ośrodku adaptacyjnym opiekując się dziewczynką z porażeniem mózgowym oraz w hospicjum stacjonarnym, także kontakt z osobami z podłączonymi sondami nie jest mi obcy. Pracuję praktycznie od 16 roku życia, kilka miesięcy w roku jako sprzedawca, więc nie boje się styczności z ludźmi. Lubię gadać i słuchać.
Dziewczyny, kobitki jeśli możecie polecić mi jakieś na prawdę dobre agencje z których korzystałyście same, albo ktoś z waszego otoczenia, byłabym bardzo wdzięczna za namiary.
Możliwe też, że któraś z Was wybiera się na urlop i potrzebuje zastępstwa bądź może mi w jakikolwiek inny sposób pomóc, doradzić na co powinnam zwrócić uwagę 
pozdrawiam
|
|
|