|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Konto usunięte
|
wierszyki :P
Mam nauczyć obcokrajowca wierszyka dla dzieci ale... póki co trafiam na trochę zgniłe jajka bo raczej tego nie powtórzy po mnie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: wierszyki :P
Wlazł kotek na płotek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ale to muszą być takie "łamańce językowe"? Czy niekoniecznie?
Moja mama (wielka fanka nauki przez zabawę ![]() Nosek wącha kwiaty, Uszko słyszy ptaki, Język czuje smak, A oczy widzą świat Wpada w ucho i nie mogę się powstrzymac od powtarzania podczas mycia zębów ![]() I jeszcze pamiętam coś takiego: Trzy słowa przy sobie noszę: Przepraszam, dziękuję, proszę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy o to chodzi, ale:
Hopsasa! Oto ja! Rączki dwie, nóżki dwie Hopsasa! To się wie! Głowa dwoje uszu ma, Oczy, broda, usta, nos, No i włosów cała moc. Hopsasa oto ja! _________________________ ______________ Ty masz klocek, ja mam też, potrzebny nam trzeci. Zbudujemy dom wspaniały. zaprosimy dzieci. Jeden dom i drugi dom, już budują dzieci. Te dwa domy - to dla misiów. a dla lalek trzeci. _________________________ _________ Sroczka kaszkę warzyła Dzieci swoje karmiła Temu dała - na łyżeczce Temu dała - na miseczce Temu dała - na spodeczku Temu dała w garnuszeczku A dla tego? Nic nie miała! Frr - po więcej poleciała. _________________________ _____________ W pokoiku na stoliku stało mleczko i jajeczko, Przyszedł kotek wypił mleczko a ogonkiem stłukł jajeczko, Przyszła mama kotka zbiła a skorupki wyrzuciła, Przyszedł tata kotka schował a mamusie pocałował. _________________________ ______________ Łyżka, nożyk i śliniaczek, je śniadanie niemowlaczek. Na śliniaczku misie siedzą, pewnie też śniadanie jedzą. _________________________ _____________ Ślimak, ślimak, wystaw rogi, dam ci sera na pierogi, jak nie sera, to kapusty - od kapusty będziesz tłusty. _________________________ ______________ Panie Janie, anie Janie, rano wstań, rano wstań. Wszystkie dzwony biją, wszystkie dzwony biją, bim-bam-bom, bim-bam-bom.
20.09.2014r. ![]() Edytowane przez Kwaśna truskawka Czas edycji: 2012-07-02 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Haha super dzięki świetne jest to o nosie i o tytule hopsasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a jak z pokazywaniem to to jest fajne
![]() Tu paluszek,tu paluszek (pokazujemy palec wskazujący 1 ręki) kolorowy mam fartuszek(łapiemy swoją bluzkę na dole i bujamy się na boki ) Tu jest rączka a tu druga (pokazujemy prawa i lewą rękę) a tu oczko do mnie mruga (na wysokości oka z boku głowy "mrugamy" dłonią) Tu jest buźka,tu ząbeczki (palcem owal twarzy i uśmiech) tam wpadają cukiereczki (masujemy brzuszek) tu jest nóżka i tu nóżka (pięta na podłodze,palce w powietrzu) chodź zatańczyc jak kaczuszka (ręce wzdłuż ciała,dłonie wierzchem do góry i obkręcamy się w koło) _______________________ Moja Ulijanko, klęknij na kolanko(klękamy), Podeprzyj se boczki,(Kladziemy ręce na biodrach), Chwyć się za warkoczki (chwytamy włosy), Umyj się (myjemy buzię), Uczesz się (udajemy ręką że się czeszemy) i wybieraj kogo chcesz...
20.09.2014r. ![]() Edytowane przez Kwaśna truskawka Czas edycji: 2012-07-02 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.