![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
chorobliwa zazdrość faceta...pomocy!
jj
Edytowane przez majka0490 Czas edycji: 2012-10-09 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chorobliwa zazdrość faceta...pomocy!
To jest chorobliwa zazdrość. Skoro jest w stanie tak kontrolować Cię na odległość pomyśl, co będzie jak będzie Cię miał 'pod ręką'. Uciekaj, kobieto, bo to może się źle skończyć! Każdy ma prawo do swojej prywatności, a on Ci tę prywatność zabiera, w dodatku nie ma w tym związku zaufania.
A teraz tak szczerze mi powiedz: jesteś szczęśliwa?
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnie zdanie: mam nadzieję, że to prowokacja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
które wszystko misiaczkom wybaczą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie odejdziesz od niego, to zerwij z kontakt z wszystkimi koleżankami, żadnych pogaduszek na fb, no chyba, że on ci będzie dyktował co masz pisać. Zakupy tylko z nim, żadnych spódniczek, sukienek, dekoltów, bo jeszcze jakiś facet sie zatobą obejrzy. Najlepiej to z domu nie wychodź, odetnij neta, bo możesz przypadkiem zobaczyć jakiegoś faceta, a niech jeszcze z gołą klatą będzie, to już awantura murowana. Z twojej winy oczywiście.
Zmień siebie, to może facet wreszcie doceni i przestanie się ciebie czepiać- no istna sielanka. Bo na jego zmianę- nie ma co liczyć. Gdzie niektórzy mają mózg, serio pytam...
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jestem szczęśliwa, jak jestem przy nim. Traktuje mnie jak księżniczkę, jest nam naprawde wspanialale...pieklo przezywam jak jestem tutaj-wszystko moze okazac się problemem. Tłumacze sobie to tym, ze dzieli nas taka odległość i że przez to naprawde uderza do głowy. Ja sama wariuje na myśl, że on jest tak daleko... Daje sobie szanse, za 3 tyg wyprowadzam sie do niego. Chcę isc do pracy i tak naprawde chyba wtedy wszystko się okaże...z drugiej strony zadaje sobie pytanie, czy tacy ludzie jak on nie zasługują na miłość?? Byłam 2 lata w związku, gdzie facet nie interesował się mną, no i między innymi dlatego się rozpadł...sama nie wiem co jest lepsze, zero zainteresowania czy aż takie, przesadne? wiem,ze najlepiej gdyby bylo pośrodku, ale nie da sie miec wszystkiego, nie ma ideałów... sama nie wiem co mam robić, bo kocham Go a jak na niego patrze czuje sie naprawde szczesliwa ze mam Go koło siebie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem słowa nie mogę... Jesteś ubezwlasnowolniona czy jak? Po co mu dalawas hasła, bo miś chciał?
Żałosne jest takie coś, nie wiem jakiej rady oczekujesz, bo nikt nie da Ci magicznego eliksiru na zmianę zachowania tego buraka. Zatem mecz się dalej w imię Waszej cudownej miłości... Sent from my SK17i using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hasła dałam mu po tym, jak dowiedział się o czymś o czym wcześniej nie wiedział. Niestety na początku naszej znajomości , mimo tego że już coś do niego czułam nie byłam 100% fair. Na jednej z imprez dałam numer nowo poznanemu chłopakowi. Niestety sama nie potrafię odpowiedzieć na pytanie po co , dlaczego i w jakim celu. Nie chciałam nowych znajomości bo czekałam na niego. On się o tym dowiedział. Czuł żal...i po tym zaczęła się kontrola. Więc widzę również trochę winy w sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Znajomych Ci dobiera, ma Twoje hasła do portali społecznościowych, kłóci się z Tobą o wszystko... A Ty chcesz się do niego wyprowadzić za granicę. W efekcie najprawdopodobniej już zupełnie odetniesz się od znajomych i zupełnie uzależnisz się od własnego faceta. Naprawdę chcesz tego? Chcesz takiego życia?
---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Cytat:
![]() Skoro teraz facet znajomych Ci wybiera, to skąd wiesz, że za kilka tygodni nie zabroni Ci spotykania się z rodziną? Pracowania? Nie masz odczucia, że to, co robi Twój facet jest chorobliwe? Masz, napisałaś o tym w tytule wątku... Więc...? O co chodzi? Dlaczego nadal w tym tkwisz? Nie uważasz, że w tym momencie instynkt samozachowawczy powinien już bić na alarm?
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my SK17i using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głupie jest twoje myślenie, że upatrujesz winy w sobie, a nie widzisz, że jesteś z psycholem. Głupia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Byłam w podobnej sytuacji do Twojej.
Ostatecznie doszłam do wniosku że jego zaborczość wiąże się z niskim poczuciem wartości i kompleksami. jest taki paradoks, że im bardziej starasz się mu pokazać że nie ma się czego obawiać z twojej strony, tym większe podejrzenia on ma i więcej chce Ciebie ograniczać. Nie zgadzaj się na wszystko co mówi, a juz na pewno nie zrywaj kontaktu z innymi znajomymi. Nie tłumacz się ze wszystkiego. To taki głupi problem, że im bardziej sie starasz i pokazujesz że Ci zależy - w tym mniejszej klatce on Ciebie zamyka... Daj sobie troche spokoju i przestań robić wszystko to co Ci narzuca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dawanie haseł do czegokolwiek człowiekowi, którego wtedy mało znałaś jest po prostu tak bezmyślne, że trudno to nawet jakoś skomentować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
nie wiem po co odpisujecie tej dziewczynie, skoro wiadome jest, że ona z tym popaprańcem ma zamiar zmarnować swoje życie. droga wolna, każdy robi to co chce!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo przecież misiu jest jej całym światem i nie wyobraża sobie życia bez niego. Więc będzie dalej tkwić z toksycznym człowiekiem, bo niskie poczucie wartości mówi jej, że inaczej zostanie sama i będzie gorzej.Takich wątków jest mnóstwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jestem tu , aby posluchać co na ten temat sądzicie, a najcenniejsze są rady tych, które były lub są w podobnej sytuacji. Bo nie jestem jedyna...Co robić, jak serce chce, a rozum może i podpowiada co innego...Każda umie doradzać dopóki sama nie znajdzie się w takiej lub podobnej sytuacji. Dlatego proszę , darujcie sobie komentarze, że jestem głupia, nienormalna itp. Za wszystkie wypowiedzi oczywiście dziękuje
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Nie mam poczucia niskiej wartości i nie boję się, że zostanę sama. Właśnie, takich wątków jest mnóstwo, więc problem istnieje, często zdarzają się takie związki i dużo dziewczyn ma wątpliwości, jedne mają siłę i to kończą, inne nie, być może później żalują, być może cieszą się, że to przerwały.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-06-29 o 13:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Poznasz kiedyś normalnego faceta, to będziesz żalować, że zmarnowałaś tyle czasu z kretynem, który cię kontroluję.
Tak, tez to przeszłam ![]() Chorobliwi zazdrośnicy się NIE zmieniają ![]() Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2012-06-29 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
ma zielone pojęcie
|
Jeśli posłuchasz serca:
Jeśli posłuchasz rozumu:
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Rozważam to dlatego, że takie sytuacje mają miejsce tylko wtedy gdy ja jestem tu a on tam. Gdy jesteśmy ze sobą 2,3 czy 4 tygodnie wszystko jest ok ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jest ok, bo słuchasz się go jak wierna służka i tyle; spróbuj pokazać własne zdanie, inny pogląd, gdy jesteś z nim- szybko zostaniesz sprowadzona do tego, kim w tym związku jesteś : "pomietłem". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Tym bardziej, że facet ma 27 lat, nie jest nastolatkiem, nie liczyłabym na zmianę
![]() Powodzenia autorko. Zawalcz o siebie, aby mieć fajne życie. Uwierz, że można inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, nie mam więcej pytań chyba, tylko nie pisz, proszę, że masz poczucie własnej wartości; mój pies więcej siebie ceni, bo nie da byle komu do siebie podejść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ze swojej strony dorzuce tylko: Facet się nie zmieni!!!
I powiem tylko że jeśli tak bardzo Cię kontroluje to bardzo możliwe że sam nie jest fair! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() I zauważ, że nic nie dzieje się bez przyczyny. To, że facet Cię maniakalnie kontroluje, gdy jesteś daleko od niego, z czegoś musi wynikać. Moim zdaniem z tego, że on Ci zwyczajnie nie ufa i do tego czuje potrzebę posiadania kontroli nad Tobą. Myślisz, że związek, w którym nie ma zaufania i w którym jest potrzeba kontrolowania wszystkiego, co robi druga osoba, ma w ogóle sens?
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
jeju, dlaczego tak wiele młodych dziewczyn decyduje się na życie z psycholami? Gdzie wasz instynkt samozachowawczy?
Gdzie pragnienie spędzenia jedynego życia z kimś, kto Was będzie traktował po ludzku, z miłością... Na cholerę Wam faceci z problemami...??? Ostatnio jest wysyp podobnych wątków. ![]() Czy waszym celem życiowym jest udupienie się z psycholem, który będzie wąchał wasze majtki, jak wróci z delegacji (albo ty wrócisz)?? Dziewczyny, życie na prawdę może być fajne. A Normalni faceci istnieją... Szanujcie się.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.