|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Słuchowiska :)
Witam
![]() Zastanawiam się, czy Wizażanki lubią słuchowiska ... ? W dzieciństwie słuchałam bajek, wierszy i audycji radiowych, które nagrywali dla mnie Dziadek z Babcią ![]() Wróciłam do słuchowisk - z tą różnicą , ze dziś nie są to już kasety - a MP3 ![]() ![]() ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Słuchowiska :)
ojej
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do pytania
![]() W zerówce raczono nas takimi słuchowiskami, wtedy za tym nie przepadałam, ale już w podstawówce bardzo polubiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja tez bardzo lobię. A pamięta ktoś "Mikołajka" czytanego przez panią Irene Kwiatkowską? Świetne to słuchowisko było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiele było słuchowisk prowadzonych przez panią Kwiatkowską, wszystkie cudowne ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To ja pamiętam tylko Mikołajka
![]() Słyszałam że niedawno znów to puszczali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zajrzyjcie tutaj - nie są to, co prawda - słuchowiska... ale na pewno się uśmiechniecie...
- można oglądac fragmenty niektorych z nich ![]() http://www.nostalgia.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Słuchowiska kojarza mi sie głownie z radiem. Ja sporo slucham radia, za to praktycznie nie ogladam tv (bardzo okazjonalnie). Kiedys na rmf.fm puszczali kawalkami "Kod Leonardo da Vinci", tzn lektor czytal ksiazke nim jeszcze zostala ona wydana w Polsce. To miala byc taka forma promocji.
A slucham sporo teraz głownie wywiadow i komentarzy politycznych, rozmow rolowanych i wszystkiego tego co rano oferuje sluchaczom radio zet. To dosyc wygodne bo moge spokojnie szykowac sie przy radiu do pracy. Raczej ciezko zrobic makijaz czy umyc zeby czytajac rownoczesnie gazete czy ogladajac tv. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Jeeeee
Uwielbiam!! ![]() Gdzie można się natknąć ? Chyba w radio na jedynce? Rzadko jedynki słucham Parę miesięcy temu właśnie miałam puszczoną z neta jedynkę i bylo sluchowisko/ nie pamiętam tytulu-dialog matki z synem// to bylo ....niesamowite Tak sie zasłuchałam,że Wizaż/nawoływania mnie z pokoju /itp przegrały z kretesem. Siedziałam jak zamurowana i... słuchałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
W dawniejszych czasach Trójka regularnie po 19. emitowała Powieści w wydaniu dźwiękowym - taki radiowy serial.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Słuchowiska, które mam to prezenty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
moim pierwszym słuchowiskiem na kasecie był "Kubus Puchatek" inne jakie pamiętam to "Między burzą i kałurzą" oraz " w Karzełkowie" nie zapomnę też o kultowym w latach mojego dzieciństwa "6 dni z życia kolonisty" z Smoleniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Witamy nowa Wizażankę
![]() Niestety nie znam słuchowisk, ktore wymieniłaś... "Między burzą i kałużą" - brzmi ciekawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() polecam serdecznie "6 dni z życia kolonisty" dostępne jest w wersji cd,natomiast "Między burzą i kałużą" było wydane w latach 80 tych i prawdopodobnie już nie jest dostępne,ja po wymaglowaniu tej mc nagrałam na niej piosenki NKOTB ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
NKOTB - uwielbiałam ich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
moim również
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja nigdy słuchowisk nie lubilam. moze dlatego ze jestem bardziej wzrokowcem-lepiej wyobrazam sobie to, co czytam niz slyszę. dlatego od małego sama czytalam ksiazki a nie robila mi tego babcia czy mama do snu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Podbijam temat
![]() Ostatnio zaczęłam słuchać tych audycji, ale wybieram jedynie te z odgrywanymi rolami- za resztą nie przepadam. Polecam słuchowiska Polskiego Radia, żałuję jedynie, że pominęłam w ostatnią niedzielę fragment Dostojewskiego ![]() A Wy? jakich słuchacie? Jakie polecacie?
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem siedziałam do nocy i czekałam na ZGRYZ i bajkę o Żelaznym Karle Wasylu. ![]() Była tez seria kryminalna, chyba "Teatrzyk zielone oko". Za młodu, codziennie słuchałam na 1ce słuchowiska dla dzieci- czytali książki, albo montowali teatr radiowy - to u nich poznałam moją niegdysiejsza idolkę "Ronię córkę zbójnika" ![]() Teraz jakoś cięzko mi trafić, choć ciagle są przecież, a to teatr radiowy, a to czytają kawałki książek w IIIce. Tylko jakos czasu brak, zeby o danej godzinie codziennie usiąść i posłuchać kolejnej części.
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
ja mojemu szkrabkowi puszczam różne słuchowiska
zajrzyjcie tutaj: http://www.mamaebaby.eu/serwisy/pliki_z_g3m |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.