|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nieszczęśliwy związek na emigracji
Czesc, jestem w dlugoletnim zwiazku z mezczyzna, ktorego juz chyba nie kocham. Jest on osoba agresywna. Nie ma przemocy fizycznej ale psychiczna i emocjonalna jest na kazdym kroku. Ja reaguje na niego rowniez impulsywnie, nie moge wytrzymac tego, ze on mnie tak traktuje. Nie spimy razem, nie ma juz tez seksu. Zaczelo sie jak bylam w ciazy. Bardzo czesto sa klotnie, nie raz padaja wyzwiska, ublizanie, musi na wszystko wyrazic zgode. Jak ja chce cos zrobic po swojemu, on sie obraza i zaczyna mnie ponizac. Boje sie mu cokolwiek powiedziec. Jestem wyczerpana. Opieka nad malym, do tego osobowosc mojego partnera. Mieszkamy za granica, teraz jestem na macierzynskim. Mysle ze potrzebna jest nam terapia ale on stwierdzil ze nie bedzie z nikim rozmawial. Nie mam rowniez zadnego wspracia w rodzinie. Teraz jestem zalezna od niego rowniez finansowo. Jesli ktos z was rowniez tkwi w nieszczesliwej relacji, w dodatku za granica, to dawajcie znac jak to u was wyglada, razem moze bedzie troche latwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: nieszczęśliwy związek na emigracji
Myślałaś o powrocie do Polski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Są różne bezdomności, ale to bezdomność serca jest najdotkliwsza. Edytowane przez eustoma_2009 Czas edycji: 2017-05-15 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że 'razem będzie nam łatwiej' oznacza 'będzie mi łatwiej odejść', a nie 'będzie mi łatwiej znosić życie z przemocowcem'. Bo jeśli to drugie, to raczej nie znajdziesz tu wsparcia.
W opisanej sytuacji powinnaś jak najszybciej ewakuować siebie i dziecko od szanownego pana. Pracowałaś wcześniej w tym kraju? Jeśli tak, to pewnie należy ci się jakiś macierzyński, dodatek na dziecko, może jakiś zasiłek? Zakładam, że sytuacja finansowa powstrzymuje cię przed odejściem, więc warto zorientować się, na co możesz liczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.