![]() |
#1 | |
bez kija nie podchodz
|
![]() Grażyna Żarko - hit youtube'rów ostatnich miesięcy okazał się farsą
Z pewnością większość z Was kojarzy hit ostatnich miesięcy - Grażynę Żarko - "katolicki glos w internecie" czy jakoś tak.
Dzisiaj odkryłam film( pewnie wiekszośc z Was już go widziała ) o tym, ze Grażynę Żarko gra miła, starsza pani a wszystko to było zrobionę pod projekt mający niby uświadomić internautów, że w sieci panosi się kupa oszustów. LINK DO FILMU : KLIK FILMIK "GRAŻYNY ŻARKO " ( wybrane ) -KLIK -KLIK -KLIK Ja uważam, że twórcy nie spodziewali się takiego rozwinięcia akcji i nieświadomie badz swiadomie skrzywidzili ta kobietę - "psycholi" nie brakuje, nie każdy będzie w stanie zrozumieć, że to fake Co o tym wszystkim myślicie ?Dla mnie trochę przedobrzyli, a i tak to wiele nie wniesie. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grażyna Żarko - hit youtube'rów ostatnich miesięcy okazał się farsą
Od początku wiedziałam, ze to fake. Babka nawet kamery dobrze ustawić nie umiała, ale muzykę wkleić i powycinać fragmenty filmu już tak. Poza tym tam był filmik, gdzie ta Baśka oblewała wodą Grażynę? Trochę to dziwne, że się spotkały.
![]() Ale ludzie i tak się emocjonują, rzeczywiście niektorym ciężko przetłumaczyć... niemniej uważam, że wiele komentarzy było zbyt wulgarnych i ludzie przeginali. Sama śmiałam się z tego co ona gadała, ale bez przesady. Z chamstwem i tak się nie wygra....
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-07-21 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Słabi ci reszyszeszy.... No i w ogóle cały ten pomysł jakiś... Biedny taki. A kobietę dopiero teraz poznałam
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- ale najbardziej byłam w szoku jak gadu gadu oszalało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wiadomo było, że to fake zaraz jak się pojawiła u Baśki
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Projekt... Nic to nie wniosło ( naprawdę miało?), a z kobiety zrobili pośmiewisko. Kompletnie bez sensu, 'reżyser' od siedmiu boleści.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ci reżyserzy wydają mi się bardzo cynicznymi ludźmi. Pomysł może i mieli ciekawy ale nie przemyśleli do końca konsekwencji swojej prowokacji. Szkoda mi tej kobiety- myślę, że jakieś hipotetyczne zagrożenie dla niej istnieje, bo przecież potencjalny oprawca może nie obejrzeć/ nie zrozumieć filmiku o tym że Grażyna to fake.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Cynicznymi? E tam para młodych chłoptasiów wymyśliła sobie że są artystami i zrobią projekt.
Który wypadł bardzo słabo. Doprowadził kobietę do płaczu. I być może zniszczy jej życie. Przesłanie beznadziejne. I tak nikt go nie odbierze. Szkoda gadać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
bez kija nie podchodz
|
Bardzo współczuje tej kobiecie, jest rozpoznawalna niczym Pablo z " jem zupę "
![]() Wyobraźcie sobie co musiała czuć jak pół polskiej mlodzierzy wyzywało ją od najgorszych i nie szczędziła słow. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz kobietę widzę.
Według mnie, chłopaki mieli pomysł, ale źle do niego podeszli i sytuacja naprawdę wymknęła im się spod kontroli. Jestem w szoku tą naiwnością i brakiem kultury ludzi w internecie. Ile nienawiści przez nich przemawia, zamiast potraktować to z przymrużeniem oka, jako zwykłą prowokację, to ludzie szaleją. Z chamstwa nie da się wyleczyć. Biedna kobieta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem pomysł na projekt był fajny, ale nie przewidzieli że na świecie istnieje aż tylu chamów i psycholi.
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
I ostatecznie chyba nic nikomu ten projekt nie uzmysłowił, więc jaki był jego cel oprócz wypromowania reżyserów? Bez sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ludzie są naiwni i łykają wszystko co jest w internecie.
I w ogóle dziwię się jak można emocjonować się głupkowatymi filmikami w internecie do tego stopnia, by poniżyć, wyśmiać, albo stworzyć swój własny (jeszcze bardziej głupkowaty) filmik na temat autora. Jakby nie można było po prostu wcisnąć czerwonego x i nigdy już nie wracać do filmiku. Ale nie, trzeba stworzyć swój własny filmik, w którym trzeba udowodnić jacy to jesteśmy fajni i inteligentni. I nudni przy okazji. Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2012-07-21 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Żeby nie było -nie usprawiedliwiam tych szczeniaków którzy wyzywali "Grażynę Żarko" [chętnie bym im takie wpier*&%$ spuściła...], jednakże moim zdaniem reżyser nie opamiętał się w porę... Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2012-07-21 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz słyszę o tej kobiecie (jakoś nie interesują mnie kanały na youtube) i obejrzałam dzisiaj tylko ten ostatni filmik, w którym cała prowokacja zostaje ujawniona, ale domyślam się jaką postać miała grać pani Grażynka. To, co mnie uderzyło to:
1. Seryjnie boję się teraz o życie tej kobiety... Wiadomo, nie udostępniono jej prawdziwych danych, ale prawdziwych hejterów chodzi po świecie mnóstwo, i niema pewności że nie napotka jakiegoś w ciemnej uliczce... Miałam wrażenie, że twórcy filmu ją wykorzystali, bo ona sama nie zdawała sobie sprawy z tego, na co się szykuje. Nie ma się co dziwić: starsza, poczciwa kobieta, nie musi mieć bladego pojęcia o tym jakie g... można napotkać w internecie. Pominę już fakt, że większość młodych hejterów mogła nawet nie zrozumieć tej prowokacji i ich złość wobec tego, że zostali zrobieni w balona może być wycelowana właśnie w postać tej kobiety, która zagrała Grażynkę. 2. Jestem w szoku ile debili i ich nienawiści mamy w społeczeństwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Buc
|
Cytat:
no sorry, ale nikt tej Pani nie zmuszał do tego, żeby weszła w ten projekt. swoją drogą bardzo słaba prowokacja, brak myślenia z obu stron a hołotę w naszym kraju to mamy straszną.
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
To prawda, nikt jej nie zmuszał, ALE wydaje mi się że chłopaki słabo jej wyjaśnili co może nastąpić po puszczaniu w sieć tak kontrowersyjnej treści. Widać na tym filmie (dokładnie od momentu 4:15), że tłumaczą jej że nie będzie się podobało i że mogą być negatywne komentarze, a ona tylko potakuje, ale czy jako osoba starsza i niezaznajomiona z internetem jest w stanie sobie wyobrazić REALNIE co się będzie działo?! Nie sądzę. I dlatego uważam, że ja wykorzystali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie, ale czy 50 kilku letnia Pani, regularnie serfuje po internecie i wie co się tam dzieje? Wątpię, że ona była w pelni świadoma, co mogą wywołać te filmiki. ![]()
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-07-21 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Ja też ![]() Aż lapka zacielo ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Buc
|
Cytat:
Cytat:
tak czy siak, mam nadzieję, że tej Pani nic się nie stanie a geniusze prowokacji, zanim się za coś innego zabiorą to dokładnie przemyślą co robią.
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-07-21 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Byłam w szoku, jak zaczęłam czytać komentarze, które były pod jej filmikami. Skąd się bierze w młodych ludziach ludziach tyle agresji, jak w ogóle można powiedzieć o kimś, że się nie myje i żeby w!@#$%^&*ł z internetu, bo coś jej zrobi? Sama należę do tego młodszego pokolenia, ale mi coś takiego w głowie się nie mieści, serio.
Dla mnie Ci panowie 'reżyserzy', nie za bardzo przewidzieli, że postać Grażyny wzbudzi w internautach, aż taki odzew i nie chcąc brać konsekwencji za to co może się wydarzyć po prostu przerwali projekt. Szkoda mi tej pani, bo ona nie zdawała sobie sprawy, że młodzi internauci są aż tak zawistni. Dla niej to miało być ciekawe doświadczenie i ja mam nadzieję, że nic złego jej nie spotka na ulicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzeniona
|
Czy ja jestem jedyną osobą, która o tej całej Grażynie nigdy nie słyszała?
Żal mi tej kobiety, nie każdy musi się dowiedzieć, że to fake, a te oznaki nienawiści mnie przeraziły - jak można grozić komuś, kogo się nawet nie zna, kto po prostu wstawia filmiki na youtube... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
bez kija nie podchodz
|
Ja w sumie nie wiem gdzie to znalazłam juz chwile temu, dosc głosno o tym było
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
ja słyszałam coś tam o niej, ale nigdy nie obejrzałam jej filmiku i po prostu nie interesowała mnie jej postać tak jak inne gwiazdy youtube.
gratuluję tylko odwagi bohaterce i mam nadzieję, że nic jej się nie stanie, bo jednak poziom agresji w komentarzach mówi sam za siebie. a z racji tego, że autorami takich komentarzy byli głównie gimnazjaliści i licealiści pozostaje tylko uciekać z kraju.
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ja też. Moje gadu-gadu nie szalało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
O całym projekcie dowiedziałam się dzisiaj. Na youtube migało mi jej imię i nazwisko, ale nigdy się tym nie zainteresowałam. Pomysł może i dobry, z wykonaniem już gorzej. Starsza pani nie wiedziała na co się zgadza, być może nawet twórcy projektu nie byli przygotowani na taką falę nienawiści, chociaż na pewno, o wiele lepiej zdawali sobie sprawę, z tego, co mogą wywołać tego typu filmiki (oni przedstawili jej to jedynie jako "negatywne komentarze"). Właściwie, nic odkrywczego nie powiedzieli (przynajmniej wg mnie), "narwanych" ludzi nie brakuje, czyli mających problem z akceptowaniem czyjejś odmienności, ale to widać pod wieloma filmikami, dlatego specjalnie zaskoczona nie jestem, raczej zasmucona, że ludzie tak się zachowują. Mam tylko nadzieję, że tej pani, już w rzeczywistości, nic się nie stanie.
Edytowane przez Troian Czas edycji: 2012-07-22 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
w jaki sposób gg szalało na jej punkcie? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.