Opór przed całowaniem... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 17:58   #1
sixthense
Raczkowanie

Opór przed całowaniem...

Cześć Kochane!

Tak jak wyżej w temacie... Mam straszny opór przed całowaniem, owszem zwykłe buziaki jak najbardziej, to lubię... Ale jeśli przychodzi co do czego i partner domaga się francuskiego pocałunku czyli tego z języczkiem no to blokada taka, że coś strasznego. Boję się, że nie umiem, że się ośmieszę, że zrobię źle- wiem dziecinne ale mnie to przerasta bo chcę ale się boję
No i jeszcze dodam, że kiedy jestem trochę pod wpływem to wychodzi mi to podobno bardzo dobrze (tylko szkoda że tego nie pamiętam) i ten jak i wcześniejszy partner bardzo sobie chwalili moje pocałunki. Nosz kurde chciałabym to zrobić na trzeźwo, nie chcę pić żeby móc go pocałować bardziej namiętnie... Co robić? Jak się przełamać?
sixthense jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 18:18   #2
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dot.: Opór przed całowaniem...

ile masz lat?
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 18:23   #3
sixthense
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
ile masz lat?

Nie to żadna prowokacja, ani nic z tych rzeczy. Wiek raczej nie ma tu znaczenia, mam jakąś wewnętrzną blokadę i chciałabym uzyskać od Was pomoc jak się jej pozbyć...
Stary 2012-05-29, 18:28   #4
turkusowa_
Raczkowanie

idź na całość bez myślenia co będzie odwagi!
Stary 2012-05-29, 19:12   #5
migdalove
Raczkowanie

o rany, mam identyczny problem! z tym, że ja nie wiem, czy francuskie pocałunki mi wychodziły. mam wrażenie, że niestety, średnio mi poszło.
taki opór mam po tym, jak mój pierwszy chłopak mnie do pierwszego pocałunku "zmusił". i było to raczej odwalanie obowiązku z nim, bo nie sprawiało mi zupełnie przyjemności...

mi mówią, by się przełamać i po prostu 'iść na całość'. ale jak, nie wiem.
migdalove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 19:22   #6
sixthense
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez turkusowa_ Pokaż wiadomość
idź na całość bez myślenia co będzie odwagi!
Wiele razy bym chciała, bo robi się bardzo fajnie i intymnie, a ja mam tą durną blokadę....

Cytat:
Napisane przez migdalove Pokaż wiadomość
o rany, mam identyczny problem! z tym, że ja nie wiem, czy francuskie pocałunki mi wychodziły. mam wrażenie, że niestety, średnio mi poszło.
taki opór mam po tym, jak mój pierwszy chłopak mnie do pierwszego pocałunku "zmusił". i było to raczej odwalanie obowiązku z nim, bo nie sprawiało mi zupełnie przyjemności...

mi mówią, by się przełamać i po prostu 'iść na całość'. ale jak, nie wiem.
Jak dobrze, że nie jestem sama, myślałam, że tylko ja mam przed tym opór.
Chciałabym bardzo w końcu się przełamać, może kiedy dojdzie do takiego większego zbliżenia niż zwykle to coś z tego wyjdzie- nie jestem zbyt doświadczona w tych wszystkich Ą Ę sprawach
Stary 2012-05-29, 20:42   #7
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sixthense Pokaż wiadomość
Nie to żadna prowokacja, ani nic z tych rzeczy. Wiek raczej nie ma tu znaczenia, mam jakąś wewnętrzną blokadę i chciałabym uzyskać od Was pomoc jak się jej pozbyć...
Ale to nie chodzi o prowokacje, a raczej o to,że Twoja blokada może być związana z wiekiem.
Stary 2012-05-29, 20:46   #8
camillie
Wtajemniczenie

i ja tak mam po alkoholu nie mam oporów przed zadnymi zblizeniami ale na trzezwo nigdy sie nie całowałam ogólnie nikt nigdy nie narzekał na jakość pocałunków pod wpływem , ale gdy ostatnio jeden chłopak powiedział że ''szału nie było" od tamtej pory mam blokade także po wypiciu
camillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 20:47   #9
sixthense
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
Ale to nie chodzi o prowokacje, a raczej o to,że Twoja blokada może być związana z wiekiem.
Mam 19 lat, więc chyba raczej to nie o wiek chodzi, chociaż kto wie
Stary 2012-05-29, 21:25   #10
onewhitesensation
Raczkowanie

też mam 19 i powiem, że uważam, że po % lepiej ; ) aczkolwiek normalnie nie narzekam po prostu trzeba przezwyciężyć strach a nie myśleć o tym, co chłopak sobie pomyśli albo zamartwiać się, że nie wyjdzie ; )
onewhitesensation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 21:32   #11
sixthense
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onewhitesensation Pokaż wiadomość
też mam 19 i powiem, że uważam, że po % lepiej ; ) aczkolwiek normalnie nie narzekam po prostu trzeba przezwyciężyć strach a nie myśleć o tym, co chłopak sobie pomyśli albo zamartwiać się, że nie wyjdzie ; )
Po %, wtedy kiedy trochę wypije jestem odważna coś tam próbuje ale on chyba nie zawsze to zauważa, a gdy już jestem po kilku piwach to chyba się nie kontroluje i jazda na całego, tyle że potem nic nie pamiętam :P
No i wiele razy mówię sobie ''no już dalej zrób to'' ale ta blokada, że nie wyjdzie, że zrobię coś źle, że on sobie pomyśli że tego nie umiem robić, mimo że usłyszałam od mojego byłego partnera iż robię to naprawdę dobrze .
Ja nie wiem co robić
Stary 2012-05-29, 21:54   #12
Pako_
Rozeznanie

Jeśli nie sprawia to przyjemności, to po co to robić?
Pako_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 21:59   #13
olenkasz
Zakorzenienie

Nie każdy przepada za francuskimi pocałunkami... nie każdy musi być ich fanem. Może tu tkwi problem?
Stary 2012-05-29, 22:18   #14
chwast
Zakorzenienie

Słuchaj ja wg mojego partnera całuję mistrzowsko - ale z języczkiem mogę tylko podczas seksu. Inaczej po prostu mnie to obrzydza i tyle. Tzn zrobię to, ale nie sprawi mi to takiej przyjemności jak zwykły pocałunek. Nie ma się co martwić
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 22:18   #15
AgaGiraffe
Rozeznanie

O maaatko, pamiętam, że też miałam podobny problem...
Mój eks domagał się wiecznie pocałunków francuskich, a ja po moim pierwszym nieudanym pocałunku (kiedy to facet próbował wręcz "wpychać" mi język) byłam dość zrażona do tejże techniki- wydawało mi się to wówczas wręcz obrzydliwe i jakieś takie...hmm wulgarne? nie wiem sama...
Wszystko się zmieniło, odkąd jestem z moim obecnym TŻ, który w ten sposób całuje fantastycznie!!!
Więc Autorko, pomyśl, może faktycznie nie jesteś na to gotowa i musisz poczekać na odpowiednią osobę, aby przełamać tę barierę?
To wydaje się może taka błaha sprawa, ale pamiętam, że ja też miałam z tym nie lada dylemat

Edytowane przez AgaGiraffe
Czas edycji: 2012-05-29 o 22:20
AgaGiraffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 23:05   #16
sixthense
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pako_ Pokaż wiadomość
Jeśli nie sprawia to przyjemności, to po co to robić?
Właśnie, że sprawia mi to przyjemność, na samą myśl mam motylki w brzuchu

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Nie każdy przepada za francuskimi pocałunkami... nie każdy musi być ich fanem. Może tu tkwi problem?
Hmm ja bym chciała bo tak jak wyżej napisałam, te motylki...

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Słuchaj ja wg mojego partnera całuję mistrzowsko - ale z języczkiem mogę tylko podczas seksu. Inaczej po prostu mnie to obrzydza i tyle. Tzn zrobię to, ale nie sprawi mi to takiej przyjemności jak zwykły pocałunek. Nie ma się co martwić
Hmm mam chyba podobnie, chociaż czasami bez większej intymności mam ochotę na taki pocałunek

Cytat:
Napisane przez AgaGiraffe Pokaż wiadomość
O maaatko, pamiętam, że też miałam podobny problem...
Mój eks domagał się wiecznie pocałunków francuskich, a ja po moim pierwszym nieudanym pocałunku (kiedy to facet próbował wręcz "wpychać" mi język) byłam dość zrażona do tejże techniki- wydawało mi się to wówczas wręcz obrzydliwe i jakieś takie...hmm wulgarne? nie wiem sama...
Wszystko się zmieniło, odkąd jestem z moim obecnym TŻ, który w ten sposób całuje fantastycznie!!!
Więc Autorko, pomyśl, może faktycznie nie jesteś na to gotowa i musisz poczekać na odpowiednią osobę, aby przełamać tę barierę?
To wydaje się może taka błaha sprawa, ale pamiętam, że ja też miałam z tym nie lada dylemat
Jeśli chodzi o osobę to jest odpowiednia, mój Partner nie namawia, nie nalega, ale ja bym sama w końcu chciała...
Stary 2012-05-30, 11:46   #17
turkusowa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sixthense Pokaż wiadomość
Wiele razy bym chciała, bo robi się bardzo fajnie i intymnie, a ja mam tą durną blokadę....
Jak dobrze, że nie jestem sama, myślałam, że tylko ja mam przed tym opór.
Chciałabym bardzo w końcu się przełamać, może kiedy dojdzie do takiego większego zbliżenia niż zwykle to coś z tego wyjdzie- nie jestem zbyt doświadczona w tych wszystkich Ą Ę sprawach
Po prostu się ODWAŻYĆ, NIE MYŚLEĆ W DANEJ CHWILI CO BĘDZIE. Każdy z nas przez to przechodził, miał swój pierwszy raz. Mi też koleś wsadził język do buzi i myślał że był fajny, dostał w twarz i na tym się skończyło. Ale z innymi już nie miałam tego problemu. Powtarzaj sobie że lubisz to i potrafisz i zbliż się, musisz się przełamać bo jak tego nie zrobisz to nigdy się nie przekonasz
Stary 2012-05-30, 14:18   #18
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

zacznijcie delikatnie, od 'muskania się' wargami, a potem poooowoli przejdźcie do głębszego pocałunku
postaraj się nie wycofać, tylko dać się ponieść emocjom i bliskości. Też miałam z tym problem, zresztą, prawdę mówiąc, nie jestem jakąś wielką fanką francuskich pocałunków, ale jeśli początek jest fajny, delikatny i subtelny to mi się podoba.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości