|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rozdzielenie dwóch pokoi z wspólnym wejściem
Mam tutaj obrazek tego jak wygląda mieszkanie, żeby łatwiej można było zrozumieć o co mi chodzi, mianowicie:
![]() Uploaded with ImageShack.us Jak widać na rysunku jest jedno wejście do do pokoju nr 1 oraz jedno wejście z pokoju nr1 do pokoju nr 2. I teraz chodzi mi o to, żeby rozdzielić/oddzielić jakoś sensownie te pokoje, tak żeby nie trzeba było przechodzić przez pokój nr 1 do pokoju nr 2. Najbliższy jestem ścianki z karton gipsu, ponieważ zależy mi też na tym że jeżeli oddziele te pokoje właśnie karton gipsem to chciałbym zrobić jeszcze jedne drzwi. Wyglądało by to tak: ![]() Uploaded with ImageShack.us Jednak jestem otwarty na inne propozycje, bo ścianka z KG, futryna, drzwi itd będzie troche kosztować, jeżeli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł (niekoniecznie tańszy) to bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rozdzielenie dwóch pokoi z wspólnym wejściem
Dwie ścianki pod katem 45 stopni do dotychczasowych, a w nich dwoje drzwi - na rysunku gruba kreską naszkicowane. Powinno się zmieścić.
![]() Uploaded with ImageShack.us |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
DOMator
|
A jaki bieg mają schody? Może da się wybić drugi otwór drzwiowy częściowo pod schodami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Elfia4, Niestety drugiego otworu nie da sie przebic bo schody wlasnie w tym miejscu ida do gory.
Jagonis, nie ma mozliwosci postawienia scianek pod katem 45 stopni poniewaz w pokoju nr 2 na tej scianie stoi szafa na niemalze calej jej dlugosci i nie ma mozliwosci postawienia jej w zadnym innym miejscu. Czy ktos ma jeszcze jakies pomysly? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Skoro szafa przeszkadza, to chyba nie masz innego wyjścia jak zrobić tak, jak narysowałaś. Niestety jeden pokój znacznie się zmniejsza. Drzwi na korytarz są wtedy zbędne - drzwi wywalić i poszerzyć otwór jeśli się da, jedna dziupla mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.