|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Polski Turniej Wypieków -TLC
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek
muszę przyznać, że bardzo mi się podobało, a ciasta wyglądały pyyysznie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Polski Turniej Wypieków -TLC
Ja oglądałam i podobało mi się bardzo. Ten program przypomniał mi jak bardzo lubię piec ciasta. Niestety ostatnio przez natłok obowiązków kompletnie zaniedbałam pieczenie. Także PTW jest dla mnie inspiracją do powrotu do mego małego hobby jakim jest pieczenie. Jutro o 21:30 kolejny odcinek, będę oglądać na pewno, a Wy?
Dodam jeszcze, że zawodnicy bardzo sympatyczni w większości mi się wydawali, zwłaszcza taka szczupła dziewczyna i pani stomatolog bardzo mi się podobały. Dwaj panowie, którzy odpadli również wzbudzali sympatię. Bardzo pozytywny jest ten program. Nawet mój mąż się wciągnął w pierwszy odcinek ha ha Edytowane przez Sondra Czas edycji: 2012-10-16 o 15:39 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Akurat jutro nie będę miała okazji obejrzeć, ale nagram sobie i na pewno potem zobaczę,co i jak. Ciasta czekoladowe-mmm
Podobały mi się też te wstawki, np. historyjki o serniku z serka topionego. Bardzo fajna sprawa! |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
drugi odcinek także mi się podobał
![]() chętnie skubnęłabym trochę takiej czekolady ![]() i wiecie co mi się jeszcze podoba? Nie ma chamskich jurorów! Nawet jak coś jest nie tak, to mówią o tym bardzo uprzejmie. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Niestety nie miałam przyjemności oglądać tego programu, ale oglądam master szef i rzeczywiscie jak sie oglada te potrawy to az slinka cieknie ![]() a jesli chodzi o jurorow uwazam, ze powinni byc surowi, jak w master chef - bo to jest motywacja dla osob, ktore rzeczywiscie chca cos osiagnac, a jesli ktos po kilku slowach reprymendy jest w stanie sie poplakac, to znaczy ze nie wierzy w siebie, swoja pasje, umiejetnosci itp. Uwielbiam master chefa i uwazam ze Michel Moran to najlpeszy z jurorów http://masterchefpolska.pl/siodmy-odcinek-opi/ - w ostatnim odcinku wykazal sie prawdziwym profesjonalizmem i bardzo fajnie pomagal uczestnikom
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedyny minus jest taki, ze oglądając mam dziką ochotę na coś słodkiego . Nawet Marta Grycan w tym programie mi się podoba, pasuje idealnie. Jakie ciasta będą w nastepnym odcinku ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
nie. stanowczo, nie. Nie podoba mi się.
Jakoś mnie fabuła nie podchodzi, Gąsowski i Grycan nie przekonują mnie zupełnie. Wszystko to jakieś sztuczne... Nie wiem.. jestem na NIE.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Wg mnie prowadzący są tacy sobie, widać,że to debiut w przypadku Marty, ale ja nie oglądam dla prowadzących
![]() były już serniki i ciasta czekoladowe, tych tart w następnym odcinku nie jestem bardzo ciekawa..czekam na drożdżowe
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę wkurza mnie Lucyna - nieskromnie mówi że jest najlepsza i ciekawe czy ci faceci byli najgorsi...bo dziwne że w dwóch odcinkach żadna kobieta nie odpadła.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to przypadek, że akurat faceci odpadli.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Wszyscy faceci byli sympatyczni i czasami trochę w swoich działaniach nieporadni więc szkoda, że odpadli wszyscy, z nimi byłoby pewnie śmieszniej. Dzisiejszy odcinek obejrzę, tarty bardzo lubię i jeśc, i piec więc jestem ciekawa zwłaszcza, że w zapowiedzi widziałam coś co wydało mi się tartą z kwiatami cukinii
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
i jakie wrażenia?
chętnie zjadłabym kawałek takiej tarty z serem ![]() natomiast ten tort, który robiły jako drugie zadanie- jadł go ktoś? wydaje mi się,że jest bardzo zapychający, kruche ciasto i śmietana..pasowałoby coś kwaśnego
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Generalnie, to wciąż jestem na nie. No nie mogę się przemóc.
Zdaje się, że zakończę przygodę z oglądaniem. w międzyczasie spróbuję swoich sił w wypiekach i zobaczymy co z tego wyniknie. ![]() Na początek tarta jabłkowa.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
A ta śmietana nie byla doprawiona cytryną? Sądzę że to coś w stylu karpatki w smaku - slodkie, a jakie dobre!
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Śmietana była z cytryną, więc raczej było bardziej kwaśne niż słodkie.
Po ostatnim odcinku muszę przyznać, że Lucyna ma najciekawsze pomysły i dużą odwagę przy łączeniu składników, jej tarta z kwiatami cukinii wyglądała obłędnie. Jutro tradycyjnie oglądam |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Obejrzałam (nie wiem który to był odcinek) i Turniej zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie Jak dla mnie to zadania trudne, ale widzę, że sobie radzą
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet dziś oglądałam Fajna jest Olga, zawsze się tak cieszy a zadanie 2 strasznie trudne dali
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może dlatego że kocham piec ![]() A drugie zadanie było bardzo trudne |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
a kojarzy ktoś, co tak właściwie jest nagrodą, oprócz tytułu?
i jeszcze taka rzecz- trochę mnie drażni, że one wszystkie mają rozpuszczone włosy podczas pieczenia. Sama mam włosy do ramion i zawsze je w kuchni związuję, a co dopiero takie dłuższe... |
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale cóż dziewczyny chcą się ładnie prezentować w tv . We wczorajszym odcinku najbardziej podobały mi się piękne okoliczności przyrody, cudna zieleń gdy za oknem mamy to co mamy... Drugie zadanie wczoraj przerosło dziewczyny. Bardzo apetyczne było ciasto Magdy czekoladowe z gruszkami i pewnie jest proste do wykonania. Może ktoś zna przepis na coś takiego?
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam info w internecie: "Zwyciężczyni otrzyma nagrodę pieniężną oraz tytuł najlepszego mistrza w pieczeniu ciast."
Ciekawe ile $
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
pewnie z 10tys zł, bo jakby było więcej, to już by o tym trąbili na okrągło
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie tak ![]() Chociaż w TLC leci też program Polaków awantury o mieszkanie, gdzie męźczyzna dostaje 40tys na remont to chyba dość sporo jak na taki program, bo oprócz dostania się tam i zremontowania mieszkania nie trzeba z nikim rywalizować
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
i za tydzień ostatni odcinek-ale zleciało
jak myślicie, kto wygra?wg mnie chyba Lucyna. |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz może gdzie można obejrzeć ten program w internecie?
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Tak teraz szukam i tutaj widzę odcinek pierwszy i drugi http://megaseansik.pl/category/seria...rniej-wypiekow
A reszta chyba jest na chomiku
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że w tym odcinku parę razy jej nie wyszło.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

muszę przyznać, że bardzo mi się podobało, a ciasta wyglądały pyyysznie

. Nawet Marta Grycan w tym programie mi się podoba, pasuje idealnie. Jakie ciasta będą w nastepnym odcinku ?

Jakoś mnie fabuła nie podchodzi, Gąsowski i Grycan nie przekonują mnie zupełnie. Wszystko to jakieś sztuczne... Nie wiem.. jestem na NIE. 

nawet dziś oglądałam
to chyba dość sporo jak na taki program, bo oprócz dostania się tam i zremontowania mieszkania nie trzeba z nikim rywalizować