|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc / FRYZJER ZNISZCZYŁ MI WŁOSY
Witam,
chciałabym prosić dziewczyny o radę. Może zacznę od początku... Nie wiem co mi odbiło i poszłam do nowego fryzjera + poprosiłam o skrócenie i pocieniowanie dolnej partii włosów. Niestety w rezultacie otrzymałam włosy pocieniowane od czubka głowy! Dodam, że zawsze prostowałam włosy, a ostatnio ogarnięta lekkim włosomaniactwem zaprzestałam tego. Dlatego teraz od góry mam okropne odstające we wszystkie strony "loki". I teraz moje pytanie : czy czekać, aż włosy odrosną ( a marzę o długich włosach do talii, a narazie mam do łopatek, ostatecznie czekać aż będą takie za pasek stanika ) i dopiero wtedy/bądź co jakiś czas obcinać tak aby się zrównały z tą najkrótszą warstwą czy obcinać co miesiąc 1 cm ( czyli praktycznie tyle co mi przez miesiąc poprzedni urośnie ) aż do momentu gdy się zrównają? I wogóle nie mieć przyrostu na długość ![]() A i marzę o włosach obciętych na prosto, ale czy przez to kręcone włosy nie stworzą mini "kopki siana" ? PROSZĘ O RADY, LICZĘ NA WAS! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o pomoc / FRYZJER ZNISZCZYŁ MI WŁOSY
Cytat:
jesli masz krecone wloski to takie wycieniowane nawet mocno wlosy mozesz sobie ugniatac na odzywke czy tez jedwabie jesli nie chcesz prostowac i zrobia Ci sie ladne loczki lub fale w zaleznosci od naturalnego skretu. Ja bym nie podcinala,wycieniowane Dobrze WLOSY TO NIE KONIEC SWIATA. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
też tak miałam jak Ty, pocieniowała mi od czubka głowy to była masakra, ale wtedy nie byłam jeszcze włosomaniaczką, niestety ja z tego cieniowania schodziłam bardzo długo, pocieniowała i je tak w wakacje 2010, jeszcze mam z 5 cm końców do podcięcia, pozostałości z cieniowania i wtedy je wyrównam w końcu, czyli schodziłam w sumie 2 lata
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nie podcinaj tego cieniowania, poczekaj aż odrośnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dbaj o nie ! przeczytaj wątki z informacjami na temat zapuszczania włosów, stosuj się do rad i włosy same odrosną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() I chciałabym dodać, że pocieniowane są okropnie, to nieszczęsne cięcie było zanim spodobały mi się włosy "na prosto" ![]() Hm... tak sb myślę, że jeśli obcinałabym co miesiąc nie było by mi tak przykro jak zapuścić np. 10cm, a później je ściąć dla wyrównania ![]() a niestety ta najkrótsza część włosów różni się od najdłuższej jakieś 20 cm.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dół owszem, podcinaj go to szybciej osiągniesz jednolitą długość włosów, ale nie ruszaj tego cieniowania
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A to wybacz źle zrozumiałam wcześniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Skoro wcześniej podobały Ci się włosy cieniowane, a teraz nagle na prosto, to może jeszcze Ci się to odmieni? Spróbuj powydobywać skręt, przyzwyczaić się do fryzury i czekać aż odrośnie te 10 cm, wtedy zdecydujesz, czy tniesz na równiej, czy zostajesz przy warstwach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.