|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() podejrzenie o arytmie serca w ciąży
Cześć mamuśki jestem ostatnio troche zmartwoina bo ostatnio przez dwa tygodnie bolało mnie serce (rwało troszkę) i ściskało mi żyły poleciałam do rodzinnego zbadał i powiedział żę serducho jest przyspieszone ale to normalka w ciąży i żyły bolą bo jest więcej płynów przetaczanych i to też normalka .Powiedział że to może być arytmia-i po ciąży przejdzie.Ginekolog potwierdził i powiedział że nie ma żadnego zagrożenia.Niestety ja jestem tym przerażona bo to ciągnie sie tak długoa jak zacznie pobolewać to cały dzionek.Czy któraś z Was ma na ten temat jakieś informacje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: podejrzenie o arytmie serca w ciąży
A i jescze lekarz przepisał mi magnez z witaminąB6-jakoś lewo mito pomaga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
A może byś się tak do kardiologa wybrała, co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hej
ja tez w ciąży miałam arytmię, trwała jakies 5 ostatnich miesięcy ciąży i kolejne 4-5 po porodzie, teraz moja córa ma 2,5 roku, a u mnie ani śladu tamtych dolegliwości - jednak ja byłam u kardiologa i na pewno nie zaszkodzi, żebys poszła sie upewnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
kardiolog-z wielką chęcią się wybiorę (tylko najpierw muszę wymusić skierowanie od rodzinnego), kiedyś byłam u kardiologa i serducho było o.k ale to było ze 4 lata temu a słyszałam ze w ciąży pewne sprawy a serduchem się ujawniają i to na końcu przeważnie a ja za tydzień zaczynam 9 meśąć.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny serducho przestało bolec ale zato jak czasami zaczya nawalać to aż strach -dodatkiem do tego i myśle ze m.i.n przyczyną jest mój facet odpierdziela mi takie numery w czasie ciąży(prawie wogóle go nie ma bo pracuje do 21.00-22.00 a w wolny czas jedzie sobie gdzies na ryby choć prosze go o to by został ,codziennie się kłucimy ja rycze w złościmówimi że będe cierpieć w czasieporodu a go nie będzie i ani razu mnie nie przytulił jak jestem w ciąży a to już zaraz 9 miech) nie czuje się bezpieczna mogłabym pisać i pisać.Przez niego nabawiłam się nerwicy nawet mój ginekolog powiedział ze musimy być odseparowani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
sorki ze tak osobiście jakoś tak z rozmachu i potrzeby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie musisz nikogo przepraszać, dobrze jest wyrzucić z siebie co nam lezy na sercu, szczególnie gdy sie jest w ciąży i łatwo popadamy wtedy w zmienne nastroje
![]() Jesli choć odrobinę pomogło Ci, że to napisałaś, to tym lepiej dla CIebie i dzidziusia, nic się nie przejmuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne że pomogło i wielkie dzięki za zrozumienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja mam arytmie i to nietylko w ciąży, mam ją po prostu od lat, to nie jest nic strasznego, ale koniecznie idz do kardiologa, bo powinnaś brac leki przeciw zapalne, takie biorę ja, sa to naprawde słabe lekarstwa, jedno jest nawet dostępne bez recepty, a dziwne bicie serca i przeskakiwania uderzeń to niestety codzienność
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.