|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
niepokojący ból podbrzusza w 3 tyg ciąży - bać się?
Witam
Prawdopodobnie jestem w ciąży ![]() ale niepokoi mnie ból podbrzusza i jajników: nie są to ostre bóle, raczej takie skurczowe - co jakiś czas (czasem takie jakbym miała biegunkę). Trwa to już ok 1,5 tygodnia. normalnie przed miesiączką (kilka dni) i 2 pierwsze dni miewałam bóle menstruacyjne i były silniejsze niż te teraz, Ostatnią miesiączkę miałam 10 czerwca, więc byłby to ok 3 tyg i 3 dni (dzisiaj powinnam była dostać okres) - jutro rano zrobię test. Nie wiem co mam myśleć o tym pobolewaniu brzucha. Bać się? Kiedy powinnam udać się do lekarza? Czekać, na 6 tydzień, kiedy to już na 100% będzie mi mógł potwierdzić moje podejrzenia? Czy iść od razu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: niepokojący ból podbrzusza w 3 tyg ciąży - bać się?
zrob test i jesli wyjdzie pozytywny idz do lekarza.
jesli negatywny powtorz go jesli nie dostaniesz okresu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robilam test 2 dni po terminie miesiaczki i wyszedl mi pozytywny, wczesniej mialam silny bol prawego jajnika juz myslalam ze to wyrostek ale minelo i bol brzucha tak jakby na okres tez mialam ale lekki i powtarzal sie co jakis czas wiec myslalam ze dostane okres ...zreszta to jest normalne ze w trakcie ciazy jest bol brzucha tak jakby na okres i czasami tez sa klucia od tego dnia kiedy zrobilam test czekalam ponad 1,5 tyg na wizyte do lekarza i zrobilam jeszcze w tym czasie ze 6 testow o roznych porach dnia i roznych firm bo nie dowierzalam ![]() ![]() Lekarka sie ze mnie smiala ze robilam az 7 testow powiedziala ze wystarczyl tylko jeden !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi, jutro zrobię test i w przyszłym tygodniu idę do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja też miałam takie dziwne bóle brzucha i okazało się, że jestem w ciąży, ale ten ból był inny niż przed okresem - nie taki skurczowy tylko taki jakby ciężar w brzuchu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
bóle brzucha w pierwszych tyg ciaży spowodowane są zagnieżdżającym sie zarodkiem
![]() jeśli faktycznie jestes w ciąży nie przejmuj sie tymi bolami, to normalne... martwic można sie w tedy gdy bólom towarzyszy plamienie a niedaj Boże krwawienie (wtedy niezwłocznie należy sie udać do lekarza!!!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Spowodowane hormonami a nie zagnieżdzającym sie jajeczkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi, zrobiłam test, wyszedł pozytywny, więc na 99,...% będę mamą
![]() Uspokoiłyście mnie trochę, bóle nadal czuję ale wytrzymam (psychicznie) przez weekend, no a po... idę do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
gratuluję
![]() idź koniecznie, teraz musisz byc pod opieką, ale o tym to chyba mówic nie muszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to gratulacje!!!!!! ja mam 4/5 tydzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() Ja jestem w 8 tygodniu i juz brzuch pobolewa sporadycznie.Niedługo sie zacznie ten inny.Macica bedzie sie rozciagac.Narzady przesuwac.Ale co to dla nas ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam, ja też jestem w 3 tyg ciąży. Lekarz stwierdził to badaniem krwi na zawartość beta hcg. Mnie też pobolewa brzuch tak jak przeważnie przed miesiączką. Pytałam się lekarza czy to normalne, to stwierdził że tak i że nie ma się czym martwić. Przepisał mi luteinę dopochwową 100mg. Powiedział że biorąc ją wspomogę ciążę, a i że przy okazji pomoże to na te bóle brzucha że będą łagodniejsze. I faktycznie tak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja jestem w początku 3 tyg ale mocno boli mnie brzuch..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.