Ślub jesienią... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 22:22   #1
princess_m
Raczkowanie

Question

Ślub jesienią...

Czesc
wiem, że mi dobrze doradzicie dlatego tu piszę. mamy miec slub w pazdzierniku i sobie wymarzylam ze bedzie nawiazywac wszystko do tego jesiennego klimatu, czyli pomarancz, zolc, zloty itd. sale mamy czerwono - zlota to jakos sie miesza w tym klimacie ale nie wyobrazam sobie teraz ze mam miec wiazanke z pomaranczowych kwiatow , zoltych albo czerwonych a tym bardziej makijazu w tych kolorach - one do mnie nie pasuja. bardzo mi do twarzy w pastelach, rozach, fioletach i taki rozowo fioletowy makijaz bym chciala i taka tez wiazanke.

1.teraz mam do Was pytanie jak to wszystko pogodzic ze soba?

2. zeby nie zasmiecac forum i kolejnego watku nie pisac - czy tak naprawde warto jest zaplacic za zaproszenie ok. 4 zl czy takie za max. 1,50 bedzie rownie dobre. bo ja np. jako gosc weselny to mam zaproszenie a po slubie do kosza bo po co mi je trzymac ale moze jestem i sie nie znam. co robicie z zaproszeniami po slubie?
princess_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 07:00   #2
Antilia
Uzależnienie

Dot.: Ślub jesienią...

Cytat:
Napisane przez princess_m Pokaż wiadomość
Czesc
wiem, że mi dobrze doradzicie dlatego tu piszę. mamy miec slub w pazdzierniku i sobie wymarzylam ze bedzie nawiazywac wszystko do tego jesiennego klimatu, czyli pomarancz, zolc, zloty itd. sale mamy czerwono - zlota to jakos sie miesza w tym klimacie ale nie wyobrazam sobie teraz ze mam miec wiazanke z pomaranczowych kwiatow , zoltych albo czerwonych a tym bardziej makijazu w tych kolorach - one do mnie nie pasuja. bardzo mi do twarzy w pastelach, rozach, fioletach i taki rozowo fioletowy makijaz bym chciala i taka tez wiazanke.

2. zeby nie zasmiecac forum i kolejnego watku nie pisac - czy tak naprawde warto jest zaplacic za zaproszenie ok. 4 zl czy takie za max. 1,50 bedzie rownie dobre. bo ja np. jako gosc weselny to mam zaproszenie a po slubie do kosza bo po co mi je trzymac ale moze jestem i sie nie znam. co robicie z zaproszeniami po slubie?
Co do zaproszeń to ja trzymam te które dostałam, ale nie ma co się kosztować jakoś strasznie - dużo dziewczyn tu w ogóle mocno obcina koszty i zaproszenia robią same

Co do kolorów - mnie się nie widzi Ty na różowo - fioletowo a cała reszta czerwono - żółta. To się będzie gryzło. Bukiet bym wzięła taki jesienny a makijaż najlepiej neutralny, nie musi być w tych kolorach, zwłaszcza jak Ci nie pasują.

No chyba, że możesz jeszcze zmienić całą koncepcje wesela na róż-fiolet aby się wszystko kupy trzymało.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 07:34   #3
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

co do zaproszeń to zalezy chyba jakie masz mozliwości finansowe. Ale jeżeli zaproszenia dla Ciebie nie mają duzego znaczenia to chyba nie ma sensu wydawać na nie fortuny.

A makijaż...trudna sprawa, ten tutaj mi się podoba i on raczej nie gryzł by sie z kolorystyką sali http://www.snobka.pl/artykul/makijaz...i-fiolet-13512

Co do bukietów, jesienne kolory i bukeity mogą być piękne, na pewno znajdziesz coś dla siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (13,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bukiety-1.jpg (54,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jesien.jpg (208,3 KB, 62 załadowań)
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 09:10   #4
paula54
Zakorzenienie

Co do kolorystyki - zamieszczony powyżej makijaż jest bardzo ładny. Dobra makijażystka powinna Ci go ładnie dobrać do Twojej wizji i urody (pokaż jej bukiet, bo z tym najbardziej będziesz widoczna ).
W załączniku bukiet w jesiennych barwach z dodatkiem fioletu (co prawda tu ciemny, ale można trochę jaśniejszy z powodzeniem dać). Ja początkowo miałam mieć bukiet pomarańczowo fioletowy - pełno jest takich połączeń dostępnych. Poprzeglądaj wątki kolorowe na wizażu, coś na pewno znajdziesz.

Co do zaproszeń. Tak jak już wyżej dziewczyny napisały, my np. zaproszenia robiliśmy sami. Tego typu zaproszenia na allegro kosztują od 4 do 6 zł / szt. Nasze wyszły po około 1,50 zł (plus wiadomo, poświęcony czas i butelka wina, coby się lepiej pracowało). Dodatkowym plusem takiego samodzielnego wykonania jest to, że nawet na ostatnią chwilę możesz sobie dodrukować zaproszenie, winietkę czy cokolwiek innego. Dlatego wg mnie warto się pobawić.
A co do przechowywania zaproszeń - ja zawsze zostawiam na pamiątkę - ot taka graciarka ze mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 08881.jpg (55,4 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2012-02-17 o 10:42
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 09:17   #5
melleczka
Zakorzenienie

Makijaż MUSI być dobrany do typu urody! Dobieranie go do dodatków i koloru przewodniego to największa bzdura! Zdaj się na wizażystkę.
Ja mam takie zdanie jak Antilia - to się będzie gryzło.
A czemu muszą być jesienne kolory? Skoro lubisz róże i fiolety to niech one będą kolorem przewodnim.
Ja z tego samego względu zrezygnowałam z pomarańczu - idealnie pasowałby do sali, ale ja nie lubię tego koloru. I będzie złoto. Chociaż też najchętniej wzięłabym róż i fiolet. Ale na fiolet się nie zgadza moja mama twierdząc, że to kolor żałobny.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Ja też całą papeterię chcę robić sama Prócz księgi gości, tą zamówię
Takie zaproszenia jak nam się podobają na all kosztują ok. 4-5zł. To dla mnie stanowczo zbyt dużo. Do tego dochodzą winietki, menu weselne, tablica z rozkładem stołów i za papeterię musiałabym zapłacić ponad 1000zł. Przesada jak dla mnie.
Stary 2012-02-17, 09:29   #6
sodor84
Raczkowanie

ja również biorę ślub jesienią i też chciałabym żeby kolorystyka była w tych tonacjach. sala jest w brązach, dekoracje stołów, zaproszenia, pudełka na ciasto i wódkę planujemy w odcieniach złota. ale ja wybrałam sobie bukiet z białych róż z dodatkiem ciemno fioletowej kalii i nie uważam żeby to nie pasowało. przecież nikt nie będzie patrzył czy twój bukiet jest tego samego koloru co serwetki na stole, chyba że się mylę...???
jeśli chodzi o zaproszenia to właśnie coraz więcej ludzi decyduje się żeby zrobić je samemu, ja nie mam za bardzo polotu artystycznego ale poproszę o pomoc siostrę, która ma duszę artystyczną, ja jestem zadowolona bo zajmę się tylko donoszeniem winka w czasie pracy a siostra lubi robić takie rzeczy i cieszy się że może mi pomóc.
nie wiem jak inni ale ja bardzo zwracam uwagę na zaproszenia, wydaje mi się że jak zaproszenie wygląda "tandetnie i obciachowo" po najmniejszej linii oporu to ja mam takie wyobrażenie że również tak będzie wyglądało całe wesele. u mnie jest taki zwyczaj w rodzinie że nie kupujemy dla pary młodej kartki tylko kaskę wkładamy właśnie do zaproszenia które otrzymaliśmy od młodych-uważam że jest to całkiem fajne
sodor84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 19:37   #7
princess_m
Raczkowanie

http://www.snobka.pl/artykul/makijaz...i-fiolet-13512 ten makijaz jest przepiekny dziekuje. sali nie chcemy zmieniac bo nam sie bardzo podoba. jest duza i przestronna. ja jestem typem kolorystycznym lato wiec jak mam pomarancz przy twarzy to moja skora wyglada jakby miala zielony odcien wygladam jak chora a jak odcienie delikatne typu beze i brazy to wogole moich oczu nie widac ;/

teraz sobie mysle ze jakbysmy brali slub latem to by bylo latwiej ale wszystkie sale ktore nam sie podobaly sa juz zarezerwowane ;/
princess_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 22:45   #8
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
A makijaż...trudna sprawa, ten tutaj mi się podoba i on raczej nie gryzł by sie z kolorystyką sali http://www.snobka.pl/artykul/makijaz...i-fiolet-13512
O mamo
To mój makijaż się chyba gryzł z kolorystyką na sali
Nie przyszłoby mi do głowy, żeby się o to martwić

Swoją drogą bardzo ładny ten makijaż który pokazałaś

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 12:03   #9
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

to masz 3 wyjścia
1. albo decydujesz się na jesienny klimat i taki też wybierasz bukiet
2. decydujesz się na takie kolory jakie lubisz

3. ewentualnie jak piszesz sala czerwono złota to możesz wybrać sobie neutralny bukiecik np biały
i wtedy nie przeszkadza że makijaż będzie fioletowy, różowy czy brązowy jeśli już tym się tak martwisz

na zaproszenia nie dałabym 4 złote , ja te które dostaję wywalam do kosza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1325786626_2_oryginal.jpg (47,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-bialo-zielony.jpg (72,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_biay_372.jpg (17,1 KB, 15 załadowań)
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 14:19   #10
Blacky
Zadomowienie

Ja szukałam zaproszeń do 2zł i znalazłam mnóstwo ładnych. W końcu kupiłam za 2zł razem z kopertą i personalizacją (na Allegro).

Co do ślubu jesienią - my mamy we wrześniu, więc motywem przewodnim są jabłka i kolor bordowy.

Makijażu nie robiłabym pomarańczowego, szczególnie, jak Ci ten kolor nie pasuje - bez przesady z tym dopasowywaniem wszystkiego. I tak jak dziewczyny piszą - jasny bukiet będzie zawsze pasował.

Tu kilka inspiracji: http://mims.pobieramysie.pl/?p=blog%...a&cur_gal=3699

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 15:27   #11
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja też uważam że nie można dać się zwariować - kolor przewodni to jedno, inspiracje to drugie, a to co nam pasuje czy się podoba to zupełnie inna kwestia.

Jak Ci się nie pasuje makijaż w jesiennych barwach to go po prostu nie robisz, kwiaty można dobrać neutralnie jeżeli nie chcesz pomarańczowych. Ja nie uważam że każdy kwiatek w bukiecie musi mieć ten sam odcień co dywan na sali, ozdoby na torcie, wstążka na zaproszeniach, cień na powiekach panny młodej. Chcesz kolory jesieni - fajny pomysł, ale nie jest to powód żeby robić sobie makijaż, który ani nie będzie Ci pasował, ani nie będzie Ci się podobał.

Ważne jest żeby dopasować inspirację do siebie a nie siebie do inspiracji.

A co do zaproszeń za 4 zł to uważam że to bandytyzm i rozbój w biały dzień i nie warto tyle płacić. My zrobiliśmy sami, są proste, skromne i eleganckie i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Wyszły tyle co najtańsze z Allegro - ok. 1-1,5 zł za sztukę i wystarczy. Większość osób i tak zaproszenia wyrzuca.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 18:49   #12
naan0007
Raczkowanie

Ja też biorę ślub jesienią i kwiaty na sali i swój bukiet chcę mieć czerwono, żółto, pomarańczowo, zielony i co tam jeszcze podejdzie pod rękę. Koniecznie w bukiecie musi być jarzębina Na stołach "porozrzucane" czerwone koraliki Motyw jesienny ma być widoczny Myślimy jeszcze o dyniach na schodach prowadzących do sali weselnej, ale to się okaże. Tort też w tonacji pomarańczowo- czerwonej. Natomiast makijażu nie planuję w tej kolorystyce no chyba, że się okaże że to moje kolory i myślę, że nie wszystko musi być znowu tak idealnie zgrane
Zaproszenia oczywiście będą nawiązywać kolorystycznie do tego co czeka gości w naszym dniu I kupimy jakieś z allegro w granicach 2 zł, zawiadomienia może nawet tańsze ... W końcu nie zawsze to co droższe jest lepsze
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 21:52   #13
Marcelina
Przyczajenie

Witajcie! Ja również biorę ślub jesienią a w zasadzie późnym latem, bo 8 września. Wymyśliłam sobie, że w dekoracjach główną rolę odegrają słoneczniki... Z nich też ma być mój bukiet... Zaproszenia właśnie dzisiaj wybraliśmy. Z allegro, za niecałe 2 zł w kolorze podobnym do płatków słonecznika. Myślałam również, tak jak moja poprzedniczka, o dyniach... W tym celu zasiałam je nawet na ogródku:P Co do makijażu - nie dajmy się zwariować. Ma pasować do urody a nie do kolorów przewodnich i tu nie ma żadnego "ale". Autorce wątku proponuje rozmowę z jakąś mądrą wizażystką - może podrzuci jakiś pomysł na to, aby zgrabnie połączyć kolorki. A może zrezygnować z kolorowych cieni na rzecz czarnej kreski? I do tego ładnie podkreślone usta - dobranym do typu urody odcieniem czerwieni?
Pozdrawiam,
Marcelina
Marcelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-16, 11:00   #14
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja też uważam że nie można dać się zwariować - kolor przewodni to jedno, inspiracje to drugie, a to co nam pasuje czy się podoba to zupełnie inna kwestia.

Jak Ci się nie pasuje makijaż w jesiennych barwach to go po prostu nie robisz, kwiaty można dobrać neutralnie jeżeli nie chcesz pomarańczowych. Ja nie uważam że każdy kwiatek w bukiecie musi mieć ten sam odcień co dywan na sali, ozdoby na torcie, wstążka na zaproszeniach, cień na powiekach panny młodej. Chcesz kolory jesieni - fajny pomysł, ale nie jest to powód żeby robić sobie makijaż, który ani nie będzie Ci pasował, ani nie będzie Ci się podobał.

Ważne jest żeby dopasować inspirację do siebie a nie siebie do inspiracji.

W 100 % popieram.

Ja też biorę ślub jesienią - w październiku. Moim kolorem przewodnim będzie pomarańcz. Bukiet planuję przełamać czerwienią i zielenią. Nie rozmawiałam jeszcze z wizażystką i szczerze powiem, że nie wiem czy takie odcienie będą pasować do mojej karnacji. Jeżeli nie, to na pewno na siłę nie będę się upierać. Wówczas postawię na klasykę - delikatne smoky eyes. Wydaje mi się, że dodawanie nowego koloru będzie gryzło się z całą resztą - bukietem, wystrojem sali itd. Lepiej więc postawić na neutralność.

Wydaje mi się, że jeżeli pasują do Ciebie zupełnie inne kolory, to zdecyduj się właśnie na nie - także w wystroju i w bukiecie. Tylko wtedy będziesz czuła się naprawdę dobrze we własnej skórze Kolorem przewodnim powinien być ten, który pozytwynie na Ciebie działa i pasuje do Twojej urody i osobowości. Tak mi się przynajmniej wydaje

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości