|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy w wieku 12-13 lat można stosować Etiaksil?
Moja siostra ma 12 lat, ale w kwietniu 12 roku skończy 13. Mam pytanie: czy może ona już zacząć stosować Etiaksil? Nie działają na nią żadne antyperspiranty, ani nawet ,,Super Deo" dostępne w aptece. Marudzi, że ma koła pod pachami na bluzce. Zaznaczam, że już dojrzewa. Miała okres rok temu, jeśli to jest ważne.
Z góry bardzo dziękuje za pomoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w wieku 12-13 lat można stosować Etiaksil?
Zdaje mi się, że na opakowaniu napisane jest by nie aplikować dzieciom bez konsultacji z lekarzem, ale Twoja siostra małym dzieckiem już nie jest więc nie powinien zaszkodzić. A próbowała może Antidralu albo Blokera Ziaji? Ten ostani polecam, sama używam no i kosztuje grosze ;-)
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja używam Antidralu i bardzo sobie chwalę. Moim zdaniem bloker Ziai, który jest delikatniejszy by jej nie zaszkodził. Warto byłoby poradzić się pediatry (tylko zaznaczcie, że inne specyfiki nie działają, problem jest duży i krępujący żeby was nie zignorował) i dobrzy by było gdyby ktoś dorosły (Ty lub rodzice) obserwował skórę pod pachami siostry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Spróbujcie może najpierw coś naturalnego: http://beautywpolsce.com/Naturalny-d...A%C5%81UN.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Myślę że może używać ale trzeba bardzo uważać na podrażnienia skóry... Ogólnie ciężka sprawa z tym etiaxilem - nie można aplikować kilka dni po goleniu, najlepiej raz na kilka dni, czasem ciężko się połapać a te przerwy pomiędzy depilacją a aplikacją są wkurzające.
A może tabletki ziołowe perspi block?? Mi bardzo pomogły, nie sądzę żeby były jakieś szkodliwe.. Do tego silne antyperspiranty "mechanicznie" zatykają pory skóry a to niekoniecznie jest zdrowe, lepiej złagodzić problem od podstaw.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
a nie lepiej użyć blokera z Ziajki
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja chyba też w takim wieku zaczęłam używać tego typu dezodorantów. Tylko, że ja używam Antidralu. Jeśli np. Ty używasz Etiaxilu to Twoja siostra też może,ale jeśli zamierzacie go kupić to ja odradzam
![]() ![]() Tylko niech uważa na podrażnienia, bo na początku i tym bardziej na młodej skórce mogą one silnie wystąpić. Jednak można je złagodzić, smarując np. na dzień pachy jakimś tłustym kremem ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Myślę że może i to spokojnie, ja pamiętam w tym wieku pociłam się jak nigdy. Najgorsze czasy w tej kwestii, wielki dyskomfort. Na szczęście z wiekiem przechodzi i jak stosować tak silne antyperspiranty to w okresie dojrzewania potem nie będą potrzebne
![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Możesz spróbować ale ja doradzałabym Ci skonsultować się w tej sprawie w lekarzem bądź chociaż sprzedawcą i zadać mu te pytania. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Antidral jest polskim odpowiednikiem Etaxilu i jest dużo tańszy. Polecam jego na początek, mi w zupełności wystarcza
![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Mysle ze nie ma przeciwwskazan, ale osobiscie polecam Antidral - jest tanszy i super skuteczny.
Bloker Ziaji odradzam, bo w moim przypadku sprawdzil duzo gorzej niz zwykle antyperspiranty z drogerii.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ma wrażliwą skórę - odradzam Antidral. Niesamowicie mnie poparzył.
Polecam za to Bloker Ziaja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Bloker z Ziaji i Antidral są dostępne tylko w aptece? Jeśli nie, to gdzie indziej mogę je dostać ?
Dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Anridral tylko w aptece, a Ziaję dostaniesz w drogeriach, Rossmannach i niektórych aptekach.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja zaczęłam stosować w wieku 12 lat i naprawdę polecam jest super. Nie miałam żadnego podrażnienia,.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.