problem z przyjaciółką - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 18:36   #1
Sylwia16_
Zadomowienie

problem z przyjaciółką

Od jakiegoś czasu mam problem z przyjaciółką. Strasznie mnie irytuje. chodzi ze mną do klasy, a w klasie mamy dwóch chłopaków - X i Y. Oni ją adorują, a mnie nie lubią. Jej sytuacja z nimi wygląda tak, że ciągle ją zaczepiają, piszą do niej - wiecie po prostu podrywają. ona ich nie lekceważy - pisze z nimi, śmieje się. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie stosunek tych właśnie "kolegów" do mnie. Oboje mnie ciągle wyzywają. Dziennie z 10 razy. Nic im nie zrobiłam, prawie w ogóle z nimi nie rozmawiam. Mówią do mnie np. "ale ty jesteś brzydka", "jesteś głupia", "ale masz ryj". Moja przyjaciółka się z tego śmieje. Gdy jesteśmy same to na nich nagaduje (jeden kolega ma w zwyczaju chwalenie się ile to on nie wypił, dziś powiedział, że jego kumpel ma za kurnikiem konopie ) i się z nich śmieje, ale już jak są oni to tak jakby próbuje się im przypodobac i jeszcze NIGDY mnie nie obroniła. Wiem, że nie mam prawa zabraniac jej kogoś lubic, no ale bez przesady. Oni po mnie jadą, a ona nic? Może trochę przesadzam, w końcu to jej koledzy? Chciałam z nią o tym szczerze porozmawiac to dobre wyjście czy może inne byłoby lepsze? + co zrobic na te zaczepki? próbowałam ignorowac i wyzywac ich też, ale to nie działa.
Sylwia16_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 19:01   #2
felufela
Raczkowanie

Dot.: problem z przyjaciółką

Jak dla mnie to nie przyjaciółka, skoro pozwala aby w jej obecności Cię wyzywali czy coś. Gdyby moją przyjaciółkę ktoś wyzywał to na pewno bym się z tego nie śmiała czy nie stała bezczynnie. Porozmawiaj z nią, powiedz jej jak się czujesz, a jeśli to nic nie da, to może znajdź sobie prawdziwą przyjaciółkę, która będzie stała za Tobą, a nie Ci dokuczała.
Co z tego, że to jej koledzy - tym bardziej powinna na nich wpłynąc, pogadac z nimi, ale na pewno nie śmiac się z Ciebie razem z nimi - tak się nie zachowują przyjaciele.

Edytowane przez felufela
Czas edycji: 2012-06-28 o 19:02
felufela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 19:02   #3
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Pewnie jesteście jeszcze bardzo młode, bo raczej chłopcy na etapie liceum już sie tak nie zachowują. W młodym wieku często myli się przyjaciół z zwykłą koleżanką.

To nie jest żadna przyjaciółka, bo prawidziwa przyjaciółka by Cie obroniła, albo przynajmniej nienawidziła tych chłopców, a nie śmiała się z ich wyzwisk i cieszyła z zalotów!

Porozmawiaj z nią i powiedz, że jest Ci przykro kiedy oni Cię wyzywaja i kiedy ona się z tego śmieje. Może zmieni swoje nastawienie, a jeśli nie ja szukałabym lepszej koleżanki.
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 19:03   #4
isi rici
Zadomowienie

Nazywasz " przyjaciółką" osobę, która śmieje się z tego, że chłopcy mówią, że jesteś brzydka? Fajna przyjaciółka...

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 19:14   #5
deszczowypies
Zakorzenienie

Lepiej zmień towarzystwo. Zarówno 'przyjaciółkę', jak i 'kolegów'. W klasie nie ma innych, normalnych osób?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 19:24   #6
201607110949
Konto usunięte

Twoja "przyjaciółka" jest małą pindą, która trzyma się blisko Ciebie, bo z jakichś powodów wypada na Twoim tle lepiej - nie wiem, może jej koledzy mają do Ciebie jakieś ale albo lubują się (przykładowo) w wysokich blondynkach zamiast niskich brunetek - i tu ona za pomocą Twojej osoby uwypukla swoje zalety wobec tych pajaców.
A chłopakami staraj się nie przejmować - z takich gówniarskich zachowań w końcu wyrosną i będą się ich bardzo wstydzić, zwłaszcza jak się okaże, że wyrosłaś na piękną kobietę.
Trzymaj się od tego towarzystwa z daleka i po problemie.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 19:59   #7
kalincia
BAN stały

To nie przyjaciółka. Lubi spęzać z tobą czas, jak nie ma adoratorów. Przyjaciel za przyjacielem stoi murem (wierz mi, piszę z doświadczenia), a ta twoja nie zasługuje na to miano. Powiedziałabym jej w oczy, co o niej myślę (swego czasu zrobiłam tak z jedną w liceum) i zerwała kontakt.
Przyjaciel się nie śmieje, kiedy krzywdzą przyjaciela, tylko broni, albo wspólnie z nim odchodzi z towarzystwa buraków. A twoja znajoma woli podrywanie buraków niż ciebie, a przed tobą udaje coś innego . Jest podle dwulicowa. Wyciągnij wnioski.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 20:11   #8
Nigella damascena
Raczkowanie

To nie jest Twoja przyjaciółka. Też miałam podobną "psiapsiułę " w Twoim wieku, która lubiła mnie oczerniać , aby wypaść lepiej. Im szybciej sobie uświadomisz, że dziewczyna nie warta jest głębszej znajomości z nią tym lepiej.
Nigella damascena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 20:22   #9
Narrhien
Zakorzenienie

To nie jest przyjaciółka ani przyjaźń. Szanuj to słowo, proszę, bo nazywając tak tę relację kalasz to piękne uczucie.

Na twoim miejscu zrezygnowałabym z takich znajomości i poszukała kogoś bardziej wartościowego, kto cię doceni i nie będzie się śmiał, gdy ktoś cię obraża. Poza tym ta dziewczyna jest strasznie dwulicowa - niby to jej koledzy, a przy tobie ich obgaduje? Mogę się założyć, że przy nich obgaduje i wyśmiewa ciebie ;]

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 20:52   #10
Adne
Raczkowanie

Przyjaciółka, która nie jest w stanie, lub - co gorsza - nie ma ochoty Cię bronić, to żadna przyjaciółka.
Proponuję z nią porozmawiać o tym, że takie zachowanie Cię rani. Jeśli nie wyciągnie z tego wniosków, najlepiej powoli kończyć bliską znajomość.
W godzinie – nieskończoność czasu.
Adne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 22:06   #11
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez Sylwia16_ Pokaż wiadomość
Chciałam z nią o tym szczerze porozmawiac to dobre wyjście czy może inne byłoby lepsze? + co zrobic na te zaczepki? próbowałam ignorowac i wyzywac ich też, ale to nie działa.
Porozmawiaj, jeżeli to nic nie da pozostaje znalezienie innej koleżanki.Znajoma niestety nie idzie ci w sukurs więc pozostaje ignorować.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Szanuj to słowo, proszę, bo nazywając tak tę relację kalasz to piękne uczucie.

Dokładnie.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 22:13   #12
Anethka
Zakorzenienie

Masz 16 lat, w tym roku prawdopodobnie kończysz gimnazjum. To dobry moment na zakończenie znajomości z tą dziewuchą i na znalezienie osoby, która będzie traktowała Cię jak przyjaciółkę, a nie jak śmiecia.

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 22:31   #13
Kaaef
Zadomowienie

Jak nazywasz ją przyjaciółką to chyba jesteś ślepa.
Mianem przyjaciela tej osoby na pewno nazwać nie można.

Poszukaj kogoś innego.
Stary 2012-06-28, 22:41   #14
Sylwia16_
Zadomowienie

dziękuję wszystkim za odpowiedzi pogadam z nią, a jeśli to nie pomoże, to zerwę kontakt. doradzicie jeszcze co mam zrobic, gdy obrzucają mnie tymi wyzwiskami? ani ignorowanie ani "oddawanie" nic nie daje
Stary 2012-06-28, 22:53   #15
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję wszystkim za odpowiedzi pogadam z nią, a jeśli to nie pomoże, to zerwę kontakt. doradzicie jeszcze co mam zrobic, gdy obrzucają mnie tymi wyzwiskami? ani ignorowanie ani "oddawanie" nic nie daje
Spróbuj po prostu powiedzieć, że nie życzysz sobie takich komentarzy pod swoim adresem.

KLIK
Stary 2012-06-28, 22:56   #16
Sylwia16_
Zadomowienie

to też już mówiłam, a oni bez skutku. mówili, że trzeba miec dystans do siebie.
Stary 2012-06-28, 23:24   #17
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
to też już mówiłam, a oni bez skutku. mówili, że trzeba miec dystans do siebie.
W takim razie na Twoim miejscu powiedziałabym, że są albo bardzo zakompleksieni albo bardzo niedojrzali, bo tylko takie osoby mają satysfakcję z obrażania innych ludzi.

KLIK
Stary 2012-06-29, 08:11   #18
allmode
Wtajemniczenie

Ani to przyjaciółka, ani prawdziwa przyjaźń. Nie warto na kogoś takiego czasu tracić.
A komentarzami buraków się nie przejmuj. Koleś, którego jedynym powodem do dumy jest to, ile zdążył tego dnia wychlać, jest tak naprawdę głupim, zakompleksionym bucem, który musi jakoś sobie powetować własną bezmyślność na innych. Olej jednokomórkowca i tyle
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 09:16   #19
Nigella damascena
Raczkowanie

A ile czasu będziesz jeszcze z nimi chodzić do klasy ?

Tak, te dzieciaki zachowują się żałośnie. Muszą mieć bardzo niskie poczucie wartości.
Nigella damascena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości