|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
problem z przyjaciółką
Od jakiegoś czasu mam problem z przyjaciółką. Strasznie mnie irytuje. chodzi ze mną do klasy, a w klasie mamy dwóch chłopaków - X i Y. Oni ją adorują, a mnie nie lubią. Jej sytuacja z nimi wygląda tak, że ciągle ją zaczepiają, piszą do niej - wiecie po prostu podrywają. ona ich nie lekceważy - pisze z nimi, śmieje się. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie stosunek tych właśnie "kolegów" do mnie. Oboje mnie ciągle wyzywają. Dziennie z 10 razy. Nic im nie zrobiłam, prawie w ogóle z nimi nie rozmawiam. Mówią do mnie np. "ale ty jesteś brzydka", "jesteś głupia", "ale masz ryj". Moja przyjaciółka się z tego śmieje.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem z przyjaciółką
Jak dla mnie to nie przyjaciółka, skoro pozwala aby w jej obecności Cię wyzywali czy coś. Gdyby moją przyjaciółkę ktoś wyzywał to na pewno bym się z tego nie śmiała czy nie stała bezczynnie. Porozmawiaj z nią, powiedz jej jak się czujesz, a jeśli to nic nie da, to może znajdź sobie prawdziwą przyjaciółkę, która będzie stała za Tobą, a nie Ci dokuczała.
Co z tego, że to jej koledzy - tym bardziej powinna na nich wpłynąc, pogadac z nimi, ale na pewno nie śmiac się z Ciebie razem z nimi - tak się nie zachowują przyjaciele. Edytowane przez felufela Czas edycji: 2012-06-28 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Pewnie jesteście jeszcze bardzo młode, bo raczej chłopcy na etapie liceum już sie tak nie zachowują. W młodym wieku często myli się przyjaciół z zwykłą koleżanką.
To nie jest żadna przyjaciółka, bo prawidziwa przyjaciółka by Cie obroniła, albo przynajmniej nienawidziła tych chłopców, a nie śmiała się z ich wyzwisk i cieszyła z zalotów! Porozmawiaj z nią i powiedz, że jest Ci przykro kiedy oni Cię wyzywaja i kiedy ona się z tego śmieje. Może zmieni swoje nastawienie, a jeśli nie ja szukałabym lepszej koleżanki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nazywasz " przyjaciółką" osobę, która śmieje się z tego, że chłopcy mówią, że jesteś brzydka? Fajna przyjaciółka...
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Lepiej zmień towarzystwo. Zarówno 'przyjaciółkę', jak i 'kolegów'. W klasie nie ma innych, normalnych osób?
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Twoja "przyjaciółka" jest małą pindą, która trzyma się blisko Ciebie, bo z jakichś powodów wypada na Twoim tle lepiej - nie wiem, może jej koledzy mają do Ciebie jakieś ale albo lubują się (przykładowo) w wysokich blondynkach zamiast niskich brunetek - i tu ona za pomocą Twojej osoby uwypukla swoje zalety wobec tych pajaców.
A chłopakami staraj się nie przejmować - z takich gówniarskich zachowań w końcu wyrosną i będą się ich bardzo wstydzić, zwłaszcza jak się okaże, że wyrosłaś na piękną kobietę. Trzymaj się od tego towarzystwa z daleka i po problemie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
To nie przyjaciółka. Lubi spęzać z tobą czas, jak nie ma adoratorów. Przyjaciel za przyjacielem stoi murem (wierz mi, piszę z doświadczenia), a ta twoja nie zasługuje na to miano. Powiedziałabym jej w oczy, co o niej myślę (swego czasu zrobiłam tak z jedną w liceum) i zerwała kontakt.
Przyjaciel się nie śmieje, kiedy krzywdzą przyjaciela, tylko broni, albo wspólnie z nim odchodzi z towarzystwa buraków. A twoja znajoma woli podrywanie buraków niż ciebie, a przed tobą udaje coś innego . Jest podle dwulicowa. Wyciągnij wnioski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To nie jest Twoja przyjaciółka. Też miałam podobną "psiapsiułę " w Twoim wieku, która lubiła mnie oczerniać , aby wypaść lepiej. Im szybciej sobie uświadomisz, że dziewczyna nie warta jest głębszej znajomości z nią tym lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To nie jest przyjaciółka ani przyjaźń. Szanuj to słowo, proszę, bo nazywając tak tę relację kalasz to piękne uczucie.
Na twoim miejscu zrezygnowałabym z takich znajomości i poszukała kogoś bardziej wartościowego, kto cię doceni i nie będzie się śmiał, gdy ktoś cię obraża. Poza tym ta dziewczyna jest strasznie dwulicowa - niby to jej koledzy, a przy tobie ich obgaduje? Mogę się założyć, że przy nich obgaduje i wyśmiewa ciebie ;]
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Przyjaciółka, która nie jest w stanie, lub - co gorsza - nie ma ochoty Cię bronić, to żadna przyjaciółka.
Proponuję z nią porozmawiać o tym, że takie zachowanie Cię rani. Jeśli nie wyciągnie z tego wniosków, najlepiej powoli kończyć bliską znajomość. ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Hrodebert
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Dokładnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Masz 16 lat, w tym roku prawdopodobnie kończysz gimnazjum. To dobry moment na zakończenie znajomości z tą dziewuchą i na znalezienie osoby, która będzie traktowała Cię jak przyjaciółkę, a nie jak śmiecia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Jak nazywasz ją przyjaciółką to chyba jesteś ślepa.
Mianem przyjaciela tej osoby na pewno nazwać nie można. Poszukaj kogoś innego.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
dziękuję wszystkim za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj po prostu powiedzieć, że nie życzysz sobie takich komentarzy pod swoim adresem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
to też już mówiłam, a oni bez skutku. mówili, że trzeba miec dystans do siebie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
W takim razie na Twoim miejscu powiedziałabym, że są albo bardzo zakompleksieni albo bardzo niedojrzali, bo tylko takie osoby mają satysfakcję z obrażania innych ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ani to przyjaciółka, ani prawdziwa przyjaźń. Nie warto na kogoś takiego czasu tracić.
A komentarzami buraków się nie przejmuj. Koleś, którego jedynym powodem do dumy jest to, ile zdążył tego dnia wychlać, jest tak naprawdę głupim, zakompleksionym bucem, który musi jakoś sobie powetować własną bezmyślność na innych. Olej jednokomórkowca i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A ile czasu będziesz jeszcze z nimi chodzić do klasy ?
Tak, te dzieciaki zachowują się żałośnie. Muszą mieć bardzo niskie poczucie wartości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.