|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co się dzieje w tym roku?!
Nie wiem co się dzieje z wczasami, ludźmi i biurami podróży w tym roku, ale to jakiś kompletny chaos. Czekam jak co roku na jakiegoś lasta na lipiec, bo niestety jak zwykle urlop niepewny i w dodatku przymusowo w lipcu :-( Obserwuje różne oferty od wiosny już i bardzo rozczarowała mnie Itaka, która ma ceny wyższe niż w zeszłym roku i to sporo i nie wiedzieć czemu nagle znikają opcje wylotów z Katowic np. na Lanzarote, Gran Canarię itp. Nie wierzę, że nagle są wykupywane szturmem wycieczki... Ceny zamiast się choć minimalnie obniżać to jeszcze rosną im bliżej sezonu. Dziś patrzę - "zniknęła" Sycylia z Katowic. Zastanawiam się czy coś zostanie do lipca ;-) Z pewnością nie chcę jechać do Egiptu ani Tunezji, ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem co zostanie... Tui ma świetne lasty ale niestety na już... Neckermann i Rainbow mają drogo strasznie i się tak zastanawiam na ile to jest chwyt marketingowy a na ile faktycznie ludzie wykupują te wycieczki. Raz w tv mówią że biura przeżywają oblężenie, a za parę dni, że drogo strasznie i że pustki w biurach. W zeszłym roku w ogóle nie było takich zmian i huśtawek cenowych. Itaka mnie zawiodła bardzo... Zastanawiam się jeszcze nad biurem GRECOS - czy ktoś z Was był z tym biurem gdzieś?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: co się dzieje w tym roku?!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Ja bym się zastanowła nad wakacjami w Grecji, bo drogo a kraj (sytuacja polityczno-gospodarcza) bardzo niepewny. Nie wiem co się dzieje w tym roku. Raz (tak jak napisałaś) mówią, że biura mają się nieźle, dzisiaj mówili że wiele biur może ogłosić upadłość. W Wiadomościach mówili, żeby lepiej uważać z Grecją w lipcu bo Ateny mogą ogłosić upadłość -> skutek: brak kasy w bankomatach, paliwa, strajki -> upadłość hoteli, samoloty nie polecą, ogłoszenie upadłości przez biura podróży (bo ponoć to dla nich taniej niż ściągać turystów na własną rękę i płacić odszkodowania czy coś
). Trzeba będzie koczować na lotnisku. Wiadomo, że nie musi się tak zdarzyć i to czarny scenariusz, ale ja tam wolę nie ryzykować.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Bylam z Grecos na Rodos w zeszlym roku. Ialissos, hotel Sunshine Rhodes Vacation Clubs. Naprawde polecam ! Zarezerwowalismy na 4 osoby 2 pokoje 7 dni przed wyjazdem.
Jezeli chodzi o Kanary to polecam TUI, maja bardzo korzystne ceny. Jednakze na last minute polecam zajrzec naprawde last minute.. czyli w lipcu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że jest za wczesnie na lipcowego lasta. Teraz są całkiem fajne oferty...rok temu patrzyłam dla koleżanki w połowie lipca i nic nie było...najtaniej 2000 zł. Ja natomiast przez dwa razy upolowałam pod koniec czerwca majorke i rodos za ok 1300 zł z jedzeniem.
Chyba ludzie sie wzbogacili i wyjezdzają czesciej za granice na wypoczynek bo w sezonie lipiec-sierpień trudno trafić na dobrego lasta. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Lasty są ok. 2 tygodnie wcześniej, w lipcu i sierpniu nie liczyłabym na to, że upolujecie coś kilka dni przed, tak jest tylko w czerwcu/ wrześniu.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Od marca przeglądam oferty i powoli sie załamuje, im bliżej terminu kiedy chciałam jechać tym drożej i gdzie te lasty, troche żałuję, że wczesniej sie nie zdecydowałam bo juz jestem kilka stówek w plecy
![]() Jednak lipiec i sierpień w tym roku niezbyt optymistycznie sie zapowiada...szczególnie jeśli chodzi o Hiszpanię, Baleary czy Kanary.
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jakiegoś czasu śledzę oferty i róznież jestem rozczarowana tym co teraz się dzieje. Zazwyczaj latalam z last minute,ale to co sie dzieje w tym roku jest dla mnie niepojęte. Lasty są sporo droższe niż oferty,które oglądałam wcześniej ![]() I zgadam się, że oferty z wylotem z Katowic znikają nie wiedzieć czemu w tempie ekspresowym.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

). Trzeba będzie koczować na lotnisku. Wiadomo, że nie musi się tak zdarzyć i to czarny scenariusz, ale ja tam wolę nie ryzykować.