zniszczone dłonie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Medycyna estetyczna - medycyna przyszłości

Notka

Medycyna estetyczna - medycyna przyszłości Jak pozbyć się zmarszczek, utrzymać młody i naturalny wygląd skóry? Wszystko, co chciałabyś wiedzieć o medycynie estetycznej. Na Twoje pytania odpowiada Dr Iwona Marycz-Langner.

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 10:18   #1
basia_kaska
Przyczajenie

zniszczone dłonie

Mam bardzo zniszczone dłonie. Żadne kremy nie pomagają. Ostatnio moja kosmetyczna poleciła mi, żebym zainteresowała się zabiegami medycyny estetycznej. Wydawało mi się, że medycyna estetyczna zajmuje się raczej twarzą i zmarszczkami, czy się mylę? Czy są zabiegi, które mogą wygładzić dłonie?
basia_kaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:57   #2
slonce_1987
Przyczajenie

Dot.: zniszczone dłonie

a próbowałyście zabiegów w gabinetach kosmetologicznych z parafiną i peelingami, mogą być nawet skuteczne ja czasami też je robię zwłaszcza po generalnym sprzataniu w domku bo wtedy moje dłonie są straszne, wysuszone i popękane
slonce_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:46   #3
monroe_30
BAN stały

Mój typowo domowy sposób to olejek kokosowy starannie wmasowany w dłonie i na to bawełniane rękawiczki.
Taki zabieg do zastosowania na noc. Dłonie się w takim olejku idealnie wygrzeją i zregenerują. Proponuję kilka takich zabiegów po rząd.

Ja swoje rękawiczki zaczerpnęłam z juracji Paloma
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-paznokci.html

Gorąco polecam
monroe_30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 08:34   #4
Dr Iwona Marycz-Langner
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basia_kaska Pokaż wiadomość
Mam bardzo zniszczone dłonie. Żadne kremy nie pomagają. Ostatnio moja kosmetyczna poleciła mi, żebym zainteresowała się zabiegami medycyny estetycznej. Wydawało mi się, że medycyna estetyczna zajmuje się raczej twarzą i zmarszczkami, czy się mylę? Czy są zabiegi, które mogą wygładzić dłonie?
Oferta medycyny estetycznej nie ogranicza się tylko do zabiegów na twarz. Możemy je wykorzystywać do poprawy wyglądu całego ciała, w tym również skóry dłoni. Najlepsze zabiegi poprawiające wygląd rąk to peelingi, laser frakcyjny, i ostrzykiwanie kwasem hialuronowym.
Zabieg, który mogę Pani polecić to Hydrobalans. Wygładzi on Pani dłonie, przywróci optymalne nawilżenie, odbuduje ubytki kolagenu, nada im ładniejszy, zdrowszy wygląd. W zależności od wieku pacjenta, grubości skóry czy ilości fotouszkodzeń do zabiegu wykorzystuję produkty Restylane Vital lub jeżeli jest potrzebna mocniejsza rewitalizacja Restylane. Zabiegi te polegają na wstrzyknięciu pod skórę stabilizowanego kwasu hialuronowego, który naturalnie występuje w naszym organizmie. Nawilża on tkanki, przez co zwiększa ich elastyczność, rekonstruuje strukturę skóry oraz pobudza produkcję nowego kolagenu. W efekcie wygląd dłoni ulega zdecydowanej poprawie, skóra staje się gładka, nawilżona i jaśniejsza.
W celu osiągniecia najlepszych efektów polecam Pani serię 3 zabiegów wykonywanych co 3-4 tygodnie.
Dr Iwona Marycz-Langner jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:55   #5
monroe_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dr Iwona Marycz-Langner Pokaż wiadomość
Oferta medycyny estetycznej nie ogranicza się tylko do zabiegów na twarz. Możemy je wykorzystywać do poprawy wyglądu całego ciała, w tym również skóry dłoni. Najlepsze zabiegi poprawiające wygląd rąk to peelingi, laser frakcyjny, i ostrzykiwanie kwasem hialuronowym.
Zabieg, który mogę Pani polecić to Hydrobalans. Wygładzi on Pani dłonie, przywróci optymalne nawilżenie, odbuduje ubytki kolagenu, nada im ładniejszy, zdrowszy wygląd. W zależności od wieku pacjenta, grubości skóry czy ilości fotouszkodzeń do zabiegu wykorzystuję produkty Restylane Vital lub jeżeli jest potrzebna mocniejsza rewitalizacja Restylane. Zabiegi te polegają na wstrzyknięciu pod skórę stabilizowanego kwasu hialuronowego, który naturalnie występuje w naszym organizmie. Nawilża on tkanki, przez co zwiększa ich elastyczność, rekonstruuje strukturę skóry oraz pobudza produkcję nowego kolagenu. W efekcie wygląd dłoni ulega zdecydowanej poprawie, skóra staje się gładka, nawilżona i jaśniejsza.
W celu osiągniecia najlepszych efektów polecam Pani serię 3 zabiegów wykonywanych co 3-4 tygodnie.
Pani Doktor. jaki jest koszt takiej 3-zabiegowej serii?
monroe_30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:37   #6
Dr Iwona Marycz-Langner
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monroe_30 Pokaż wiadomość
Pani Doktor. jaki jest koszt takiej 3-zabiegowej serii?
Koszt zabiegów zależy od tego, jak bardzo zniszczona jest skóra dłoni a także od gabinetu, w którym zdecyduje się Pani poddać zabiegowi. Ceny są różne. Przy mało zniszczonych rękach wystarczy zastosować podczas zabiegu 1 strzykawkę, przy zniszczonej skórze –dwie. Cena w mojej klinice to 700 zł za strzykawkę, ale są gabinety w których podobno kosztuje nawet 1000zł.
Każdy zabieg w serii jest tak samo płatny.
Dr Iwona Marycz-Langner jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 15:35   #7
Gabi_Baby
Przyczajenie

Pani Doktor, czy temu zabiegowi mogą się także poddać mężczyźni? Czy efekt będzie u nich taki sam? Mój narzeczony ma bardzo zniszczone dłonie. Prowadzi firmę z branży budowlanej i wielokrotnie musi wykonywać ciężkie prace fizyczne. Bierzemy ślub we wrześniu i chciałabym, żeby ładnie wyglądał, a normalnie, czasem nie mogę patrzeć na jego ręce!

Odpowiedź eksperta jako uzupełnienie po zamknięciu forum:

Oczywiście, zabiegowi mogą poddać się również mężczyźni. Skóra mężczyzn różni się nieco od skóry kobiet - jest grubsza i ma więcej włókien kolagenowych, jednak również się starzeje i jeśli mężczyzna chce dobrze wyglądać wymaga pielęgnacji. Zniszczone ręce męża dzięki Hydrobalans staną się gładsze i bardziej nawilżone.
Jeśli biorą Państwo ślub we wrześniu, to zalecam rozpoczęcie terapii już teraz, ponieważ tak jak pisałam wcześniej, najlepsze efekty osiąga się po serii 3 zabiegów wykonywanych co 3-4 tygodnie.

Edytowane przez AgaZ
Czas edycji: 2012-07-05 o 14:59
Gabi_Baby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 12:40   #8
Littaleya
Raczkowanie

Witam a ja przez przypadek odkryłam dobry sposob na zniszczone dłonie . A więc pewnego wieczoru skończył mi sie krem do rąk i w szufladzie miałam tylko maść z witamina A , posmarowalam dłonie i poszłam spać , ale ze jakoś tak nie było czasu na zakupy nadal nie kupiłam kremu do rąk i nadal smarowalam dłonie tą maścia . I po kilku dniach , po 5-6 uświadomiłam sobie ze moje dłonie są w super stanie , mialam przebarwienia na grzbietach dłoni , takie jakby piegi i juz ich nie mam , skora sie ujednoliciła a paznokcie stały sie twarde i błyszczące . I nie kupiłam juz kremu tylko kolejną tubkę maści i używam juz na stałe . Rownież usta smaruje tą maścią i naprawdę jest to pierwsze smarowidło , które sobie poradziło z moimi wiecznie suchymi ustami. I to wszystko za jedyne 2,99 zł tyle ostatnio zapłaciłam . Naprawdę polecam maść z wit. A

Edytowane przez Littaleya
Czas edycji: 2012-06-30 o 12:41
Littaleya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 22:06   #9
Hasuni
Raczkowanie

Kiedyś dopadło jakieś takie "coś" moje dłonie, co najpierw objawiało się nadmiernym wysuszeniem, później rozdwajaniem paznokci, wreszcie zaczęła pękać mi skóra pomiędzy palcami a paznokcie zeszły. Nic nie pomagało, wreszcie pan dermatolog, jakby już w ostatnim kroku desperacji polecił mi moczenie dłoni w ciepłym krochmalu. Pomogło. Teraz gdy tylko moje dłonie choć trochę robią się spierzchnięte moczę je przez po kilka-kilkanaście minut w krochmalu przez kilka dni. Na noc smaruję dłonie ciepłą oliwą z pestek winogron i zakładam bawełniane rękawiczki. Dłonie odzyskują gładkość. Nawet pozadzierane skórki przy paznokciach się goją.Wiem, ze to może wydawać się głupie, ale na mnie działa świetnie.

Edytowane przez Hasuni
Czas edycji: 2012-06-30 o 22:10
Hasuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 09:28   #10
Soulfly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Littaleya Pokaż wiadomość
Witam a ja przez przypadek odkryłam dobry sposob na zniszczone dłonie . A więc pewnego wieczoru skończył mi sie krem do rąk i w szufladzie miałam tylko maść z witamina A , posmarowalam dłonie i poszłam spać , ale ze jakoś tak nie było czasu na zakupy nadal nie kupiłam kremu do rąk i nadal smarowalam dłonie tą maścia . I po kilku dniach , po 5-6 uświadomiłam sobie ze moje dłonie są w super stanie , mialam przebarwienia na grzbietach dłoni , takie jakby piegi i juz ich nie mam , skora sie ujednoliciła a paznokcie stały sie twarde i błyszczące . I nie kupiłam juz kremu tylko kolejną tubkę maści i używam juz na stałe . Rownież usta smaruje tą maścią i naprawdę jest to pierwsze smarowidło , które sobie poradziło z moimi wiecznie suchymi ustami. I to wszystko za jedyne 2,99 zł tyle ostatnio zapłaciłam . Naprawdę polecam maść z wit. A
zgadzam się, ja też używam maści z witaminą A na usta i dłonie i jest świetna na takie suche i zniszczone dłonie pomaga też smarowanie dłoni ciepłą oliwą z dodatkiem witaminy A i E a na to bawełniane rękawiczki na całą noc

Take me to the magic of the moment...

Soulfly jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna - medycyna przyszłości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości