|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brideoreksja
Hej Dziewczyny!
Chciałam z Wami podyskutować o brideoreksji. Jeśli któraś z Was jeszcze nie spotkała się z tym terminem, śpieszę wyjaśnić: obsesyjne odchudzanie się przed ślubem. Jakie macie do tego podejście? Planujecie schudnąć przed ślubem czy może uważacie, że nie ma sensu się katować? Gdzie kończy się odchudzanie z rozsądkiem a zaczyna obsesja? Jeśli o mnie chodzi to uważam, że dobrze jest zadbać o siebie przed ślubem. Mam na myśli zdrowe, pożywne jedzenie no i ruch. W żadnym wypadku drakońską dietę. Można schudnąć i 10 kg w miesiąc ale wyglądać przy tym jak zombie, a przecież nie o to chodzi. Bardziej martwi mnie to, że w sytuacjach stresowych często boli mnie brzuch, mam kolki, wzdęcia. Zastanawiam się jak można zapobiec takim dolegliwościom w dniu ślubu. Zapraszam do rozmowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brideoreksja
planuję odchudzić się o 7-10 kg ale nie popadając w choroby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Też miałam plan schudnąć 4kg, próbowałam, ale się nie udaje. Nie zamierzam rozpaczać z tego powodu
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jem tak jak zwykle, koleżanki odchudzają się na moje wesele a ja nie. Odpowiada mi mój rozmiar.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja przed swoim ślubem nie stosowałam żadnych diet bo nie widziałam potrzeby. Noszę rozmiar 42 i dobrze mi z nim. Co z tego że schudłabym do rozmiaru 38 kiedy to nie byłabym ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uzależnienie
|
Zależy jak wygląda to odchudzanie, troszkę zrzucić to nic złego a dobrze się przy tym podszkolić w zdrowych nawykach
![]() Za to popieram wszelkie starania, które mają dać efekt powoli a trwale i prowadzić do zmian żywieniowych na całe życie ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką możemy mieć pewność że również będziemy się im podobać gdy schudniemy te 10-20 kg? Przecież to i biustu może nie być, i tyłek może zniknąć ![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie planuję się odchudzać. Jestem dość szczupłej budowy ciała przy 170 cm. Poza tym mam za słabą wolę i szybko bym się poddała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Według mnie każdy powód jest dobry, żeby zacząć jeść zdrowiej i więcej się ruszać. Własny ślub to też dobra okazja, w końcu każda z nas chciałaby zaprezentować się jak najlepiej. Problem zaczyna się dopiero wtedy, gdy to odchudzanie przeradza się w obsesję i wizja nas w dniu ślubu z naszą obecną wagą powoduje, że głodzimy się i stosujemy inne drakońskie diety. I przede wszystkim uważam, że o takich rzeczach powinno się myśleć dużo wcześniej, a nie na 2-3 miesiące przed ślubem, bo można się bardzo rozczarować i wpędzić w kompleksy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Brideoreksja
Nic specjalnego nie zamierzam robic Mam 178cm wzrostu i 62-63kg. Moze nie mam idealnej sylwetki, ale wystarczajaca
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to jest jakaś masakra
![]() Po pierwsze, dużo dziewczyn chudnie ze stresu, więc i tak kilka kilo zrzucą. Po drugie, te, które ze stresu tyją, niech to kontrolują, zamiast obsesyjnie się☠odchudzać ![]() Oczywiście, tak jak niektóre z Was piszą: każdy pretekst jest dobry i sam fakt tego, że chcemy zmienić nawyki żywieniowe i wprowadzić zdrowy tryb życia, wreszcie mając motywację, zły nie jest. Ale jak we wszystkim: niech królują umiar i zdrowy rozsądek! PS Swoją drogą bardzo ciekawy wątek. Gratuluję pomysłu!
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja przed śłubem chciałam schudnąć trochę i powolutku, bez obsesji. Zrzuciłam jakieś 3-4 kilo i jeszcze ze 2 bym chciała, ale jak mi się nie uda przez te 3 tygodnie to nie umrę. Nie ma co się zabijać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja mam ślub za 5 miesięcy, od zawsze byłam szczupła. mam 170cm i moja stała waga to mniej więcej 52 kilo. aleeeee
![]() teraz niestety miałam bardzo ciężko okres i znowu schudłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
a ja zamierzam troche schudnąć, ślub za ponad rok i mysle ze 7-8kg w tym czasie to nie bedzie jakos strasznie duzo. jesli chodzi o powody, to nie tylko z powodu ślubu, ale ogólnie czułam sie lepiej (byłam w lepszej kondycji), a w związku z tym , że wychodzę za mąż mam większą motywację
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja to mam zamiar delikatnie przytyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja nie musiałam chudnąć bo szczupła jestem, ale i tak na ostatniej przymiarce trzeba było jeszcze zwężyć gorset bo stres zrobił swoje. Jak się stresuje to nie mogę jeść.
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Mnie raczej odpowiada mój rozmiar, więc odchudzać się nie odchudzałam, ale chciałam zachować sylwetkę taką jaką miałam, dlatego przed ślubem ograniczyłam słodycze i chipsy (które do tej pory pochłaniałam w wielkiej ilości). Nie chodziło mi o odchudzanie, ale i tak minimalnie zeszczuplałam
![]() Staram się te zdrowe żywieniowe nawyki kontynuować także teraz, rok po ślubie, zwłaszcza, że ostatnio trochę mi się przytyło, ale to ze względu na PCOS, który u mnie niedawno wykryto. Edytowane przez verumka Czas edycji: 2013-05-07 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
✌
|
Ja rozumiem odchudzanie się dziewczyn, które przed ślubem chcą np ujędrnić ramiona (bo mają je odkryte) lub brzuszek(bo jest opięty w sukni). Ale nie pojmę kompletnie odchudzania się/ katowania na ślub i zrzucenia 5 kg a potem złapania po odpuszczeniu sobie 10 kg plus.
![]()
Edytowane przez paulaa6 Czas edycji: 2013-05-23 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A ja bym chciała przytyć i to najlepiej z 4-5 kilo oooo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Brideoreksja
Jak krawcowa brala ze mnie miare to sie pytala czy mam tendencje do tycia czy chudniecia, powiedzialam ze raczej trzymam wage. Pani byla bardzo zdziwiona. Wygladam jak wygladam i chce sie czuc dobrze zawsze, a nie tylko na slub
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie wiedziałam że tak to się nazywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z tym terminem...
Też planuję zrzucić co nieco, ale nie mam ciśnienia na mega odchudzanie, bo moja sukienka pasuje na mnie jak ulał! Zapisałam się po prostu na fitness i zumbę, bo zaręczyny dały mi wreszcie motywującego kopa, żeby ruszyć tyłek ![]() ![]() Ale zumba to świetna sprawa, kondycja coraz lepsza więc jest szansa na przetańczenie całej nocy bez zadyszki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.