Grażyna Żarko - hit youtube'rów ostatnich miesięcy okazał się farsą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 13:46   #1
Unex
bez kija nie podchodz

Question

Grażyna Żarko - hit youtube'rów ostatnich miesięcy okazał się farsą

Z pewnością większość z Was kojarzy hit ostatnich miesięcy - Grażynę Żarko - "katolicki glos w internecie" czy jakoś tak.

Dzisiaj odkryłam film( pewnie wiekszośc z Was już go widziała ) o tym, ze Grażynę Żarko gra miła, starsza pani a wszystko to było zrobionę pod projekt mający niby uświadomić internautów, że w sieci panosi się kupa oszustów.

LINK DO FILMU : KLIK

FILMIK "GRAŻYNY ŻARKO " ( wybrane )
-KLIK
-KLIK
-KLIK

Ja uważam, że twórcy nie spodziewali się takiego rozwinięcia akcji i nieświadomie badz swiadomie skrzywidzili ta kobietę - "psycholi" nie brakuje, nie każdy będzie w stanie zrozumieć, że to fake

Co o tym wszystkim myślicie ?Dla mnie trochę przedobrzyli, a i tak to wiele nie wniesie.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 14:12   #2
tosiajola
Rozeznanie

Dot.: Grażyna Żarko - hit youtube'rów ostatnich miesięcy okazał się farsą

Od początku wiedziałam, ze to fake. Babka nawet kamery dobrze ustawić nie umiała, ale muzykę wkleić i powycinać fragmenty filmu już tak. Poza tym tam był filmik, gdzie ta Baśka oblewała wodą Grażynę? Trochę to dziwne, że się spotkały.

Ale ludzie i tak się emocjonują, rzeczywiście niektorym ciężko przetłumaczyć...
niemniej uważam, że wiele komentarzy było zbyt wulgarnych i ludzie przeginali.
Sama śmiałam się z tego co ona gadała, ale bez przesady.
Z chamstwem i tak się nie wygra....

Hermann Hesse

Edytowane przez tosiajola
Czas edycji: 2012-07-21 o 14:37
tosiajola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 14:33   #3
201604181004
Konto usunięte

Słabi ci reszyszeszy.... No i w ogóle cały ten pomysł jakiś... Biedny taki. A kobietę dopiero teraz poznałam

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

ale najbardziej byłam w szoku jak gadu gadu oszalało
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 14:35   #4
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

wiadomo było, że to fake zaraz jak się pojawiła u Baśki

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 14:52   #5
Slovianka
Raczkowanie

Projekt... Nic to nie wniosło ( naprawdę miało?), a z kobiety zrobili pośmiewisko. Kompletnie bez sensu, 'reżyser' od siedmiu boleści.

Slovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 15:06   #6
bessens
Raczkowanie

Ci reżyserzy wydają mi się bardzo cynicznymi ludźmi. Pomysł może i mieli ciekawy ale nie przemyśleli do końca konsekwencji swojej prowokacji. Szkoda mi tej kobiety- myślę, że jakieś hipotetyczne zagrożenie dla niej istnieje, bo przecież potencjalny oprawca może nie obejrzeć/ nie zrozumieć filmiku o tym że Grażyna to fake.
Stary 2012-07-21, 15:10   #7
201604181004
Konto usunięte

Cynicznymi? E tam para młodych chłoptasiów wymyśliła sobie że są artystami i zrobią projekt.
Który wypadł bardzo słabo.
Doprowadził kobietę do płaczu.
I być może zniszczy jej życie.
Przesłanie beznadziejne.
I tak nikt go nie odbierze.

Szkoda gadać.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-21, 15:12   #8
Unex
bez kija nie podchodz

Bardzo współczuje tej kobiecie, jest rozpoznawalna niczym Pablo z " jem zupę " Tylko w ten "negatywny" sposob.
Wyobraźcie sobie co musiała czuć jak pół polskiej mlodzierzy wyzywało ją od najgorszych i nie szczędziła słow.

Cytat:

10/06/14

Stary 2012-07-21, 15:26   #9
Eroll
Wtajemniczenie

Pierwszy raz kobietę widzę.
Według mnie, chłopaki mieli pomysł, ale źle do niego podeszli i sytuacja naprawdę wymknęła im się spod kontroli.
Jestem w szoku tą naiwnością i brakiem kultury ludzi w internecie. Ile nienawiści przez nich przemawia, zamiast potraktować to z przymrużeniem oka, jako zwykłą prowokację, to ludzie szaleją. Z chamstwa nie da się wyleczyć. Biedna kobieta.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 15:30   #10
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Pierwszy raz kobietę widzę.
Według mnie, chłopaki mieli pomysł, ale źle do niego podeszli i sytuacja naprawdę wymknęła im się spod kontroli.
Jestem w szoku tą naiwnością i brakiem kultury ludzi w internecie. Ile nienawiści przez nich przemawia, zamiast potraktować to z przymrużeniem oka, jako zwykłą prowokację, to ludzie szaleją. Z chamstwa nie da się wyleczyć. Biedna kobieta.
Zgadzam się.

Moim zdaniem pomysł na projekt był fajny, ale nie przewidzieli że na świecie istnieje aż tylu chamów i psycholi.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 16:21   #11
Rarita
Wtajemniczenie

I ostatecznie chyba nic nikomu ten projekt nie uzmysłowił, więc jaki był jego cel oprócz wypromowania reżyserów? Bez sensu
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 16:57   #12
201604200942
Konto usunięte

Ludzie są naiwni i łykają wszystko co jest w internecie.

I w ogóle dziwię się jak można emocjonować się głupkowatymi filmikami w internecie do tego stopnia, by poniżyć, wyśmiać, albo stworzyć swój własny (jeszcze bardziej głupkowaty) filmik na temat autora. Jakby nie można było po prostu wcisnąć czerwonego x i nigdy już nie wracać do filmiku. Ale nie, trzeba stworzyć swój własny filmik, w którym trzeba udowodnić jacy to jesteśmy fajni i inteligentni. I nudni przy okazji.

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2012-07-21 o 17:09
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 17:28   #13
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
Z pewnością większość z Was kojarzy hit ostatnich miesięcy - Grażynę Żarko - "katolicki glos w internecie" czy jakoś tak.

Dzisiaj odkryłam film( pewnie wiekszośc z Was już go widziała ) o tym, ze Grażynę Żarko gra miła, starsza pani a wszystko to było zrobionę pod projekt mający niby uświadomić internautów, że w sieci panosi się kupa oszustów.

-KLIK
-KLIK
-KLIK

Ja uważam, że twórcy nie spodziewali się takiego rozwinięcia akcji i nieświadomie badz swiadomie skrzywidzili ta kobietę - "psycholi" nie brakuje, nie każdy będzie w stanie zrozumieć, że to fake

Co o tym wszystkim myślicie ?Dla mnie trochę przedobrzyli, a i tak to wiele nie wniesie.
A mi się wydaje że wiedzieli dobrze co robią. Jeden z reżyserów jest głównym reżyserem "Klatki B". To on wypromował Barbarę Kwarc. Dobrze wie ten koleś do czego młodzież jest zdolna i jakie ma bogate słownictwo.
Żeby nie było -nie usprawiedliwiam tych szczeniaków którzy wyzywali "Grażynę Żarko" [chętnie bym im takie wpier*&%$ spuściła...], jednakże moim zdaniem reżyser nie opamiętał się w porę...

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2012-07-21 o 17:29
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 17:43   #14
wesna
Wtajemniczenie

Pierwszy raz słyszę o tej kobiecie (jakoś nie interesują mnie kanały na youtube) i obejrzałam dzisiaj tylko ten ostatni filmik, w którym cała prowokacja zostaje ujawniona, ale domyślam się jaką postać miała grać pani Grażynka. To, co mnie uderzyło to:

1. Seryjnie boję się teraz o życie tej kobiety... Wiadomo, nie udostępniono jej prawdziwych danych, ale prawdziwych hejterów chodzi po świecie mnóstwo, i niema pewności że nie napotka jakiegoś w ciemnej uliczce... Miałam wrażenie, że twórcy filmu ją wykorzystali, bo ona sama nie zdawała sobie sprawy z tego, na co się szykuje. Nie ma się co dziwić: starsza, poczciwa kobieta, nie musi mieć bladego pojęcia o tym jakie g... można napotkać w internecie.
Pominę już fakt, że większość młodych hejterów mogła nawet nie zrozumieć tej prowokacji i ich złość wobec tego, że zostali zrobieni w balona może być wycelowana właśnie w postać tej kobiety, która zagrała Grażynkę.

2. Jestem w szoku ile debili i ich nienawiści mamy w społeczeństwie
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 17:47   #15
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Pierwszy raz słyszę o tej kobiecie (jakoś nie interesują mnie kanały na youtube) i obejrzałam dzisiaj tylko ten ostatni filmik, w którym cała prowokacja zostaje ujawniona, ale domyślam się jaką postać miała grać pani Grażynka. To, co mnie uderzyło to:

1. Seryjnie boję się teraz o życie tej kobiety... Wiadomo, nie udostępniono jej prawdziwych danych, ale prawdziwych hejterów chodzi po świecie mnóstwo, i niema pewności że nie napotka jakiegoś w ciemnej uliczce... Miałam wrażenie, że twórcy filmu ją wykorzystali, bo ona sama nie zdawała sobie sprawy z tego, na co się szykuje. Nie ma się co dziwić: starsza, poczciwa kobieta, nie musi mieć bladego pojęcia o tym jakie g... można napotkać w internecie.
Pominę już fakt, że większość młodych hejterów mogła nawet nie zrozumieć tej prowokacji i ich złość wobec tego, że zostali zrobieni w balona może być wycelowana właśnie w postać tej kobiety, która zagrała Grażynkę.

2. Jestem w szoku ile debili i ich nienawiści mamy w społeczeństwie
dokładnie. Zachłysnęli się sławą Barbary Kwarc a teraz próbowali wyjść z czymś "ostrzejszym". Podli ludzie
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 17:49   #16
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość

-KLIK
-KLIK
-KLIK

no sorry, ale nikt tej Pani nie zmuszał do tego, żeby weszła w ten projekt.

swoją drogą bardzo słaba prowokacja, brak myślenia z obu stron a hołotę w naszym kraju to mamy straszną.
Stary 2012-07-21, 18:04   #17
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość

swoją drogą bardzo słaba prowokacja, brak myślenia z obu stron a hołotę w naszym kraju to mamy straszną.
To prawda, nikt jej nie zmuszał, ALE wydaje mi się że chłopaki słabo jej wyjaśnili co może nastąpić po puszczaniu w sieć tak kontrowersyjnej treści. Widać na tym filmie (dokładnie od momentu 4:15), że tłumaczą jej że nie będzie się podobało i że mogą być negatywne komentarze, a ona tylko potakuje, ale czy jako osoba starsza i niezaznajomiona z internetem jest w stanie sobie wyobrazić REALNIE co się będzie działo?! Nie sądzę. I dlatego uważam, że ja wykorzystali.
Stary 2012-07-21, 18:08   #18
tosiajola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość

pewnie, ale czy 50 kilku letnia Pani, regularnie serfuje po internecie i wie co się tam dzieje? Wątpię, że ona była w pelni świadoma, co mogą wywołać te filmiki. Sama nawet nie zdawałam sobie sprawy, że ludzie potrafią prezentować tak niski poziom, dopóki nie zaczęłam czytać komentarzy pod jej filmikami.

Hermann Hesse

Czas edycji: 2012-07-21 o 18:11
Stary 2012-07-21, 18:16   #19
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
To prawda, nikt jej nie zmuszał, ALE wydaje mi się że chłopaki słabo jej wyjaśnili co może nastąpić po puszczaniu w sieć tak kontrowersyjnej treści. Widać na tym filmie (dokładnie od momentu 4:15), że tłumaczą jej że nie będzie się podobało i że mogą być negatywne komentarze, a ona tylko potakuje, ale czy jako osoba starsza i niezaznajomiona z internetem jest w stanie sobie wyobrazić REALNIE co się będzie działo?! Nie sądzę. I dlatego uważam, że ja wykorzystali.
Zgadzam się z Tobą, nikt nie zmuszał, ale ona do końca nie wiedziała jakie konsekwencje będą z tego płynęły, jak bylo w filmiku, nawet nie umiała na klawiaturze pisać..

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

ale najbardziej byłam w szoku jak gadu gadu oszalało
Ja też
Aż lapka zacielo

Cytat:

10/06/14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-21, 18:16   #20
suszarka
Buc

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tosiajola Pokaż wiadomość
pewnie, ale czy 50 kilku letnia Pani, regularnie serfuje po internecie i wie co się tam dzieje? Wątpię, że ona była w pelni świadoma, co mogą wywołać te filmiki. Sama nawet nie zdawałam sobie sprawy, jaki ludzie prezentują niski poziom, dopóki nie zaczęłam czytać komentarzy pod jej filmikami.
jasne, nie twierdzę, że sama sobie jest winna, aczkolwiek zabrakło tu chyba elementu przemyślenia i ewentualnie zasięgnięcia opinii od kogoś młodszego kto jest bardziej z internetowym środowiskiem obeznany zanim ta Pani zdecydowała się upublicznić swój wizerunek.

tak czy siak, mam nadzieję, że tej Pani nic się nie stanie a geniusze prowokacji, zanim się za coś innego zabiorą to dokładnie przemyślą co robią.
Stary 2012-07-21, 18:24   #21
tosiajola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ludzie są naiwni i łykają wszystko co jest w internecie.

I w ogóle dziwię się jak można emocjonować się głupkowatymi filmikami w internecie do tego stopnia, by poniżyć, wyśmiać, albo stworzyć swój własny (jeszcze bardziej głupkowaty) filmik na temat autora. Jakby nie można było po prostu wcisnąć czerwonego x i nigdy już nie wracać do filmiku. Ale nie, trzeba stworzyć swój własny filmik, w którym trzeba udowodnić jacy to jesteśmy fajni i inteligentni. I nudni przy okazji.
To mnie właśnie najbardziej dziwi, jak ludzie potrafią emocjonować się wirtualnym światem. I nie tylko o Grażynę Żarko chodzi, jak widzę komentarze na różnych blogach, serwisach, to czasami jestem przerażona, że wystarczy napisać byle co, a ludzie to łykają, zero dystansu, refleksji, koszmar

Hermann Hesse

Czas edycji: 2012-07-21 o 18:27
Stary 2012-07-21, 18:27   #22
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez tosiajola Pokaż wiadomość
To mnie właśnie najbardziej dziwi, jak ludzie potrafią emocjonować się wirtualnym światem. I nie tylko o Grażynę Żarko chodzi, jak widzę komentarze na różnych blogach, serwisach, to czasami jestem przerażona, że wystarczy napisać byle co, a ludzie to łykają, zero dystansu, refleksji, koszmar
Też mnie to dziwi Bo nawet jeśli ta kobieta nie byla by fakem to co z tego ? Niech sobie żyje po swojemu ze swoimi przekonaniami i niech je do grobu zabierze Ja nie muszę ich wcielać w życie więc nie ma problemu, i ona bylaby zadowolona i ja

Cytat:

10/06/14

Stary 2012-07-22, 08:58   #23
zekori
Wtajemniczenie

Byłam w szoku, jak zaczęłam czytać komentarze, które były pod jej filmikami. Skąd się bierze w młodych ludziach ludziach tyle agresji, jak w ogóle można powiedzieć o kimś, że się nie myje i żeby w!@#$%^&*ł z internetu, bo coś jej zrobi? Sama należę do tego młodszego pokolenia, ale mi coś takiego w głowie się nie mieści, serio.
Dla mnie Ci panowie 'reżyserzy', nie za bardzo przewidzieli, że postać Grażyny wzbudzi w internautach, aż taki odzew i nie chcąc brać konsekwencji za to co może się wydarzyć po prostu przerwali projekt.
Szkoda mi tej pani, bo ona nie zdawała sobie sprawy, że młodzi internauci są aż tak zawistni. Dla niej to miało być ciekawe doświadczenie i ja mam nadzieję, że nic złego jej nie spotka na ulicy.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 09:04   #24
invisible_01
Zakorzeniona

Czy ja jestem jedyną osobą, która o tej całej Grażynie nigdy nie słyszała?

Żal mi tej kobiety, nie każdy musi się dowiedzieć, że to fake, a te oznaki nienawiści mnie przeraziły - jak można grozić komuś, kogo się nawet nie zna, kto po prostu wstawia filmiki na youtube...
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 09:17   #25
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Czy ja jestem jedyną osobą, która o tej całej Grażynie nigdy nie słyszała?

Żal mi tej kobiety, nie każdy musi się dowiedzieć, że to fake, a te oznaki nienawiści mnie przeraziły - jak można grozić komuś, kogo się nawet nie zna, kto po prostu wstawia filmiki na youtube...
Ja też dowiedziałam się dzięki temu wątkowi
Stary 2012-07-22, 12:01   #26
Unex
bez kija nie podchodz

Ja w sumie nie wiem gdzie to znalazłam juz chwile temu, dosc głosno o tym było

Cytat:

10/06/14

Stary 2012-07-22, 12:45   #27
charlie charlie
Zadomowienie

ja słyszałam coś tam o niej, ale nigdy nie obejrzałam jej filmiku i po prostu nie interesowała mnie jej postać tak jak inne gwiazdy youtube.

gratuluję tylko odwagi bohaterce i mam nadzieję, że nic jej się nie stanie, bo jednak poziom agresji w komentarzach mówi sam za siebie. a z racji tego, że autorami takich komentarzy byli głównie gimnazjaliści i licealiści pozostaje tylko uciekać z kraju.
Stary 2012-07-22, 17:49   #28
Madzik_2905
Raczkowanie

Cytat:
Ja też dowiedziałam się dzięki temu wątkowi

ja też. Moje gadu-gadu nie szalało
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 18:09   #29
Troian
Raczkowanie

O całym projekcie dowiedziałam się dzisiaj. Na youtube migało mi jej imię i nazwisko, ale nigdy się tym nie zainteresowałam. Pomysł może i dobry, z wykonaniem już gorzej. Starsza pani nie wiedziała na co się zgadza, być może nawet twórcy projektu nie byli przygotowani na taką falę nienawiści, chociaż na pewno, o wiele lepiej zdawali sobie sprawę, z tego, co mogą wywołać tego typu filmiki (oni przedstawili jej to jedynie jako "negatywne komentarze"). Właściwie, nic odkrywczego nie powiedzieli (przynajmniej wg mnie), "narwanych" ludzi nie brakuje, czyli mających problem z akceptowaniem czyjejś odmienności, ale to widać pod wieloma filmikami, dlatego specjalnie zaskoczona nie jestem, raczej zasmucona, że ludzie tak się zachowują. Mam tylko nadzieję, że tej pani, już w rzeczywistości, nic się nie stanie.

Edytowane przez Troian
Czas edycji: 2012-07-22 o 18:11
Troian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 18:24   #30
201604200942
Konto usunięte

w jaki sposób gg szalało na jej punkcie? ;>
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości