|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Redakcja nie płaci za teksty- co robic
Dziewczyny, mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Od pażdziernika 2011 roku współpracowałam z pewną dużą redakcja w zakresie pisania artykułów do ich portalu internetowego.Umowa oczywiście o dzieło. Umowa była mi przesyłana powiedzmy raz na dwa miesiace i były w niej zawarte zarówno teksty opublikowane juz jak i te, które jeszcze nie zostały opublikowane. Na początku dostawałam umowy i wpłaty regularnie. Od pewnego czasu (mniej więcej 8 miesięcy ) umowy dostaje bardzo nieregularnie. Ostatnie teksty przesłałam im pod koniec marca. Na obecna chwilę mam niezapłacone za jakieś 58 tekstów, część jest opublikowana a część nie. Bardzo ciężko jest mi doprosić się o umowę, często (obecnie droga emailową) dostaje ją nawet miesiąc po obiecanym terminie jej wysłania. Ponieważ chce zarejestrować się w PUP nie będę mogła otrzymywać wówczas zaległych świadczyń. W związku z tym chciałabym otrzymać zaległa wypłatę za teksty. Proszę o poradę jak to najlepiej rozegrać, planuje wysłać im emaila z prośbą o zapłatę całości honorarium a potem przed sądowe wezwanie do zapłaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Redakcja nie płaci za teksty- co robic
Wyślij, za pokwitowaniem odbioru, wezwanie do zapłaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Redakcja nie płaci za teksty- co robic
Jeżeli to nic nie da, możesz udać się do sądu pracy;
Do 50 000 zł jesteś zwolniona z opłaty sądowej. Pozdrawiam, Sub |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.