![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zostańmy tylko przyjaciółmi :/
Od czego by tu zacząć? To najlepiej zacznę od końca. Po raz kolejny usłyszałam od chłopaka magiczne „Zostańmy tylko przyjaciółmi”. Po miesiącu rozmów na gg powiedział, że traktuje mnie jak dobrą przyjaciółkę. Więc po przyjacielsku zaczęliśmy się spotykać i to jemu ta przyjacielska wizja nagle przestała odpowiadać (nie oponowałam). Skończyło się jak zawsze, czyli zanim naprawdę zaczęło. Najlepsze jest to, że potem stajemy się naprawdę dobrymi „kumplami”.
Z początku znajomości zawsze chłopom „imponują” moje zainteresowania. Gram na gitarze basowej, bawię się w asg, biegam – za jakiś czas mój pierwszy półmaraton, myślę o triatholnie, chodzę po górach. Z wyglądu, też nie jestem jakąś maszkarą, w końcu zanim dowiedzą się o moich zainteresowaniach lecą na mnie samą ![]() Nie maluję się (autentycznie nie umiem). Mój najostrzejszy make-up to tusz do rzęs i błyszczyk. Czasami też mam problem z uczesaniem się, ale po prostu wtedy związuje włosy. Zaznaczam, że się myję! ![]() Zawsze na luzie gadam z facetami, nie łapie jakiś dziwnych fochów. I ciągle słucham jęków, że laski za mocno się malują, ciągle latają tylko po sklepach i tym podobne bzdury. Suma sumarum grono moich kolegów jest co raz większe. Koleżanki już nawet mi zarzucają, że zachowuję się jak facet. Normalnie ręce, nogi, uszy już mi opadają. Błagam Was o jakąś pomoc, radę, słowo cokolwiek… nawet kopa w tyłek. No co ja mam zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zostańmy tylko przyjaciółmi :/
Cytat:
![]() a) którzy jawnie mówili, że lubię takie 'odstawione' babki b) którzy mówili, że ich to brzydzi, a potem wywalali jęzory za takimi typu, który by mówił i zgodnie z mówieniem się zachowywał nie zaobserwowałam (bez urazy, jesli czyta to jakiś pan, moża ktoś taki istnieje, ale jak mówię, ja nie spotkałam ![]() Facetów kręci jak kobieta ma męskie zainteresowania bo to fajne, niespotykane, fascynujące. Ale jak do tego dochodzi troszkę męski styl bycia to niestety szybko opada fascynacja a przychodzi zwykłe kumpelstwo. I wiesz co Ci powiem? Lej na to. Nie warto się zmieniać w lalunię, jesli to nie jest Twój styl, tylko po to żeby zatrzymać przy sobie faceta. Znajdziesz takiego, co będzie gustował w typie chłopczycy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mamy bardzo podobnie, z tym, że ja z wyglądu jestem raczej bardzo średnia, również się nie maluję, mam "męskie" zainteresowania (piłka nożna, informatyka), ale lubię być dziewczęca, chodzić w spódnicach, prosić o pomoc przy sprawach wymagających nawet niewiele siły
![]() ![]() Przypomniałam sobie jedną historię, chyba z książki "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Dziewczyna pochwaliła się przy swoim facecie, że sama zabiła żmiję. Tego samego dnia, w łóżku, jej mężczyzna miał problem z erekcją. Dlatego polecam wychwalanie chłopaków za najprostsze czynności typu otwieranie drzwi w starych budynkach czy niesieniu zakupów ("Ale ty jesteś silny! Ja bym nie dała rady!"), zamiast przechwalania się, czego to się nie zrobiło albo czego to się nie zrobiłoby lepiej ![]()
Tears make you braver. Heartache makes you wiser. And vodka makes you not remember any of that crap. Edytowane przez Leece Czas edycji: 2012-08-01 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to nie znam faceta, który by się zachwycil dziewczyną spaloną na solarium, z tlenionym blondem na głowie i toną widocznego makijażu na twarzy. Może innych facetów znamy. Cytat:
Cytat:
Ale np dla mnie zestaw: dżinsy, trampki i jakiś T-shirt to nie jest styl chłopczycy a zwykłe niechlujstwo wyglądowe. Można byc seksowną chłopczycą. A można ubierac się jak chłopak i byc traktowaną przez facetów jak chłopak. To jest znacząca różnica.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ASG? Też chcę!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jest niechlujnego w tym zestawie? serio pytam. czy zawsze trzeba pomykac w sukience? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nie zmieniaj się, najważniejsze to żyć w zgodzie ze sobą, a nie udawać kogoś kim nie jesteś. W końcu spotkasz kogoś kto to doceni i pokocha cię taką jaka jesteś i będziesz mogła czuć się swobodnie w tym związku. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() P.S A może po prostu ten chłopak "przyjaciel" nie szukał dziewczyny, tylko najzwyczajniej w świecie chciał mieć przyjaciółkę i tyle . A ty niepotrzebnie sobie narobiłaś nadziei na nie wiadomo co .. więc głowa do góry i nie szukaj faceta na siłę, bo to do niczego dobrego nie prowadzi . ![]()
Aparatka ![]() góra - aparat stały: 09.01.2012-16.09.2014 wkrótce dół - aparat ruchomy ![]() Edytowane przez czekoladniczka Czas edycji: 2012-08-01 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mam złe doświadczenia, ale zwykle wygląda to tak: trampki: mogą byc lekko rozwalone, byle jakie, grunt, ze wygodne i że trampki spodnie: nie ważne jakie, rurki czy bojówki czy dzwony, ważne, że spodnie i że wygodnie t-shirt: byle nie żadna obcisła koszulka, i byle kolor stonowany. Dla mnie taki zestaw jest niechlujny. Można ubrac sportowe buty czy przy szale elegancji dziewczęce na płaskiej podeszwie. Wąskie spodnie i jakąś bluzkę do tego. Bluzkę, kobiecą, a nie porozciągany na 4-ry strony świata T-shirt, często nawet kupiony na dziale "męskim". Nie wiem czy autorka tak chadza, takie wrażenie odniosłam z opisu, a czasami takie dziewczęta widuję i słowo: niechlujny wygląd, to jedyne co przychodzi mi do głowy by ten widok opisac. Do tego obowiązkowo włosy w kucyk spiete byle jak i brak makijażu. I dla mnie to nie chłopczyca. Seksownych chłopczyc nie obrażajmy.
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2012-08-01 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja się nie zgodzę. stylizacja typu: jeansy, trampki i t-shirt wcale nie musi wyglądać tak jak opisałaś, ale nie wiadomo jak jest z autorką ![]() Znalazłam kilka fajnych stylizacji tego typu i choć wolę szpilki, to chętnie skusiłabym się na którąś z nich ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że NIE MUSI. Mówię tylko, że z obserwacji tego co chodzi po ulicach najczęściej niestety tak wygląda. I jeśli u autorki tak wygląda to nie dziwi mnie, że dla kolegów jest "kumplem". Chociaż co do stylizacji: 1) Raczej tylko dla nastolatki w okolicach gimnazjum. 2) W sumie jako jedyna mi się podoba. Fajna luźna bluzka na jedno ramię, ciekawy makijaż, przepaska na włosy. Wygodnie, ale z wdziękiem 3) Też fajna, chociaż zdjęcie małe, więc więcej nie powiem 4) Jestem na nie, bo nie przepadam za takim różem i to puchate coś przy torebce jest dziwne.
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2012-08-01 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ło Jezu, co jest niby niechlujnego w ładnym czystym t-shircie i trampkach? Jeśli ktoś lubi taki styl, to niech się ubiera tak jak mu się podoba. Sama preferuję falbanki i sukienki, ale mam koleżanki chłopczyce i daleko im do "niechlujnego" wyglądu. Wręcz przeciwnie, niektóre bardzo korzystnie wyglądają w stworzonym przez siebie stylu.
Dla mnie niechlujne są tłuste włosy czy zwisające sadło u młodej dziewczyny, ale na pewno nie indywidualny styl ubierania. Autorko - pozostań sobą, nie warto się dla nikogo zmieniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wytłumaczyłam już wyżej, konkretnie O CO chodzi z tym niechlujnym stylem.
Więc się nie powtarzam. Powtórzę tylko, że ja WIEM, że taki styl może wyglądac fajnie. Jeśli to styl, a nie byle jakie spodnie i byle jaka bluzka byle tylko coś na siebie włożyc i miec wygodnie.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
nie zmieniaj się dla nikogo. bądź sobą i tylko sobą. nigdy nie rób niczego wbrew sobie.
i powtórzę jedną z opinii , które już tu padły- może nie natrafiłaś na tego właściwego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Jawisz się jako osoba mało kobieca. Sądzę, że w tym szczególe tkwi diabeł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Po napisaniu postu ewakuowałam się na szybką piętnastkę, a przez temperaturę skończyło się na biegu katorżnika. Nie spodziewałam się takiego odzewu. Dziękuje! To co napisałyście daje mi wiele do myślenia... Odpowiem zbiorczo jeśli można (jak widać jestem nowa na forum). Odnośnie stroju. Wydaje mi się, że nie wyglądam jak flejtuch. Preferuję rurki, proste, bawełniane t-shirty (lubię szczególnie te z Zary), a moje tenisówki nie wyglądają jak wyjęte ze śmietnika. Jeśli noszę koszulki zespołów to tylko modele kobiece. Fryzury typu kucyk nie uznaje, mam włosy, albo rozpuszczone, albo związane w koczka (?). Do tego zawsze jakaś dyskretna biżuteria. I tak... nie maluję się, bo jak wspominałam - nie umiem. Jakiś czas temu postanowiłam zajrzeć do szuflady z kolorówką, bo w brew pozorom jakieś tam mazidła posiadam. Wiecie co usłyszałam, kiedy spotkałam się z kumplem? "Kto ci podbił oczy?".
Wracając na tory ubraniowe. Mam w szafie mnóstwo sukienek i spódniczek, niektóre sztuki mają kilka lat- nigdy nie założone. Pierwsza sprawa jest taka, że w takim stroju czuje się nie jak ubrana, a przebrana. A poza tym, wiecie jak wyglądają obecnie moje nogi? To się spadnie z roweru, to sobie człowiek trochę poklęczy, albo poczołga na strzelance, albo zwyczajnie zaliczy glebę (straszna ze mnie łamaga). Chodzenie na obcasach odpada. Mam 178 cm wzrostu. Wiem, że są kobiety wyższe i bez oporów zakładają wysokie buty (mam takie w rodzinie), ale ja nie umiem się przemóc. Ogarniać się czy nie? O to jest pytanie. Z jednej strony czytam, że będąc sobą spotkam w końcu jakiegoś właściwego pana, ale z drugiej strony, co się stanie jak i z nim się zakumpluje? Cały romantyzm szlag trafia. Czasami próbuję zachowywać się trochę tak nieporadnie, wzbudzać ten instynkt opiekuńczy w facecie. Na krótką metę działa, ale zawsze potem gdzieś wyłazi moja "twardość". Powoli zaczynam dostrzegać głębiej ukryty sens w tym co się w okół mnie ostatnio działo. Odnośnie robienia sobie nadziei. To on wyszedł z inicjatywą rozwinięcia naszej znajomości. Ja to tam już w ogóle sobie przestałam robić nadzieje, ale przynajmniej koleżanki mi zazdroszczą, że mam tylu kolegów... szkoda, że nic z tego nie wynika. Zwłaszcza jak to ktoś skwitował, że jestem delikatna jak tępy topór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tutaj masz mimo wszystko wybór. Możesz pozostać taka jaka jesteś,albo bardziej podkreślać swoją kobiecość.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez ruda alpaka Czas edycji: 2012-08-01 o 21:04 Powód: ponownie dodał mi się ten sam post |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie oni po czasie nie widzą w Tobie fajnej wyluzowanej normalnej dziewczyny, innej niż wszystkie tylko kumpla. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym na bank trafisz na kogoś, kto się w Tobie serio zakocha a nie odwali głupi numer po paru spotkaniach, mimo, że ja byłam niechlujnym kumplem, który upija się co kilka dni - mój tż mnie pokochał. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć z drugiej strony, to zależy co rozumiesz pod tym pojęciem. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Myślę, że problem nie koniecznie tkwi w ubiorze czy zainteresowaniach. Po prostu nie trafiłaś na tego jedynego dopasowanego do Ciebie, który w 100% zaakceptuje.
![]() Fajnie, że kręcisz chłopaków, podziwiają Cię za zainteresowania, luźny sposób bycia. Takie dziewczyny się podobają, jednak dla Twoich kolegów widocznie to nie jest odpowiedni materiał na dziewczynę. Hm, może spróbuj raz na jakiś czas zmienić stylówkę - adekwatną do osobowości, ale też zebyś dobrze się w niej czuła. Ja np. raz założę spódniczkę, bokserkę i koturny i usłyszę od kumpla "Ale fajnie dziś wyglądasz." a innym razem nałożę bokserkę, krótkie spodenki i trampki i kumpel powie "Fajne masz trampki" ![]() Mój TŻ lubi mnie zarówno w wydaniu sportowym jak i bardziej eleganckim. Wydaje mi się, że faceci lubią różnorodność. A Twoi kumple są przyzwyczajeni, że zawsze jesteś ubrana na luzie, i mało kobieco. Spróbuj czymś ożywiać strój. Neonowe dodatki, czy buty w intensywnym kolorze, albo zamiast zwykłego T-shirtu -koszula, czy bluzka opadająca na ramię - eksperymentuj - ale pamiętaj o najważniejszym! Masz się w tym czuć dobrze ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
A może spróbuj od czasu do czasu jednak założyć jakąś sukienkę, baletki zamiast trampek, koszulkę inną niż t-shirt? Nie chodzi o to, żebyś się przebierała na siłę, ale nie wierzę, że nie znajdziesz nic, co by Ci odpowiadało
![]() ![]() ![]() ![]() Co do makijażu, jeśli nie umiesz i nie lubisz, to nie musisz się malować. Tak jak mówisz, tusz + błyszczyk wystarczy. Ja od siebie polecam dodać odrobinę różu na policzki - bardzo prosty w nałożeniu, wystarczy lekko musnąć pędzelkiem i gotowe - a bardzo ładnie "rozświetla" buźkę. Zainteresowania masz ciekawe, i na pewno imponują niejednemu facetowi ![]() ![]() ![]() Nie wiem, ile masz lat, ale może taka "kobiecość" się jeszcze w Tobie obudzi? Właśnie jak spotkasz tego właściwego chłopaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Faceci widzą w Tobie osobę, z którą mogą konie kraść ale już jako kobieta jesteś dla nich za silna. A przynajmniej na taką pozujesz. Nie wiem jak to określić, w każdym razie nie ma dla nich miejsca jako rycerzy, którzy mogą obronić swą damę bo dama jest taka, że jeszcze by oprawcy sama w obronie chłopa mogła przywalić gdyby zaszła potrzeba ![]() Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2012-08-01 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ej no, ja też bywam dla niektórych moich kolegów kumplem. co nie zmienia faktu, że często ich proszę o pomoc w niektórych sprawach, bo prawda jest taka, że jestem życiową pierdołą i niektórych rzeczy nie ogarniam, poza tym często powołuję się na Bridget Jones - nie ma siły, żeby zapomnieli, że gadają z babą
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie dlatego weszłam po raz kolejny na ten wątek, żeby takie coś napisać, ale mnie uprzedziłaś - także podpisuje się pod tym ![]() ciągle na luzie i w trampkach to na poziomie facetów (oczywiście nie mówię tego negatywnie), ale jakbyś od czasu do czasu założyła balerinki czy sandałki i spódniczkę to wydaje mi się, że zauważyliby, że możesz być nie tylko kumplem, ale też super laską ![]()
Aparatka ![]() góra - aparat stały: 09.01.2012-16.09.2014 wkrótce dół - aparat ruchomy ![]() Edytowane przez czekoladniczka Czas edycji: 2012-08-01 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie tak czytam to jeszcze raz i myślę, że coś musi byc na rzeczy... Skoro nawet koleżanki mówią, że się zachowujesz jak facet. Po prostu widzą to ludzie obojga płci więc coś w tym musi byc.
Spróbuj (tak eksperymentalnie) ubrac szorty (jak piękna pogoda będzie) sandałki na powiedzmy 4cm koturnie (wygodne, a jednak noga jest wyżej i wygląda kobieco) i dopasowaną, jednokolorową bluzkę na ramiączkach. Może byc sportowa, zwyczajna, ale żeby z przodu i z tyłu była lekko wycięta. Dołóż kolorową bransoletkę i jakieś ciekawe kolczyki, rozpuśc włosy (chyba, że będzie bardzo gorąco, albo uważasz, że ładniej Ci w spiętych). Makijaż: weź jaśniutki, matowy cień (chyba, że masz ciemną karnację, albo jesteś opalona, to raczej w lekko połyskliwy jasny brąz bym celowała) i lekko pędzelkiem przejedź po powiece (tylko do jej załamania, a nie wysoko gdzieś). Jak niewygodnie Ci pędzelkiem to na wskazujący palec nabierz trochę cienia i rozetrzyj. Weź (w zależności od koloru włosów i brwi) czarną lub brązową kredkę. Dłonią tak jakby pociągnij powiekę na dół i od wewnętrznej strony zrób nad linią DOLNYCH rzęs delikatną kreskę. Leciutko wytuszuj. Weź odrobinkę bronzera. Zrób ustami rybkę, i w miejscach gdzie się lekko zapadają policzki od góry (kości policzkowej) do dołu zrób pociągnięcie dużym pędzlem. Jeśli uznasz, że za bardzo kontrastuje rozetrzyj lekko palcami. Dodaj błyszczyk. Idź do kosmetyczki (a czasami w fajnych zakładach fryzjerskich jest oferta) i wyreguluj sobie ładnie brwi (ale nie przesadnie), może zrób manicure? Nie żadne tipsy, źle byś się czuła. Ale po prostu ładnie zadbaj o dłonie. I wyjdź tak do ludzi (mimo posiniaczonych nóg, ewentualnie polecam maśc na siniaki z apteki). Potraktuj to jako eksperyment. Spróbuj. To tylko taka moja propozycja i instruktaż najprostszego makijażu jaki znam. O ile oczywiście masz ochotę na taki eksperyment, to tylko propozycja.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Sądzę, że dziewczęta trochę przesadzają z tymi "damami i rycerzami".
![]() ![]() ![]() Sama jestem trochę "męską" dziewczyną i nie uważam, żeby było to coś złego (zresztą Rickard Engfors w moim avatarze nie znalazł się przecież przypadkowo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.