|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wakacje - czyli ABC rzeczy zabrania na obóz za granicę
Jak wiecie wakacje za pare dni,a co za tym idzie - obozy. Coraz popularniejsze stały się te zagraniczne,również ja się na niego skusiłam i jadę już po raz drugi. Tak więc czego nie może zabraknąć w naszych walizkach? Co może nam się przydać,na co uważać i co najlepiej wziąć ze sobą na plaże?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje - czyli ABC rzeczy zabrania na obóz za granicę
Właściwie zastanawia mnie sens takich wątków (któregoś już z kolei). Ja biorę to, co będzie mi potrzebne i myślę, że każdy powinien robić to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nadal tego nie wiesz jadąc drugi raz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się,co wy uważacie za najpotrzebniejsze,a reszta może przeoczyć,więc nie hejtujcie nie wiecie co odpowiedzieć.;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Pieniądze, bo jedzenie na obozach jest zazwyczaj ohydne. Plus prowiant na drogę, bo pewnie jedziesz autokarem. Ja zawsze brałam całą zgrzewkę wody mineralnej i kilka kolorowych napojów, wrzucałam to pod siedzenie, a miałam trochę zapasu po przyjeździe (bo wiadomo, na napojach nie można oszczędzać w takim klimacie, ale można trochę pomóc finansom). Do tego przydatna jest saszetka na biodra albo taka mała płaska torebka na szyję na paszport czy pieniądze podczas zwiedzania - w plecaku takich rzeczy nie warto trzymać, to zbyt ryzykowne. Do tego warto mieć zapasowe baterie, jeśli będziesz dużo używać aparatu czy komórki, bo w upale szybciej się rozładowują. Plus kremy przeciwsłoneczne i po opalaniu w zapasie, w krajach euro takie rzeczy są okropnie drogie. Warto też mieć paczkę podpasek/tamponów, bo często przy zmianie klimatu pojawiają się plamienia czy nawet okres. Jeśli chodzi o ciuchy, to zawsze brałam tego za dużo, naprawdę na takie 10 czy 12 dni nie trzeba 20 koszulek i trzech par spodenek, zazwyczaj cały dzień spędza się i tak w stroju kąpielowym. Poza tym zawsze można przeprać w razie czego, zamiast nie mieć potem miejsca na pamiątki. Dobrze też mieć oczywiste leki, ja jako dziecko lekarskie zawsze miałam tego trochę za dużo, ale i tak niezbędnikiem wydają mi się tabletki na biegunkę, coś na zakażenie dróg moczowych i Panthenol, czyli "uroki" takich wyjazdów.
Bazuję na własnych doświadczeniach oczywiście.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.