|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tabletki, a wątroba :/
Nie wiem, czy ten wątek pasuje tutaj, ale zaryzykuję
![]() A więc, czy zażywanie witamin (b12 i C), żelaza i magnezu w tabletkach wpływa jakoś na stan mojego żołądka? Może to głupie pytanie, ale chciałabym się upewnić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki, a wątroba :/
To w końcu chodzi o wątrobę czy żołądek?
![]() Zażywanie suplementów raczej nie powinno zaszkodzić o ile nie przekracza się zalecanych dawek. W preparatach z witaminami czy minerałami zazwyczaj tabletka składa się właśnie z konkretnej witaminy, a do tego substancje pomocnicze wypełniające jak skrobia czy glazurujące, na pewno nic szkodliwego. ![]() I w sumie co za różnica czy dany związek w tabletce otrzymuje się z rośliny czy syntetyzuje z innych związków? Przecież to ten sam wzór chemiczny i w obu wypadkach tabletki są produkowane w laboratoriach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Przepraszam za pomyłkę, chodziło mi o wątrobę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ważne jest przy stosowaniu tych ziół nie wystawianie się na promyki słońca, ale działa świetnie , zwykle piję raz dziennie od jesieni do wiosny(chyba że mi obrzydnie to krócej) a potem przychodzi sezon grillowy i piwko a ja mogę bez obaw "katować" swoją wątrobę bez przykrych dolegliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.