Używane butki dla dziecka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 12:24   #1
tekielka
Przyczajenie

Używane butki dla dziecka

Dziewczyny, jak zapatrujecie się na używane buty dla dzieci?
W tym miesiącu mamy dość ciężką sytuację finansową, gdyż w lipcu zaszaleliśmy wydając niemal wszystkie oszczędności na wyjazd wakacyjny, a w tym miesiącu wyskoczyły nam nieoczekiwane (spore) wydatki, co mocno nadszarpnęło nasz budżet. Wczoraj okazało się, że Kasia wyrosła z półbutów. Do tej pory kupowałam jej Primigi, Naturino lub Ecco, oczywiście nowe, raczej nie oszczędzałam na obuwiu, ale teraz niezbyt mnie na to stać. Mogę kupić Kasi coś z CCC, ale przyszło mi do głowy, żeby kupić jej piękne, skórzane i bardzo porządne buty (mam już takie na oku), w świetnym stanie, tyle tylko, że używane ponoć po jednym dziecku. Co o tym myślicie? Co jest lepsze dla kształtującej się stopy? Nie mam zaufania do CCC, a w tym momencie na nic innego za bardzo mnie nie stać.
tekielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 14:22   #2
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Używane butki dla dziecka

Ja wolę kupić małej buty za bazarku za 30zł niż używane - nawet po starszej córce wszystkie buty powywalałam a po obcym dziecku tym bardziej bym nie założyła
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 14:35   #3
lullaby_ml
Zakorzenienie

Hej. Każde dziecko indywidualnie "wyrabia" but, każda stopa jest inna i raczej niewskazane jest, zeby stopa musiala sie dopasowywać do butów, powinno byc na odwrót; nie kupiłabym używanych butów
Stary 2012-08-09, 15:10   #4
taszkin
Zakorzenienie

Mam kilka, ale takie dosłownie "raz założone" (jeśli chodzi o kwestię ortopedyczną) , o czym wiem, bo to po starszej o rok kuzynce. Raczej nie kupiłabym używanych, wychodzonych (nawet przez jedno dziecko). Poza tym, nie wszystkie buty nadają się do prania, a ja nie wyobrażam sobie nie wyprać używek.

Wybierałaś wcześniej drogie marki, ale do 100 zł też można znaleźć fajne skórzane butki (nowe).

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2012-08-09 o 19:43
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 17:01   #5
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Używane buty ze względów ortopedycznych są zakazane ja również kupiłabym tańsze butki nowe zamiast droższych używanych po starszym synku również wyrzucam wszystkie butki - widzę nawet po tych butach, w jaki charakterystyczny dla siebie sposób ściera podeszwy. Mała stópka drugiego dziecka od razu by tak samo się układała, a tak być nie może.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-08-09 o 17:06
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 18:00   #6
Glodomorek
Zakorzenienie

Możesz kupić teraz jakieś tańsze, a za miesiąc czy półtora jakieś lepsze (chociaż wtedy to już bardziej na jesień/zimę). Buty powinny być w miarę miękkie, ze sztywną piętą i nowe. Zobacz na allegro buty Kornecki, są polskie (więc tańsze) ale skórzane. Na allegro już za 60zł z przesyłką znajdziesz. Oglądałam w sklepie i są nawet nawet. Kilka mam na wizażu polecało Ja wolałabym pożyczyć kasę niż kupić używane buty.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 18:51   #7
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Moje dzieci caly czas nosza buty z CCC i jestem z nich zadowolona bo przeciez te buty sa na chwile a nie na lata! I nic nie zdazy sie z nimi stac.
Nie kupilabym w zyciu drogich butow a dlaczego ? a dlatego ze po pierwsze mnie na nie nie stac dla 2 dzieci ale glownie dlatego ze szkoda by mi bylo pieniedzy bo np w tym roku sandalki i trampki dla corki 20 miesiecznej kupowalam 2 razy. W maju kupilam jej sandalki i trampki z 1 cm zapasem w ccc a juz w lipcu musialam kupic nowe sandaly i trampki poniewaz w sandalach wystawaly jej juz palce. W 2 m-ce urosla jej stopa o 1,5 cm. Tak wiec sandalki miala na nogach 2 m-ce i to nie codziennie. Trampki to samo.
Nie kupilabym tez butow uzywanych bo uwazam ze dziecko powinno miec nowe buty i profilowac je pod swoja stope.
W twojej sytuacji kupilabym jakies taniutkie butki z targu albo z ccc bo przeciez tylko chwile w nich pochodzi

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2012-08-09 o 20:34
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-09, 20:30   #8
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Ja też jestem na "nie".
Wolę kupić tańsze i nowe niż używane renomowanej firmy. W tych tańszych sklepach też można znaleźć dobre buty.
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 22:08   #9
gosia261282
Gang Iren

Rowniez uzywanym butom mowie nie.Wolalabym kupic tansze,ale nowe.Czasem zdarzaja sie koncowki kolekcji,jakies ostatnie pary za duzo mniejsze pieniadze.
Stary 2012-08-10, 14:49   #10
cziqua
Zadomowienie

Mimo iż mój synek ma dopiero 4 miesiące to również jestem na NIE co do używanych bucików pracowałam w sklepie obuwniczym da dzieci i wiem (widziałam nie raz) jak buty nawet malo używane mają odkształconą wkładkę bądź startą podeszwę i tak jak dziewczyny tu już pisały to but ma się dopasowac do stopy a nie odwrotnie ponieważ wtedy już tyko krok do wady stópek ( nie wiemy na 100% czy dziecko noszące wcześniej żadnej nie miało ) a po drugie ze względów higienicznych skórzanych bucików raczej nie wypierzemy a może poprzedniemu właścicielowi małemu pociły się nóżki???W sklepie w którym pracowałam "BARTEK" w czasie promocji i obniżek można kupic naprawdę po sporej obniżce buty dobrej jakości polskiego producenta ze skóry ze wkładką antygrzybiczną , zależy od rozmiarówki ale w granicach poniżej 150zł ale jest wiele innych marek mniej znanych z dobrymi jakościowo bucikami ze skórki w rozsądnych cenach ważne żeby były ze skórki bądź materiału przewiewnego i miały dobrze wyprofiowaną podeszwę (giętką zginającą się w 1/3 - w miejscu zginania sie paluszków) sama nie mam zamiaru kupowac tylko Bartków chociaż w przyszłym roku na zimę się chyba skusze w tą zimę Filip jeszcze nie będzie raczej chodził więc zaopatrzymy się w pierwsze buciki wiosenne dopiero chyba

Ooooo witaj Gosiu

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:41   #11
Roksape
Zadomowienie

Co do butów Kornecki to nie są drogie ale i wg, mnie są bardzo dobre. Mieszkam niedaleko małego miasta tam nie ma takich firm jak ecco czy inne, że dziecięce buty kosztują po 200 zł. Kupowałam synowi zawsze buty Korneckiego i zawsze je sobie chwaliłam. Dobrze wyprofilowane, skórzane, nie psuły się tak szybko a i ładne też są
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-10, 18:08   #12
tekielka
Przyczajenie

Dzięki za wszystkie wpisy. Jesteście jednogłośne, że lepsze tanie, gorsze buty, niż porządne, ale używane, więc postanowiłam posłuchać rad. Zaszłam dzisiaj do CCC i na żadne buty nie zdecydowałam się, źle leżały na stopie i jakoś nie nabrałam do nich zaufania. Kupiłam na allegro buty firmy Sunway, nowe oczywiście, nie mam pojęcia co to za firma, ale wyglądają ładne i solidnie, a cena z wysyłką to zaledwie 60 zł, więc nie jest źle .
tekielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 20:42   #13
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Co do butów Kornecki to nie są drogie ale i wg, mnie są bardzo dobre. Mieszkam niedaleko małego miasta tam nie ma takich firm jak ecco czy inne, że dziecięce buty kosztują po 200 zł. Kupowałam synowi zawsze buty Korneckiego i zawsze je sobie chwaliłam. Dobrze wyprofilowane, skórzane, nie psuły się tak szybko a i ładne też są
Ja bardzo często kupuję buty Korneckiego gdyż mi żal wydać kasy na buty w Bartku mam u siebie sklep gdzie pani ma buty Korneckiego i nawet można dostać za rozsądną cenę buty ze zeszłego sezonu. A butom po kimś mówię nie. Moja znajoma dla swojej 10 letniej córki wzięła buty od koleżanki i kurzajek nie mogły się pozbyć. Dlatego tak jak większość wolę buty z bazarku niż używane

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 23:26   #14
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekielka Pokaż wiadomość
Dzięki za wszystkie wpisy. Jesteście jednogłośne, że lepsze tanie, gorsze buty, niż porządne, ale używane, więc postanowiłam posłuchać rad. Zaszłam dzisiaj do CCC i na żadne buty nie zdecydowałam się, źle leżały na stopie i jakoś nie nabrałam do nich zaufania. Kupiłam na allegro buty firmy Sunway, nowe oczywiście, nie mam pojęcia co to za firma, ale wyglądają ładne i solidnie, a cena z wysyłką to zaledwie 60 zł, więc nie jest źle .
jednej rzeczy nie rozumiem...kupiłaś dziecku buty bez mierzenia? bo te które mierzyło źle leżały?
wybacz....ale nie rozumiem twojego toku myślenia, lepiej chyba połazić nawet dwa dni po sklepach i znaleźć coś do przymierzenia, niż kupować w ciemno przez net, w dodatku buty firmy której się nie zna, tylko dlatego, że WYGLĄDAJĄ ładnie i solidnie
według mnie to co opisujesz to jakiś kosmos...w pierwszym poście podajesz nazwy drogich marek po 200 pln i więcej i piszesz, że zazwyczaj kupujesz dziecku dobre jakościowo buty, a potem okazuje się, że kupiłaś bez przymiarki buty za 60 pln zupełnie ci nie znane...extra
albo się szuka zawsze markowych ciuchów/butów...albo się szuka zawsze jakościowych ciuchów/butów.
CZasem to idzie w parze (jakość z metą znanej marki), a czasem nie koniecznie.

moje młode nosi buty firmy elfanten- poniżej 120pln a dobre, skórzane, profilowane buciki.

troszkę trąci mi ten wątek modą na "moje dziecko musi mieć na plecaku/butach/dresie znaczek nike/adidas/puma/ecco....wstaw dowolnie znaną drogą markę, bo inaczej będzie się mu się źle nosiło"

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-25, 10:49   #15
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
jednej rzeczy nie rozumiem...kupiłaś dziecku buty bez mierzenia? bo te które mierzyło źle leżały?
wybacz....ale nie rozumiem twojego toku myślenia, lepiej chyba połazić nawet dwa dni po sklepach i znaleźć coś do przymierzenia, niż kupować w ciemno przez net, w dodatku buty firmy której się nie zna, tylko dlatego, że WYGLĄDAJĄ ładnie i solidnie
według mnie to co opisujesz to jakiś kosmos...w pierwszym poście podajesz nazwy drogich marek po 200 pln i więcej i piszesz, że zazwyczaj kupujesz dziecku dobre jakościowo buty, a potem okazuje się, że kupiłaś bez przymiarki buty za 60 pln zupełnie ci nie znane...extra
albo się szuka zawsze markowych ciuchów/butów...albo się szuka zawsze jakościowych ciuchów/butów.
CZasem to idzie w parze (jakość z metą znanej marki), a czasem nie koniecznie.

moje młode nosi buty firmy elfanten- poniżej 120pln a dobre, skórzane, profilowane buciki.

troszkę trąci mi ten wątek modą na "moje dziecko musi mieć na plecaku/butach/dresie znaczek nike/adidas/puma/ecco....wstaw dowolnie znaną drogą markę, bo inaczej będzie się mu się źle nosiło"
Przeciez ma 10 dni na odeslanie tych butow gdyby byly beznadziejne lub nie pasowaly. Nie rozumiem oburzenia na kupowanie butow przez neta. Nie zawsze sklepy stacjonarne sa dobrze zaopatrzone.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 21:22   #16
nettka_
Zadomowienie

Ja też jestem na "nie" dla używanych bucików.

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 11:25   #17
passionfruit
Zakorzenienie

Ja kupuję wyłącznie nowe. Czasem są to ecco, czasem nike, czasem elephanteny, a czasem z CCC. Wolę kupić tanie, a nowe, niż drogie używki.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości