bransoletki - oceńcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 06:55   #1
gonia1987
Przyczajenie

bransoletki - oceńcie

cześć dziewczyny!

od niedawna zaczęłam robić bransoletki. Chciałabym Wam je pokazać żebyście oceniły czy w ogóle Wam się podobają, czy chciałybyście taką mieć (a jeśli tak to jak myślicie ile są warte)

bo nie wiem czy kontynuować to zajęcie czy nie warto.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bran2.jpg (53,4 KB, 168 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bran.jpg (65,9 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bran3.jpg (61,0 KB, 126 załadowań)

Edytowane przez gonia1987
Czas edycji: 2012-06-03 o 08:27
gonia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-03, 09:00   #2
marchewkoweepole
Przyczajenie

Dot.: bransoletki - oceńcie

Hej! Też zajmuję się tworzeniem biżuterii, ale z kamieni ozdobnych. Jak ustalam cenę to patrzę na kosztu materiału i doliczam sobie jakieś np. 5zł.
Powiem Ci tak, to się opłaca jeśli masz rynek zbytu: sprzedajesz to koleżankom, w pracy, w szkole czy gdzieś. Dużo moich znajomych woli kupić sobie jakieś kolczyki w jakimś markowym sklepie np. SIXie albo H&M. Ale np. jakieś zawieszki do łańcuszka to mają lepsze wzięcie czasem zwłaszcza u mamy w pracy . Serio to się opłaca jeśli masz to komu sprzedać
marchewkoweepole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-03, 12:01   #3
gonia1987
Przyczajenie

nikt się nie wypowie ?
gonia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-03, 14:42   #4
pastelowo
Rozeznanie

bardzo prościutkie, ale też bardzo przyjemne bransoletki
a co do "sensu" - jak długo sprawia Ci to przyjemność i frajdę, to jest sens się w biżutkowanie bawić może dodatkowo jakiś nieduży zysk z tego będzie, ale nie ma co się od początku nastawiać na nie wiadomo jaką kasę

Blożek

Falowana!
Dbam o włosy od początku 2013 roku
pastelowo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-03, 17:33   #5
secesyjka
Raczkowanie

GG do secesyjka

jeśli faktycznie nastawiasz się na zysk sprzedając tylko takie bransoletki to myślę, że nie warto..... pomyśl raczej o nauce, wypracowaniu warsztatu, zawsze na początku trzeba włożyć trochę kasy.... przez jakiś czas to nie będzie zajęcie opłacalne...... zastanów się do czego dążysz.....
bransoletki fajne, nie ma się do czego przyczepić za bardzo.... ale jak powiedziała już pastelowo, bardzo prościutkie.... ja bym na tym nie zbiła kokosów
może zbyt słabym menadżerem jestem
secesyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-03, 19:48   #6
Lejdi nera
Przyczajenie

Mnie osobiscie sie podobaja, sa bardzo starannie wykonane i jak ktos lubi ascetyzm to sa w sam raz. ladna bizu na co dzien
pozdrawiam i zycze duzo sukcesow
Lejdi nera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 22:30   #7
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Hm, "bez szalu" - tzn. jesli chodzi o pomysl, to cos takiego mozna gotowe kupic na Allegro, takze jako bazy do bransoletek.
http://allegro.pl/bransoletka-sznure...327272282.html
http://allegro.pl/bransoletka-charms...393341136.html
http://allegro.pl/007-modna-bransole...366565279.html
http://allegro.pl/bi-artist-m4-brans...373538021.html
http://allegro.pl/bransoletka-len-sr...393312214.html

A jesli chodzi o wykonanie, to ladnie i starannie. Niedawno tez zrobilam sobie prawie identyczne. Tylko u mnie niestety sa ohydne slady po kleju

Edytowane przez Calluna_Vulgaris
Czas edycji: 2012-06-04 o 22:42
Calluna_Vulgaris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 22:58   #8
iwona sikorska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Calluna_Vulgaris Pokaż wiadomość
Hm, "bez szalu" - tzn. jesli chodzi o pomysl, to cos takiego mozna gotowe kupic na Allegro, takze jako bazy do bransoletek.
http://allegro.pl/bransoletka-sznure...327272282.html
http://allegro.pl/bransoletka-charms...393341136.html
http://allegro.pl/007-modna-bransole...366565279.html
http://allegro.pl/bi-artist-m4-brans...373538021.html
http://allegro.pl/bransoletka-len-sr...393312214.html

A jesli chodzi o wykonanie, to ladnie i starannie. Niedawno tez zrobilam sobie prawie identyczne. Tylko u mnie niestety sa ohydne slady po kleju
A to się klei? Ale chodzi o wklejanie w końcówki, czy sklejanie tych sznureczków??
Powiem ci tak, czy warto, czy nie warto - na to pytanie musisz sobie odpowiedzieć sama, czy chcesz na tym tylko zarobić, czy ma ci to sprawiać frajdę, a przy okazji może gdzieś coś kiedyś sprzedasz.
Jeśli jesteś nastawiona tylko na sprzedaż to obawiam się, że możesz się szybko wypalić, bo ile można mieć pomysłów na takie bransoletki, w pewnym momencie zaczynasz powtarzać wzorki i zawęża ci się lista klientów itd., natomiast jeśli na początku potraktujesz to jako hobby i skupisz się na tym, żeby wyrobić sobie warsztat, znaleźć coś charakterystycznego tylko dla ciebie, a przy okazji coś sprzedasz i nie nastawisz się na dzień dobry na super wielkie zyski, tylko chociaz zwrot kosztów materiałów będzie ci łatwiej nie popaść we frustrację, że się nie sprzedaje, że klient marudny, że zamówił i nie kupuje.
I ważna rzecz dziewczyny - przeczytajcie wątek o wycenie biżuterii - 5 pln to nie jest dużo, ok?

mój blog

preferencje

iwona sikorska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 07:48   #9
Rusa48
Wtajemniczenie

Także uważam, ze ładnie wykonane, ale przydałoby się coś więcej. Ja np. zrobiła taka: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1329577525
Nie muszą to być kamienie, jak u mnie, wystarcza koraliki szklane i już jest coś więcej, co podnosi zainteresowanie chociażby Można na tym sznurku zrobić duży modułowy.... Pomysłów może być wiele, aby zainteresowanie podnieść. Fakt, że i czasochłonność będzie większa, ale w tym świecie nie ma kokosów za minimum....
No i jak dziewczyny pisały- rynek zbytu...
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 14:31   #10
Fabien959
Raczkowanie

Ja robię biżu 8 miesięcy, zaczęłam bo szukałam hobby na zimę, a teraz robię bo ... muszę- uzależniłam się. Moja podróż od zwyklaków - do wrapków z miedzi ( początkującyca) a powód brak kasy na materiały bo za bardzo nie sprzedawałam a miedż łatwo pozyskać z uzwojeń i kabli elektrycznych. Tydzień temu zaliczyłam pierwszy festyn ... no i zwróciło mi się za 8 miesięcy kupowania materiałów .W niedzielę też stoję bo może zarobię żeby kupić następne. Zauważyłam że gusta są różne jedni wolą takie jak twoje a innych interesują kamienie naturalne, len itp. Tworząc tylko takie rzeczy kokosów nie zarobisz ale jeżeli robienie biżu cię wciągnie tak jak większość z tworzących to może będziesz miała jakieś zyski. Powodzenia.
Fabien959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-12, 17:30   #11
marchewkoweepole
Przyczajenie

Fabien959 jak udało Ci się wkręcić ze stoiskiem na festyn ?
marchewkoweepole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 19:21   #12
esfira
Zakorzenienie

Bardzo mi się podoba taki typ biżuterii. Popróbuj z różnymi supłami, węzłami, naszyjnikami, ostatnio to bardzo modne. Kupiłabym taką bransoletkę !

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-17, 23:05   #13
Calluna_Vulgaris
Rozeznanie

Co to za wysyp reklam na wizazu ostatnio?
Calluna_Vulgaris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 14:02   #14
Fabien959
Raczkowanie

znalazłam w necie numer kontaktowy do organizatorów, zadzwoniłam i tyle Zdziwiłam się wręcz bo panie przez telefon ( a potem i na żywo) były bardzo miłe i wręcz zapraszały, żeby przyjeżdżać. Za stanie jeden dzień miało być 100zł, a potem utargowałam do 30.
Fabien959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 14:28   #15
kagga
Rozeznanie

Bardzo ładne - proste i starannie wykonane. Podobają mi się, chętnie bym nosiła.

Co do wyceny trudno mi się wypowiedzieć, jednak ze swojego punktu widzenia mogę jeszcze dodać, że jakbym miała kupować zwracałabym uwagę, czy elementy są srebrne. Oczywiście srebrne są droższe niż metal, ale dłużej służą bez brzydkich odbarwień.
kagga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości