|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Niby dziewica .. Głupi problem :(
Ojej tak głupio mi o tym pisać, ale nie mam z kim o tym pogadać ...
Mam prawie 22 lata. Pierwszy raz u ginekologa byłam w wieku 19 lat, czyli 3 lata temu. Od tamtej pory nie byłam gdyż nie mialam żadnego powodu. Niestety od pewnego czasu boli mnie brzuch/podbrzusze podejrzewam ze to jajniki, mam upławy, problemy z siku (piecze, albo nie moge siusiu zrobić;d) mam wzdecia :/ Ale nie o to chodzi .. Jestem dziewicą tzn. nie kochałam sie z nikim ale błony dziewiczej juz nie mam (rozdziewiczyłam sie sama :/) co potwierdziła lekarka przy pierwszej wizycie .. Było mi wtedy bardzo wstyd. Wole nie myslec co lekarka o mnie pomyslała .. I teraz znów wstydze sie wizyty. Co mam powiedzieć? Bo przeciez nadal nie współżyje a bawie sie jedynie ze sobą (a co za tym idzie moja pochwa sie rozciąga) chociaz wątpie, ze dziewczynie która wspolzyje wchodzą tylko ledwo 2 palce .. cholera :/ Prosze nie róbcie sobie żartów z tego postu. Dla innych to idiotyczne a dla mnie po prostu krępujące ![]() Edytowane przez ToZnowuJa Czas edycji: 2012-06-24 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niby dziewica .. Głupi problem :(
Sory, ale czego Ty się wstydzisz? Ile Ty masz lat? Dorosła jesteś, możesz sobie wkładać do pochwy kabaczka i lekarki to nie powinno interesować. Nie rozumiem takiego myślenia. Będę się męczyć, bo co se lekarka pomyśli...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziewica to stan psychiczny a nie fizyczny
![]() ![]() Nie masz się czego wstydzić, to jest lekarz, a poza tym naprawdę nie powinno jej obchodzić co robisz, co gdzie wkładasz itd ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Spyta dziewica mówisz, że nie i po problemie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hehe no tak to tylko moja sprawa ...
Ale pamietam jak za pierwszym razem na mnie spojrzała z głupim usmiechem ;D ale nie zamierzam zmieniac lekarza, jest fantastyczna osoba i b.dobrym lekarzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
W moim rozumieniu to nadal jest dziewicą bo jeszcze nie współżyła.
Błone może przebić nawet głupim tamponem,masturbacją.To co straciła dziewictwo z tamponem albo swoim palcem? Autorko powiedz prawdę że jesteś dziewicą bo jeszcze nie podjełaś inicjacji seksualnej.jeżeli masz spoko ginekologa to on nie będzie robił głupich aluzji albo podtekstów. Warto iść się przebadać skoro sama pisałaś że masz upławy/problemy z pęcherzem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Powiem tak, taka sytuacja jak teraz może być dla Ciebie lepsza niz gdybys sie nie masturbowala. Mam kolezanke , która jest dziewicą i nie masturbuje sie, po czym bedac u gin ten nie mogł jej zbadać nawet najmniejszym wziernikiem bo ma tak waska szyjke macicy. Co za tym idzie, podejrzewam, ze jej pierwszy raz bedzie ja bardzo bolał.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Macie racje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Lekarz raczej nie powinien pytać, czy jesteś dziewicą, a czy współżyjesz. To pytanie jest dużo bardziej adekwatne do sytuacji. Błonę dziewiczą możesz stracić przez tampony, sport, wiele czynników zresztą... ale to nie oznacza, że dziewicą nie jesteś.
Dopóki nie zaczynasz współżycia - jesteś dziewicą. Poza tym tak jak napisałam. Lekarza nie powinno obchodzić to, czy jesteś dziewicą, czy nie, a raczej czy współżyłaś ze względu na charakter badania, które może przeprowadzić lub nie.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają racje
![]() ![]() Głowa do gory i smigaj do lekarza ![]() Nie masz sie czego bac ![]() ![]() ![]() ![]() gdzies taka widzialam tylko nie pamietam gdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
dobrze ci radza, smigaj do lekarza i sie nicczym nie przejmuj, gwarantuje ci ze nie bedzie dopytywac w jakich okolicznosciach starciłas blone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Poza tym na czole nie masz napisane: "Mój chłopak jest różowy i ma 20 cm wzrostu." Po cipce też nie widać czy z kimś lub czymś sypiasz. A przez 3 lata to pewnie lepsze juz kwiatki niż Ty widziała i na pewno nie pamięta.
Jeśli powiesz, że jesteś dziewicą, to będzie badanie przez odbyt, nie przez pochwę. Średnio przyjemne, zwłaszcza jak Pani Gin nie ma gładko obciętych paznokci. Masz co najmniej zapalenie pęcherza, a i pewnie przydatków. Jeśli chcesz mieć kiedyś dzieci, to do gina marsz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Juz byłam przez nia badana wtedy przez pochwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Widocznie oceniła, że da radę Cię tak zbadać. Nie wszystkie dziewice są badane przez odbyt. Mnie też początkowo chciała zbadać przez pochwę, ale "pomacała, popatrzyła" i stwierdziła, że zbadamy się przez odbyt, żeby nie narobić bólu i nie zniechęcić.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Biegiem do gina i myśl o tym co sobie pomyśli
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.