|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak prać wełniane narzuty?
Jak w temacie. Jak się pierzę wełniane narzuty? Chodzi mi o takie duże na kanapy i na fotele (kończą się frędzelkami)... no takie starsze już, kojarzycie na pewno.
Są brudne i zakurzone, raz wyprałam jedną wpierw ręcznie a potem wrzuciłam do pralki frani. Użyłam proszku (tu chyba błąd zrobiłam... trzeba było płynu). Trochę zafarbowała ale w sumie czysta była. No ale to było męczące. ![]() Moje pytanie, czy mogę ja po prostu wrzucić do pralki automatycznej? Boje się czy te frędzelki gdzieś nie powłażą (jak się za nie ciągnie to wychodzą trochę - za młodu moje ulubione zajęcie wyjmowanie ich ![]() Czy może nie za bardzo i ręcznie się męczyć? Jakaś koleżanka pomoże? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak prać wełniane narzuty?
Cytat:
Moja babcia pierze w pralce z normalnym proszkiem, tylko w 30-40 stopniach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Narzuty piorę zawsze w pralce automatycznej w płynie do prania, , w niższej temperaturze - ok.40 stopni. Czasem oddaję do pralni i to jest jednak najwygodniejsze
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Polecam temperaturę w pralce automatycznej 30 stopni. Większa może być niebezpieczna. Ja tam wszystko piorę w automacie i żyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie ma się co pieścić
![]() wrzuć do pralki na 30 stopni i na jakiś program do delikatnych rzeczy i powinno być dobrze ![]() ja koce (które wg metek powinno się prac w max. 30 stopniach) wrzucam na 60 stopni i nic sie z nimi nie stało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.