potrzebuje pomocy by pokonać Ed ;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 15:25   #1
jagoda1616
Raczkowanie

potrzebuje pomocy by pokonać Ed ;(

czy jest tu ktoś kto wyszedł z ed i jest zdrowy? walczę już 2 lata byłam w klinice z ed wagi x /163 przytyłam do x wyszłam i schudłam do x potem przytyłam do x i trzymałam ale ostatnio znów mnie dopadło teraz waże x .5/165 i nie daje sobie rady nie mogę ćwiczyć bo mama mi nie pozwoli ostatnio jadła mało i teraz boję się zwiększyć;( chce jakoś sama się ogarnąć ale nie wiem jak;( mam znów jeść od razu więcej? jak sobie dać radę?

Edytowane przez jagoda1616
Czas edycji: 2012-05-13 o 17:16
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 15:50   #2
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: potrzebuje pomocy by pokonać Ed ;(

Cytat:
Napisane przez jagoda1616 Pokaż wiadomość
czy jest tu ktoś kto wyszedł z ed i jest zdrowy? (...) i nie daje sobie rady nie mogę ćwiczyć bo mama mi nie pozwoli ostatnio jadła mało i teraz boję się zwiększyć;( chce jakoś sama się ogarnąć ale nie wiem jak;( mam znów jeść od razu więcej? jak sobie dać radę?
zacznij od edycji swojej wagi

leczysz się? leczyłaś ? terapia? czy tylko ośrodek?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 16:01   #3
jagoda1616
Raczkowanie

tylko ośrodek w krakowie ale chodziłam do psychologów i nic mi nie pomogli;(
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 16:03   #4
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
tylko ośrodek w krakowie ale chodziłam do psychologów i nic mi nie pomogli;(
edytuj wagę.

chodziłaś do psychologÓW więc rozumiem, że nie wytrwałaś u nich długo i często zmieniałaś terapeutów?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 17:50   #5
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
czy jest tu ktoś kto wyszedł z ed i jest zdrowy? walczę już 2 lata byłam w klinice z ed wagi x /163 przytyłam do x wyszłam i schudłam do x potem przytyłam do x i trzymałam ale ostatnio znów mnie dopadło teraz waże x .5/165 i nie daje sobie rady nie mogę ćwiczyć bo mama mi nie pozwoli ostatnio jadła mało i teraz boję się zwiększyć;( chce jakoś sama się ogarnąć ale nie wiem jak;( mam znów jeść od razu więcej? jak sobie dać radę?
Nie musisz od razu zwiększać (w zasadzie to nic nie musisz), choć możesz. Są osoby ktore z dnia na dzien zaczynają jeść normalnie, sa takie ktore zwiększają powoli (ja należę do tych drugich, zobacz sobie ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=614662 )To zalezy od Ciebie, od tego czy np nie bedziesz pozniej wymiotować albo sie przeczyszczać. Ale wiesz ze to nie załatwi sprawy, bo to jest zapobieganie objawom. Podstawa to terapia.
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 18:25   #6
Ervisha
Zakorzenienie

Przede wszytkim musisz nie tylko chciec ale i działać. Z tymi głupimi myślami jest tak ze one sa a potem znikają. I pojawiaja sie one przy niskiej wadze... trzeba nabrac kilogramów to i myslenie sie zmieni. rozumiem ze to trudne i to boli ale trzeba zacisnąć zeby i brac sie za siebie. nawet jesli to wywoła łzy.. trzeba ratowac swoje zycie. Chyba chcesz żyć..... Chęc to zycia powinna cie motywować do walki....

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 08:31   #7
spec2
Przyczajenie

Postaram się Ci pomóc.
Oblicz swoje BMI czyli wskaźnik masy ciała i określ w procentach ile myśli w Twojej głowie dotyczy jedzenia. Zrób też test na poziom lęku. Wejdź w tym celu na stronę anoreksja.net.pl
spec2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 13:08   #8
spec2
Przyczajenie

chcesz, zeby ci pomóc czy nie ?
spec2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości