|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() problem z zębami
hej, czy i jakie pasty wybielające polecilibyście mi??? oraz dodatkowe sposoby wybieleania zębów np: stosowanie jakiś nici, płynu do płukania ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z zębami
Jezeli Twoje zeby sa naturalnie kremowe, zoltawe to zadne pasty, plyny nie pomoga. zostaje wybielanie u stomatologa, mozna tez sprobowac paskow wybielajacych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A jeżeli masz przebarwienia od kawy, papierosów itp, spróbuj na pastę do zębów nasypać trochę soli. Przyznaję bez bicia, nie wiem czy to zdrowe, na pewno niesmaczne. Mnie to poleciła znajoma, trochę podziałało. Ale jeżeli to naturalne - idź do stomatologa.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W takim razie cofam, co napisałam
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
,,Biała perła " to są takie nakładki wszyscy polecają . To działa tylko trzeba zapytać się dentysty czy twoje zęby i dziąsła wytrzymają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Każdy domowy sposób na "wybielanie" niszczy szkliwo, czyli sposoby z solą, sodą oczyszczoną itp. Co do wybielania u dentysty, bądź tych pasków, szczerze mówiąc zniechęcił mnie do tego fakt, że mój stomatolog absolutnie mi to odradzał, ze względu na rakotwórczość, choć poprzednio również miałam taki zamiar. Zawsze można sobie założyć licówki, bo tylko one dają tak spektakularny efekt. Z takich lekkich sposobów idź na piaskowanie, które jednak zawsze sporo zdziała i widać różnicę, a dobrych past wybielających szukaj w KWC
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja lubię pastę Colgate Advanced Whitening. Kosztuje w realu około 8 zł za tubkę co nie jest wcale mało ale nie jest też bardzo dużo
![]() Wybiela ząbki i używam jej cały czas ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
dzięki, za wszystkie odpowiedzi, ale mam jeszcze jedno pytanie? a mianowicie znacie jakąś dobrą pastę wybielającą zęby? używam "blend a med 3d white" od jakiś kilka miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.