|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zgaga? Czy może reflus??
Mój Oskarek ma 1,5 miesiąca. Problem jest taki, że odbija mu się i zapach z buzi robi się nie przyjemny (jakimś kwasem) ale nie ulewa jedzenia!! kupy robi ciemne zielone. Czasem zanim się zabierze do jedzenia to wyrywa się od butelki aż w końcu po próbach dopiero je. Może mu piecze i łykanie sprawia mu ból? Ślini się, Wkłada sobie rączki do buzi? I tak wszystko naraz. Byłam z tym u lekarza ale jak to Ci lekarze zmieniałam mu mleko już 3 razy (teraz bebilon pepti). Na odpowiedź z tą kupą powiedziała żebym kupiła florę bakteryjną. Ciągle mi płacze już sama nie wiem co mam robić czaasami. Synek się męczy a ja czuję się bezradna echh... Może macie jakieś doświadczenie z tym związane?? Proszę o pomoc!!
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zgaga? Czy może reflus??
Witam
moja siostrzenica jak byla mala miala podobnie,odbijala ale nie ulewala,byla bardzo marudna,siostra myslala ze skoro nie ulewa to dobrze,dopiero wyprowadzil ja z bledu lekarz kiedy mala trafila do szpitala z zapaleniem oskrzeli,ze jesli jedzenie nie ulewa sie na zewnatrz to wcale nie znaczy ze nie cofa sie tresc pokarmowa moze powinnas udac sie jeszcze raz do dobrego pediatry i opowiedziec o wszystkich objawach? ja sie nie znam na tym za dobrze,tyle moge Ci podpowiedziec wiem tez ze siostrzenica miala takie badanie,cos ala gastroskopia,wrowadzali sonde przez nos do zoladka i monitorowali przez 24 godziny,i trzeba bylo zapisywac kiedy mala jadla,jesli tresc sie cofala to urzadzenie to zapisywalo,tylko z racji tego ze badanie do najprzyjemniejszych nie nalezy podobno najlepiej sie je wykonuje u malych dzieci u niej okazalo sie ze to wlasnie refluks,musiala byc leczona w tym kierunku ale mysle ze lekarz dobry powinen byc na tyle kompetenty,ze powie Ci jakie badania powinnas wykonac a kupki takie to nie wiem,wiele zalezy od jedzenia,ale jesli nie je nic po czym mogly by one miec taki kolor,to radze naprawde poszukac jeszcze raz dobrego pediatry i z nim sie skonsultowac
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-06-15 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie jak ma zieloną kupkę tzn. że coś jest nie tak.Choć z tego co gdzieś kiedyś czytałam zielone kupki mogą być też po mleku- chyba po nutrimagen,ale nie jestem pewna.
Refluks to zazwyczaj jest taki, żę dziecko ulewa i nie przybiera a zgaga u takiego małego bobasa nie wiem czy jest ? ![]() Bardziej bym pomyślała żę coś w mleczku jest co do końca nie trawi i stąd ten kwas... Tak mi się wydaję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zakup czegoś na florę bakteryjną jest dobrym pomysłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
samo ulewanie pokarmu na zewnatrz nie swiadczy o refluksie,male dzieci maja jeszcze niedojrzaly uklad pokarmowy,i kiedy sie najedza,odlozy sie je na plasko to pokarm sie cofa bo zwieracz zoladka jeszcze nie pracuje w pelni tak jak powinien,cofanie sie nie wielkiej ilosci tresci pokarmowej to normale,ale jak autorka zauwazyla,jej dziecko nie ulewa
a z nieprzybieraniem na wadze prawidlowym to tez jest roznie,bo moze ale nie musi to byc przyczyna innych schorzen,np alergii nam lekarka polecala biogaje ale ja nie widze po tym poprawy,a no i jest droga ![]()
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak właśnie takie mam ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Jeżeli chodzi o wagę to bardzo dobrze przybiera na wadzę apetyt to on ma nie mogę narzekać. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.