|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Używane butki dla dziecka
Dziewczyny, jak zapatrujecie się na używane buty dla dzieci?
W tym miesiącu mamy dość ciężką sytuację finansową, gdyż w lipcu zaszaleliśmy wydając niemal wszystkie oszczędności na wyjazd wakacyjny, a w tym miesiącu wyskoczyły nam nieoczekiwane (spore) wydatki, co mocno nadszarpnęło nasz budżet. Wczoraj okazało się, że Kasia wyrosła z półbutów. Do tej pory kupowałam jej Primigi, Naturino lub Ecco, oczywiście nowe, raczej nie oszczędzałam na obuwiu, ale teraz niezbyt mnie na to stać. Mogę kupić Kasi coś z CCC, ale przyszło mi do głowy, żeby kupić jej piękne, skórzane i bardzo porządne buty (mam już takie na oku), w świetnym stanie, tyle tylko, że używane ponoć po jednym dziecku. Co o tym myślicie? Co jest lepsze dla kształtującej się stopy? Nie mam zaufania do CCC, a w tym momencie na nic innego za bardzo mnie nie stać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Używane butki dla dziecka
Ja wolę kupić małej buty za bazarku za 30zł niż używane - nawet po starszej córce wszystkie buty powywalałam a po obcym dziecku tym bardziej bym nie założyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hej. Każde dziecko indywidualnie "wyrabia" but, każda stopa jest inna i raczej niewskazane jest, zeby stopa musiala sie dopasowywać do butów, powinno byc na odwrót; nie kupiłabym używanych butów
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam kilka, ale takie dosłownie "raz założone" (jeśli chodzi o kwestię ortopedyczną) , o czym wiem, bo to po starszej o rok kuzynce. Raczej nie kupiłabym używanych, wychodzonych (nawet przez jedno dziecko). Poza tym, nie wszystkie buty nadają się do prania, a ja nie wyobrażam sobie nie wyprać używek.
Wybierałaś wcześniej drogie marki, ale do 100 zł też można znaleźć fajne skórzane butki (nowe).
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-08-09 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Używane buty ze względów ortopedycznych są zakazane
![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-09 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Możesz kupić teraz jakieś tańsze, a za miesiąc czy półtora jakieś lepsze (chociaż wtedy to już bardziej na jesień/zimę). Buty powinny być w miarę miękkie, ze sztywną piętą i nowe. Zobacz na allegro buty Kornecki, są polskie (więc tańsze) ale skórzane. Na allegro już za 60zł z przesyłką znajdziesz. Oglądałam w sklepie i są nawet nawet. Kilka mam na wizażu polecało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieci caly czas nosza buty z CCC i jestem z nich zadowolona bo przeciez te buty sa na chwile a nie na lata! I nic nie zdazy sie z nimi stac.
Nie kupilabym w zyciu drogich butow a dlaczego ? a dlatego ze po pierwsze mnie na nie nie stac dla 2 dzieci ale glownie dlatego ze szkoda by mi bylo pieniedzy bo np w tym roku sandalki i trampki dla corki 20 miesiecznej kupowalam 2 razy. W maju kupilam jej sandalki i trampki z 1 cm zapasem w ccc a juz w lipcu musialam kupic nowe sandaly i trampki poniewaz w sandalach wystawaly jej juz palce. W 2 m-ce urosla jej stopa o 1,5 cm. Tak wiec sandalki miala na nogach 2 m-ce i to nie codziennie. Trampki to samo. Nie kupilabym tez butow uzywanych bo uwazam ze dziecko powinno miec nowe buty i profilowac je pod swoja stope. W twojej sytuacji kupilabym jakies taniutkie butki z targu albo z ccc bo przeciez tylko chwile w nich pochodzi Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2012-08-09 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem na "nie".
Wolę kupić tańsze i nowe niż używane renomowanej firmy. W tych tańszych sklepach też można znaleźć dobre buty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gang Iren
|
Rowniez uzywanym butom mowie nie.Wolalabym kupic tansze,ale nowe.Czasem zdarzaja sie koncowki kolekcji,jakies ostatnie pary za duzo mniejsze pieniadze.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mimo iż mój synek ma dopiero 4 miesiące to również jestem na NIE co do używanych bucików pracowałam w sklepie obuwniczym da dzieci i wiem (widziałam nie raz) jak buty nawet malo używane mają odkształconą wkładkę bądź startą podeszwę i tak jak dziewczyny tu już pisały to but ma się dopasowac do stopy a nie odwrotnie ponieważ wtedy już tyko krok do wady stópek ( nie wiemy na 100% czy dziecko noszące wcześniej żadnej nie miało ) a po drugie ze względów higienicznych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ooooo witaj Gosiu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Co do butów Kornecki to nie są drogie ale i wg, mnie są bardzo dobre. Mieszkam niedaleko małego miasta tam nie ma takich firm jak ecco czy inne, że dziecięce buty kosztują po 200 zł. Kupowałam synowi zawsze buty Korneckiego i zawsze je sobie chwaliłam. Dobrze wyprofilowane, skórzane, nie psuły się tak szybko a i ładne też są
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie wpisy. Jesteście jednogłośne, że lepsze tanie, gorsze buty, niż porządne, ale używane, więc postanowiłam posłuchać rad. Zaszłam dzisiaj do CCC i na żadne buty nie zdecydowałam się, źle leżały na stopie i jakoś nie nabrałam do nich zaufania. Kupiłam na allegro buty firmy Sunway, nowe oczywiście, nie mam pojęcia co to za firma, ale wyglądają ładne i solidnie, a cena z wysyłką to zaledwie 60 zł, więc nie jest źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz....ale nie rozumiem twojego toku myślenia, lepiej chyba połazić nawet dwa dni po sklepach i znaleźć coś do przymierzenia, niż kupować w ciemno przez net, w dodatku buty firmy której się nie zna, tylko dlatego, że WYGLĄDAJĄ ładnie i solidnie ![]() według mnie to co opisujesz to jakiś kosmos...w pierwszym poście podajesz nazwy drogich marek po 200 pln i więcej i piszesz, że zazwyczaj kupujesz dziecku dobre jakościowo buty, a potem okazuje się, że kupiłaś bez przymiarki buty za 60 pln zupełnie ci nie znane...extra albo się szuka zawsze markowych ciuchów/butów...albo się szuka zawsze jakościowych ciuchów/butów. CZasem to idzie w parze (jakość z metą znanej marki), a czasem nie koniecznie. moje młode nosi buty firmy elfanten- poniżej 120pln a dobre, skórzane, profilowane buciki. troszkę trąci mi ten wątek modą na "moje dziecko musi mieć na plecaku/butach/dresie znaczek nike/adidas/puma/ecco....wstaw dowolnie znaną drogą markę, bo inaczej będzie się mu się źle nosiło"
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem na "nie" dla używanych bucików.
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję wyłącznie nowe. Czasem są to ecco, czasem nike, czasem elephanteny, a czasem z CCC. Wolę kupić tanie, a nowe, niż drogie używki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.