![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 534
|
chcia³abym miec krêcone w³osy
Czy znacie mo¿e jak±¶ od¿ywkê lub szampon które spraw³yby ¿e w³osy siê bêd± naturalnie zawijaæ? S± przecie¿ takie które prostuj± w³osy, wiêc mo¿e s± te¿ takie od których by siê krêci³y? Mam w³osy proste jak druty i wkurza mnie ci±g³e zawijanie na wa³ki czy lokówkê.
[img]icons/1pomocy.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: chcia³abym miec krêcone w³osy
s± produkty, g³. profesjonalnych firm fryzjerskich, które wspomagaj± skrêt, ale trzeba mieæ naturalne loki lub trwa³±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 328
|
Jesli wkurza Cie ci±g³e zawijanie w³osów to zostaje Ci trwa³a. Teraz masz ogromny wybór rodzajów , które ju¿ tak mocno nie uszkadzaj± w³osa. Je¶li bêdziesz do tego mieæ odpowiednie produkty pielêgnuj±ce w³osy po trwa³ej to nie bêdziesz miec z nimi problemów ( koñcówki trzeba jednak wtedy regularnie podcinaæ).
Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A na w³osy raczej cienkie, delikatne i troche rozdwajaj±ce siê te¿ mo¿na zrobiæ trwa³±?...
Poniewa bardzo bym chcia³a, ale obawiam siê ¿e trwa³a jeszcze bardziej zniszczy moje w³osy. Jest trwa³a która krêci w³osy tylko 2 miesi±ce? Dziêkuje za odpowied¼
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 328
|
My¶lê, ¿e w tym wypadku bêdzie najlepiej jak zapytasz o to dobrego fryzjera, to on powinien stwierdziæ przyjrzawszy siê Twoim w³osom czy ich kondycja i stan "nadaje" siê do trwa³ej. Je¶li chodzi o trwa³±, która trzyma siê na w³osach ok. 2 miesiêcy, to z tego co mi wiadomo (od mojej fryzjerki, która zawsze mi j± robi), to najkrócej, ok. 2-3 miesi±ce trzyma siê trwa³a zrobiona na najgrubszych wa³kach, kiedy¶ chcia³am tak± zrobiæ, ale po tej informacji zrezygnowa³am,zale¿y te¿ od tego jakim preparatem zostanie ona zrobiona. My¶lê jednak ¿e wszelkich niezbêdnych i dok³adnych informacji powinien Ci te¿ udzieliæ fryzjer.
Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 970
|
Jesli chodzi o w³osy krêcone to bardzo fajn± ale niestety droga seri± do w³osów krêconych ale te¿ i prostych ¿eby sie kreci³y lekko sa kosmetyki do w³osów krêconych Kerastese, niestety kupisz ja albo w sklepie fryzjerskim albo u fryzjera.Bardzo dobra jest pianka z tej serii.
Je¶li chodzi o trwa³± to na 2-3 miesi±ce starcza trwa³a robiona w salonach Welli albo tam gdzie pracuj± na ich produktach i ona nazywa siê Hedlajn, napisa³am tak jak siê czyta [img]icons/icon7.gif[/img] Ale o tym wszystkim i tak powinien zdecydowaæ fryzjer [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Re: Iwonalodz
Mam pztanie co do tych produktów Karastese. Czy na prwadê skrêcaj± w³osy proste? Sama je testowa³a¶, czy te¿ to czyja¶ opinia?
Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wiesz ja mam w³osy miekkie podatne na uk³adanie i lekko krêcone, a osobi¶cie uzywa³am pianki z tej serii, kosztowa³a 75 z³. Bardzo dobra. A wpisa³am to zdanie dlatego, ¿e jak kupowa³am to pani powiedzia³a, ¿e testowa³a na swoich ( a mia³a takie do koñca szyi proste) w³osach i jej te¿ siê skrêci³y. Kupujê u niej czêsto ró¿ne preparaty wiêc nie ma powodu mnie oszukiwaæ, bo bym przysz³a z awantur± w koñcu to nie s± ma³e pieni±dze. Ale produkt by³ super [img]icons/icon7.gif[/img] To tyle ode mnie, hmmm nie wiem czy Ci pomog³am...
[img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jasne, ¿e tak! dziêkujê bardzo. my¶lê, ¿e wypróbujê te¿ na sobie, bo nie mam takich bardzo prostych. jeszcze raz dziêkujê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 154
|
Iwonko a mog³aby¶ porównaæ tê piankê z piank± goldwella do w³osków krêconych,bo mam narazie tê a przymierzam siê do kupienia kerastese.W³osy chyba mamy podobne,bo te¿ mam delikatne, krêcone ,cienkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 310
|
Re: Iwonalodz - odnosnie do pianki
Iwonko! ja mam miekkie wlosy ,ktore podwijaja sie do srodka, czy ta pianka Kerastese daje efekt leciutkich fal nawet na niekreconych wlosach bez uzywania walkow,czy lokowki? nie mam teraz totalnie czasu na ukladanie wlosow bo mam 3-miesieczna coreczke i w dodoatku studiuje prawo dziennie, wiec sama rozumiesz.. a wlosy przezedzily mi sie po porodzie a jak je pokrece to wyglada ze jest ich wiecej. ogolnie to warto ja kupic? jak ja nakldac zeby wlasy sie pofalowaly? jak ta pianka dokladnie sie nazywa?
pozdrawiam [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Hehehe... widzê ,¿e teraz "robiê" za specjalistkê od w³osów krêconych [img]icons/icon12.gif[/img] Czujê ten ciê¿ar odpowiedzialno¶ci i a¿ siê boje, ¿e nie sprostam oczekiwaniom...
No wiêc powiem wszystko co wiem i co zaobserwowa³am na moich w³osach : Pianka Goldwell do krêconych w³osów jest delikatna i ani nie obci±¿a w³osów ani za bardzo ich nie skrêca, ot taka bardzo dobra od¿ywka z piank± pielêgnuj±co- lekko skrêcaj±ca. Lubiê j± latem bo doskonale chroni w³osy. Opisa³am moje wra¿enia na temat tej pianki w KW. Kerastese ma za zadanie g³ównie pielêgnacjê w³osów krêconych naturalnie lub po trwa³ej i bardziej skrêca, s± bardziej widoczne loki, tzn.podkreslone i jest jakby w moim odczuciu wiêcej w³osków, ale pewnie wszystko zale¿y Dziewczyny od w³osów, ¿eby potem nie by³o na mnie... [img]icons/icon12.gif[/img] Bardzo dobra jest ta pianka jak i pewnie ca³a seria do takich w³osów Kerastese, ale nazwy nie pamiêtam, u¿ywa³am czas jaki¶ temu, opakowanie w koszu i nawet nie mogê oceniæ na KW, chyba muszê jak troszkê nazbieram pieni±¿ków, kupiæ j± drugi raz. Pamiêtam, ¿e by³a bodaj¿e pomarañczowa albo ¿ó³ta albo jako¶ takie po³±czenie. Ale najlepiej jak w salonie fryzjerskim poprosicie o piankê z tej linii do w³osów krêconych. Jak pamiêtam by³ jeszcze szampon, od¿ywka i ta pianka. Drogie to diabelstwo strasznie 75-80 z³ [img]icons/icon9.gif[/img] Ale proszê po tej piance efektu super trwa³ej albo "mokrej w³oszki" nie oczekiwaæ, bo chyba trzeba mieæ wtedy albo trwa³± albo bardzo krêcone w³oski. Ja przy swoich w sumie delikatnych i raczej cienkich w³oskach nie u¿ywam ¿adnych fluidów do w³osów, a podobno one piêknie podkre¶laj± skrêt i w³oski siê po nich bardziej krêc±. Ja u¿ywa³am kiedy¶ Schwarzkopf'a serii Osis- to jest seria do w³osów krêconych, tez siê j± kupuje w salonie albo sklepie fryzjerskim, ceny ok.40 z³, maja fluid, mnie niestety on skleja³ w³osy ale podobno jest bardzo dobry. Generalnie wszystkie produkty jakich u¿ywa³am do w³osów ( za wyj±tkiem tej pianki Kerastese) oceni³am na KW. Ponadto prawdê powiedziawszy ja najbardziej lubiê produkty w spray'u bo one ¶wietnie podkreslaj± lekki skrêt i nie obci±¿aj±, a rano wolê sobie spsikaæ w³oski ni¿ wcieraæ piankê [img]icons/icon7.gif[/img] I najlepiej jak po umyciu w³osków poczekam a¿ bêd± lekko wilgotne spsikujê je a potem lekko podsuszam ale nie do pe³nej sucho¶ci g³ow± w dó³ i potem np. jak ju¿ wyschn± w 90% to dopiero rozczesujê i jeszcze dopsikujê leciu¶ko albo podkreslam koñce i boki w³osków gel waxem Goldwella z serii profesjonalnej (tez go oceni³am w KW), on niby do krótkich w³osków ale piêknie nab³yszcza i podkresla koñce w³osków i siê piêknie krêc± i b³yszcz± [img]icons/icon7.gif[/img] Bardzo lubiê [img]icons/icon7.gif[/img] A jego trzeba bardzo maluteñko, bo inaczej ma siê na g³owie smalec [img]icons/icon12.gif[/img] Wiêc taki ³epek od szpilki na koñcówki w³osów do ramion w zupe³no¶ci wystarczy, a produkt starcza na baaaaardzo d³ugo [img]icons/icon7.gif[/img] Beliczku witaj w klubie te¿ jestem po prawie [img]icons/icon7.gif[/img] Uff... ale siê napisa³am, nie wiem czy to co¶ pomo¿e bo tak jak mówiê ka¿dy ma inne w³oski [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
to tak miedzy nami prawnikami mowiac to Iwonko wlasnie ucze sie do edzaminu z prawa pracy. a na ta pianke to chyba sie skusze, bo mam wlosy podatne, latem skreca je nawet zwykly zel do wlosow, tylko jeden warunek, musie byc wilgoc w powietrzu. coz ta pianka brzmi jak zachecajaco ( co ja pisze jak pianka moze "brzmiec"...)
pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
kosmetyki skrêcaj±ce w³osy
dziewczyny fajnie by bylo gdyby istnialy kosmetyki skrecajace wlosy prosty - tak jak sa prostujace do kreconych. a moze sa takie, tylko ze o nich nie wiem... Iwonalodz pisala o piance kerastese, moze sie na nia skusze. tymczasem moze ktoras z was zna jakis kosmetyk po ktorym proste, ale podatne wlosy skrecaly by sie lekko bez walkow ani lokowki.!! pozdrawiam serdecznie !
[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
he he he a ja chcia³am w³a¶nie ciê zapytaæ czy u¿ywa³a¶ osis'a...
ale dziwi mnie, ¿e ci skleja³ w³oski. W zwi±zku z tym, powiedz jakiej masz d³ugo¶ci w³oski i ile kosmetyku jednorazowo u¿ywa³a¶. To dla mnie wa¿ne, ¿eby lepiej sobie wuobraziæ dzi³anie karaste. dziêkujê z góry za odpowied¼ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hmm no w³oski to mi bêdzie tak trudno opisaæ [img]icons/icon7.gif[/img] Mam takie za ³opatki ale mam je wystopniowane, wycieniowane i obciête na okr±g³o [img]icons/icon7.gif[/img] S± delikatne, puszyste, lekko krêcone (hehe jaki opisik [img]icons/icon28.gif[/img] ). Najbardziej ja i moje w³osiêta lubi± spraye , nastêpnie pianki [img]icons/icon7.gif[/img] Innych produktów nie lubimy [img]icons/icon12.gif[/img] Chodzi o to, ¿e ten fluid osis Schw. mo¿e nie tyle skleja³ w³osy ile mi je przylizywa³ i obci±¿a³, a tego nie znoszê [img]icons/icon7.gif[/img] Ja suszê w³osy albo naturalnie albo g³ow± w dó³ i on niestety niektóre pasemka mi skleja³, a na niektórych w miejscu sklejenia by³ bia³y osad, bleee, ja jestem brunetka wiêc koszmar [img]icons/icon12.gif[/img] I tego typu preparaty s± nie dla moich w³osów, a stosowa³am ich sporo, fluidów ró¿nych te¿. Nie wiem mo¿e chcesz mieæ efekt mokrej w³oszki, ale ja lubiê puszyste lekko podkrêcone w³oski, a pofalowane na ca³o¶ci i takiego efektu po fluidach nie mam. A jesli chcê podkreslic skrêt w³osa to stosujê gel wax Goldwella [img]icons/icon7.gif[/img] A bra³am tego fluidu ma³o, generalnie ma³o biorê preparatów na w³osy. Potem odda³am go siostrze, która te¿ odda³a komu¶ ten fluid, wiêc to wszystko zale¿y naprawdê od w³osów i tego, co chcesz osi±gn±æ [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
bo widzisz - strasznie siê zdziwi³am tym sklejaniem. ja u¿ywam go od roku i jestem zadowolona. mam d³ugie w³osy (prawie do talii) i u¿ywam mniej ni¿ pisz± na opakowaniu, czyli mniej ni¿ orzech w³oski. mo¿e za du¿o nak³ada³a¶? poza tym zauwa¿y³am, ¿e trzeba bardzo równomiernie tego osisa rozprowadziæ. jak w jednym miejscu trochê za du¿o dasz - to faktycznie sklei.
do ca³ej dyskusji wesz³am przed pój¶ciem do fryzjera. wtedy my¶la³±m, ¿e trwa³a wraz z obciêciem koñcówek zejdzie. teraz jestem po wizycie w salonie i nadal mam krêcone w³oski. jak skoñczy mi siê osis, to spróbujê tej karaste. mo¿e rzeczywi¶cie jest lepsza. ale bêdê mog³a oceniæ tylko to, czy ³adnie podkre¶la loki, a nie czy skrêca w³oski proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No to w³a¶nie to jest tak, jak ze wszystkim [img]icons/icon7.gif[/img] Ka¿demu co innego odpowiada i pasuje [img]icons/icon7.gif[/img] I ka¿dy co innego lubi [img]icons/icon7.gif[/img] Nie ma jednej recepty na wszystko...chyba na szczê¶cie [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#19 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 287
|
Re: kosmetyki skrêcaj±ce w³osy
Mia³am kiedy¶ fluid-¿el do w³osów krêconych z Clinique i efekt by³ rewelacyjny [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] Moje w³oski krêca sie pod wp³ywe wilgoci a produkt ten skrêca³ jes nawet przy wietrznej pogodzie. Ale tak jak zosta³o juz napisane, wszystko to bardzo indywidualna sprawa [img]icons/1cmok.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
![]()
Witam wszystkich! Jestem na tym forum zaledwie od kilku dni. Strasznie chcia³abym miec krêcone w³osy ... i nie wiem za bardzo jak do tego podej¶æ. Mam do¶æ gêste i d³ugie w³osy i nie chcia³abym ich zbytnio zniszczyæ, a z tego co s³ysza³am trwa³a niszczy ... Niedawno s³ysza³am o czym¶ zupe³nie innym, ale nie wiem dok³adnie na czym to polega, trwa³a ondulacja ... czyta³am ze jest do rodzajem trwa³ej, który tak bardzo w³osów nie niszczy ... Mam prawie 17 lat i chcia³abym, ¿eby to by³ w miare trwa³y zabieg i tak szybko w³osy sie nie prostowa³y. Je¿eli udzielicie mi jaki¶ interesuj±cych porad bede bardzo wdziêczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Dot.: chcia³abym miec krêcone w³osy
A ja za to mam inny problem, oczywi¶cie zwi±zany z tematem.
Kiedy by³am ma³a (3-6 lat) mia³am ¶liczne krêcone anielskie w³osy. Potem zaczê³am z mam± chodziæ do fryzjera, regularnie je podcinaæ i tak loki " sobie posz³y ". Zosta³a mi tylko dokuczliwie krêcona grzywka i fale po umyciu w³osów, które potem sie prostuj±. Jak mam wróciæ do krêconych w³osów? Jak pomóc naturze urz±dziæ wielki come back? Papiloty co wieczór odpadaj±, tym bardziej, ¿e po 4 godzinach noszenia zostaje tylko szopa. Mo¿e zadam inne pytania pomocniecze, takie jak np.: jak czesaæ odpowiednio w³osy, jakich produktów do stylizacji i pielêgnacji u¿ywaæ, czy po d³u¿yszm u¿ywaniu lokówki w³osy zaczn± siê same krêciæ? Przecie¿ kiedy kobieta d³u¿szy czas prostuje w³osy, nawet krêcone, mo¿e je wyprostowaæ na sta³e... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 657
|
ja tez sie podpisuje pod pytanko...
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 272
|
jak by³am ma³a mia³am proste blond w³oski;P. Teraz jestem ciemn± szatynk± o krêconych w³osach, które miedzy 7 rokiem a 16 rokiem ¿ycia by³y falowane
![]() ![]() Tak¿e spróbujecie nakladaæ ¿el, wiem ze moze i nie jest dobry na w³osy, ale spróbowaæ mo¿na, mi sie przynajmniej 'powiod³o'.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
ja te¿ sie podpinam- moje wlosy sa naturalnie delikatnie krecone, w zwiazku z czym oczywiscie je prostuje
![]() szukam jakiejs pianki czy ¿elu, ktory by podrasowal te loczki, ale krotkotrwale, nie tak, jak pisze Akrolinka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 272
|
mo¿e zastosuj pantine prov do loków i fal
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
ja mam krecone wlosy od urodzenia... kiedys w koncu zaczelam je prostowac prostuje juz jakies 2 lata, strasznie mi sie poniszczyly od prostownicy i czesciowo nawet wyprostowaly... ;/, zle to wygladalo bo te 'proste' to bylo takie siano, a nie wlosy ;P, poszlam do fryzjera i scielam wieksza czesc tych spalonych wlosow, odrosly mi troche i znowu zaczelam prostowac, ale ostatnio prostuje rzadziej i tez to ze farbowalam wlosy mi je zniszczylo ;/ teraz mam plan rozjasnic wlosy do blondu mialam juz wiekszosc kolorow, czarne, rude, czerwone, brazy to prawie wszystkie odcienie i przymierzylam blond peruke i mi sie blond wlosow zachcialo ;D planuje teraza przestac prostowac wlosy i po zafarbowaniu na blond juz tylko odrosty robic przynajmniej przez jakis dluzy czas
![]() moim zdaniem do swoich wlosow trzeba sie przyzwyczaic ;] ja powoli probuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 379
|
Jakie¶ mleczka Sunsilka widzia³am w Bdg Rossmannie na gdañskiej, ale tylko tam.. Co prawda nei przygl±da³am siê i nie wiem czy to takie, jakie masz na my¶li.
Moje pytanie to, jakim sposobem, narzêdziem.. :P uzyskaæ takie loki? http://pics.geooptica.com/Slideshow/angel-101.jpg
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 379
|
??
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 73
|
Mam podobny probem - mocno faluj±ce w³osy i rozwa¿am trwa³± ondulacjê (w³osy mam do d³ugo¶ci ramion). Czy która¶ z Was próbowa³a w ten sposób 'od¶wie¿yæ' loki? Czy s± na to mniej inwazyjne metody? Wklejam zdjecie, które znalaz³am w necie (niestety nie wiem kto jest na zdjêciu) - tak wygl±daj± wymarzone loki...
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.