|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pomoc
Hej, od tygodnia postanowiłam zrzucić trochę ciałka. Chciałam prosić Was o pomoc, a konkretnie ocenienie moich posiłków i treningów. Chciałabym dość szybko schudnąć, ale zdrowo, jeśli nie da się szybko to będę cierpliwa a więc zaczynam.
TRENINGI : 2 razy luz 3 razy w tygodniu siłownia, rano 100 brzuszków i ćw. na nogi, kiedy nie chodzę na siłownie ćwiczę w domu z filmów na yt 8 min. ( 4 filmiki ) co kilka dni chodzę tez rano biegać po 30 min JEDZENIE : zero słodyczy ale to oczywiste, 5 posiłków dziennie, przykładowe posiłki : śniadanie : musli lub 2 kromki wasa + kefir II śniadanie : jogurt lub wasa obiad : serek wiejscu + ryz +brzoskwinie lub ryba na parze + warzywa lub pierś z kurcza z kaszą i warzywami podwieczorek : jogurt lub owoc lub sałatka owocowa kolacja : wafle ryzowe lub wasa + owoc Myślicie, że uda mi się dużo schudnąć ? Z góry dziękuję za pomoc ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomoc
tu są same węgle... nie ma pełnowartościowe białka (chude mięso, jaja, ryby) oprócz jednego posiłku. kolacje typowo białkowe. za dużo węgli (wasa, jogrty, kefiry, owoce), za mało białka i w ogóle nie widzę tu zdrowych tłuszczy.
przejmyj wątek "Nasze Codzienne Jadłospisy" na dietetyce i zobacz sobie jak dziewczyny jedzą na R.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Napisz ile ważysz i ile masz wzrostu, jadłospis jest od tego zależny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
161 cm 63 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jadłospis jest ok chociaż wydaje mi się, żę lepiej jeść to na co ma się ochotę - nie przesadzając ze słodyczami i smażonym, trochę poćwiczyć. No chyba, że lubisz tak jeść. to bardzo ważne, ponieważ,jeśli będziesz się męczyć, to szyko pojawi się jojo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i po co te 100 brzuszkow ? ![]() jadlospis jest dramatyczny i mowie calkiem powaznie, co zmienic? 1) mniej nabialu 2) przede wszystkim wiecej bilaka (mieso, ryby, jajka) 3) mniej przetworzonego pieczywa jak te wasowe smieci 4) wiecej kalorii 5) zdrowe tluszcze (oliwa, awokado, tluste ryby, orzechy) 6) 100 brzuszkow nic nie da
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc, faktycznie dopiero teraz patrząc na mój jadłospis zobaczyłam to wszytko, te błędy. Postanowiłam ułożyć nowy na podstawie mojego wcześniejszego (ułożonego przez dietetyka). Oto mój nowy jadłospis (Załącznik ) . A więc co myślicie teraz o jadłospisie ? Z góry jeszcze raz dziękuję za pomoc !
![]() Edytowane przez mapeciatkoo Czas edycji: 2012-05-27 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jeśli ktoś chce przez jakiś czas stosowac taka dietę, to dlaczego nie ... ale jak już pisałam prowadzi to do efektu jojo, dlatego powinno się jeśc to na co ma się ochotę, nie jestem zwolenniczką układania jakiś diet, nie dajmy się zwariowac, bo żarcie zawładnie naszym życiem, jeśli ktoś zyje w zgodzie ze sobą, to jego ciało da mu znak, czy dobrze je czy nie
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- piszę tak, ponieważ przez jakiś czas chodziłam do dietetyczki i może i efekt był pozytywny, tylko, że ja jestem przyzwyczajona do pewnych smaków i pewnego jedzenia, czego ona pod uwagę nie wzięła i tak, pojawiło się jojo... dlatego zaczęłam sama "zajmować" się swoją dietą- jem to co lubię, tylko mniejsze porcje i częściej, ćwiczę - ale tak, żeby mi to sprawiało frajdę, robię sobie jeden dzień na słotkie, a kawę z kofeiną zastąpiłam kawą zbożową. więc nie dajmy się zwariować- jeżeli przyjmiesz jakoś dietę - to będziesz musiała się jej trzymać do końca życia, albo będziesz tyć. Ja teraz nie czuję się zmęczona, jak wcześniej, nie jestem zdenerwowana planowaniem odpowiednio wartościowego żarcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
powiem Ci tak... cwiczenia fajnie, cwicz sobie cos napewno dadza.. ale ten jadłospis masakra. Jedz to co lubisz ale w ilości ograniczooonej pij duzo wody ng omijaj słodycze..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.