![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ja się pogubiłam.....
Dziewczyny
Jeśli możecie to pomóżcie. Spotykam się z facetem 25 letnim, poznanym w necie jakiegoś1,5 miesiąca ![]() ![]() ![]() ![]() Facet ogólnie jest dla mnie miły, fajnie mi się z nim rozmawia a nawet potrafimy siedzieć oglądać film i pomilczeć co nie sprawia nam kłopotu. Poznał mnie ze sporą grupa swoich znajomych, nawet z jednym wujkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem trochę zacofana w relacjach z nowo poznanym facetem bo nie robiłam tego ponad 7 lat, i czuję się czasami jak dzikus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ja się pogubiłam.....
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Po prostu spotykaj się, spędzajcie czas, badaj, jak się z nim czujesz, jak on reaguje. Nie spinaj się tak, z czasem wszystko samo się wyklaruje. I pogadaj z nim, o tym, co nam powiedziałaś. tak wprost i normalnie. Bo czemu nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Aż wstyd się przyznać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z facetami trzeba jasno i konkretnie. Sami się nie domyślą, a po co mamy niszczyć sobie nerwy, lepiej spokojnie porozmawiać
![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Jeśli się przestraszy np. pytania, czemu rzadko dzwoni, to oznaczać tylko będzie, że nie chciał się angażować. To lepiej wiedzieć jednak wcześniej, nie uważasz? A czy zbrzmi pompatycznie, zależy tylko od sytuacji i słów, które wybierzesz. Lekko, z uśmieche, przy okazji wspólnie spędzanego czasu, byłoby może ok. Bez nacisków. Przecież piszesz, że łapiecie wspólne klimaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wygląda mi na takiego, który nie za bardzo chce stabilnego, stałego związku. Ale właśnie, Ty tego chcesz? Czy właściwie na czym Ci zależy obecnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Heh i właśnie to mnie dziwi w postach.
NA końcu jak wół stoi "Nie chcę być damą do jednego" a na pocz posta z kolei ,ze poszliscie na całość na 1 randce.. Proste pytanie- To po co oddałaś się prawie nieznanemu typkowi na 4 randce?? Bo z końca posta wynika jasno- CHCĘ MIEĆ FACETA,KTÓRY MNIE SZANUJE I TRAKTUJE JAK SWOJĄ DZIEWCZYNĘ.. Ogarnij się kobieto, i jeżeli chcesz mieć prawdziwego faceta- to na Boga weź trochę poczekaj z seksem i sprawdź jaki gościu jest! Jak możesz to zobaczyć idąc na całość i nie znając go - wiedząc jedynie że na początek dobrze się wam rozmawia i milczy ? Jesteś w trakcie rozwodu. I naprawdę nic Cię to nie nauczyło? Bo tak to wygląda.. Przemyśl temat.
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja poszłam z TŻtem do łóżka jakoś po 1,5tyg znajomości (też to chyba była 4 randka), a teraz jesteśmy razem, mieszkamy razem i planujemy przyszłość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Cały czas się zastanawiam nad zapytaniem jako on widzi tą naszą znajomość
![]() ![]() ![]() ![]() Pomogłoby mi to zmienić podejście. Nigdy w życiu nie umówiłam się z kimś przez portal internetowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3704700 9]Bzdury pleciesz.
Ja poszłam z TŻtem do łóżka jakoś po 1,5tyg znajomości (też to chyba była 4 randka), a teraz jesteśmy razem, mieszkamy razem i planujemy przyszłość.[/QUOTE] A moim zdaniem wcale nie plecie bzdur - jeśli mamy przeżywać po seksie to, że och och och a co będzie jeśli obosz obosz obosz ja nie chcę być tylko zabawką, jeśli podchodzimy do tematu aż tak emocjonalnie, to znaczy że nie nadajemy się do seksu przed poważnymi deklaracjami. I tyle. To dopiero półtora miesiąca znajomości, dopiero się poznajecie, w dodatku on oficjalnie jest jeszcze Twoim kochankiem, bo nie masz rozwodu...może daj mu jednak jeszcze trochę czasu? Albo po prostu zapytaj wprost dlaczego nie chce iść z Tobą do Twoich znajomych - to temat zdecydowanie mniej "naciskający" niż "dlaczego nie dzwonisz poplotkować o bzdurkach", masz prawo zapytać i uzyskać konkretną odpowiedź, a po niej będziesz mogła dużo wywnioskować.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Ja poszłam z TŻtem do łóżka jakoś po 1,5tyg znajomości (też to chyba była 4 randka), a teraz jesteśmy razem, mieszkamy razem i planujemy przyszłość.[/QUOTE] Też wydaje mi się, że nie plecie bzdur. Wam się udało akurat, ale bezpieczniej (dla samej siebie) jest poobserwować dłużej intencje faceta a nie podawać siebie na tacy tak z marszu. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja poszłam z TŻtem do łóżka jakoś po 1,5tyg znajomości (też to chyba była 4 randka), a teraz jesteśmy razem, mieszkamy razem i planujemy przyszłość.[/QUOTE] To co laisla. To,że miałaś szczęście i chłopak nie chciał Cię tego i sobie pójść w swoją stronę to nie znaczy,że wszyscy są tacy wspaniali. A nawet powiem więcej- 90 procent przypadków jest odwrotnych. I nie podejrzewam,że jest to dobry wzór do naśladowania?
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
po drugiej stronie szafy
|
No nie przesadzajmy że 90%
![]() ![]()
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli ktoś ma luźne spojrzenie na seks to czemu czekać? a niedowiarkom proponuje wątek,gdzie wizazanki opisują długość trwania związku przed pierwszym razem.impnujące wyznania ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Może przeoczyłam jakieś info ale skąd wniosek, że on jest po przejściach? Ma 25 lat. Można być i w tym wieku po przejściach ale autorka nic nie wspominała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Cóż, a ja myślę, że czas rozwodzenia się jest z reguły na tyle trudnym czasem (emocjonalnie, psychicznie trudnym) , że to chyba nie jest najlepszy czas, aby do razu wskoczyć w nowy związek.
Jednego tylko nie pojmuję: serio łatwiej jest pójść do łóżka niż pogadać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
- no następna
![]() No skąd dziewczyna , która jest w trakcie rozwodu, ma się dowiedzieć, JAK traktuje ją nowy kochanek, jak nie potrafi z nim o tym pogadać? Powiedzieć, co się jej nie podoba lub budzi wątpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
po drugiej stronie szafy
|
Większość wątków na Wizażu to problemy wynikające z zerowej komunikacji między partnerami, takie czasy czy co, że ludzie traktują rozmowę jako większe obnażenie się niż seks. Nawet do rozmów o seksie który ma miejsce, ciężko im się zmusić. Teraz zamiast gadać, to się rzuca "lubię to" na fejsie :P
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
ma zielone pojęcie
|
Ja poszłam z TŻtem do łóżka jakoś po 1,5tyg znajomości (też to chyba była 4 randka), a teraz jesteśmy razem, mieszkamy razem i planujemy przyszłość.[/QUOTE] A czy na tej 4. randce znałaś go dobrze? Bo Clemence nie pisała, że niemożliwe jest stworzenie udanego związku wtedy, gdy szybko się rozpocznie współżycie. Pisała tylko, że jest to sytuacja bardziej ryzykowna, bo nie zna się dobrze drugiej osoby, więc jest większa szansa, że znajomość się zakończy na seksie. A dla niektórych osób byłaby to bardzo nieprzyjemna sytuacja. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyna jeszcze na dobre nie zakończyła jednego związku, a już pakuje się w drugi. Ma emocjonalne podejście do seksu, nie chce ryzyka, że stanie się tylko dziewczyną do seksu… A mimo to podejmuje to ryzyko. Idzie do łóżka z facetem, którego zna 1,5 miesiąca i który nawet nie określił tego, czy ma jakieś poważne plany wobec niej. Dla mnie to jest klasyczne piłowanie gałęzi, na której się siedzi. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- To prawda. Wizaż uświadomił mi, że ludzie może i umieją mówić, ale wielu z nich nie umie rozmawiać…
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-10-13 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
chatul- o to mi chodziło,dziękuję za czytanie ze zrozumieniem mojej wiadomości
![]()
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja cały czas wierzę w ludzi ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Chyba, że chodziło Ci o inaczej definiowaną przeszłość ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- przypuszczam,że to marginalna sytuacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
ma zielone pojęcie
|
Też tak przypuszczam. Jednak takie sytuacje się zdarzają. Dlatego nie mówiłabym, że każdy, lecz prawie każdy ma w tym wieku jakąś przeszłość
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.